Χρυσοχοΐδης: Έρχονται 800 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων στη Βόρεια Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται 800 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων στη Βόρεια Ελλάδα

Οι 600 νέοι συνοριοφύλακες θα αναλάβουν υπηρεσία στον Έβρο - Ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη σύσκεψη που είχε στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης

chrissochoidis
Την πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στη βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε, σήμερα το πρωί, με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη.

«Σας ανακοινώνω σήμερα ότι προχωράμε στην πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στην Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα έτσι ώστε να συγκροτήσουμε και μία δεύτερη γραμμή άμυνας για να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, τις περιοχές που είναι ευαίσθητες στη βόρεια Ελλάδα, τις προστατεύει και δεν πρόκειται ειλικρινά να περάσει κανείς παράνομος στη χώρα παρά μόνο αυτοί που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Συμφωνία της Γενεύης έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θαλάσσια και χερσαία σύνορα στη χώρα φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά», σημείωσε και εξήγησε ότι «η πρόσληψη των 800 θα γίνει τους επόμενους μήνες και θα εκπαιδευτούν έτσι ώστε περίπου την Άνοιξη του 2021 να τοποθετηθούν στις νέες μονάδες».

«Μετατρέπουμε  το έπος του Έβρου σε μία διαρκή πολιτική φύλαξης των συνόρων»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία σε όσα συνέβησαν πριν από μερικούς μήνες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θυμάστε πριν λίγους μήνες το έπος του Έβρου, όταν η Ελλάδα είπε στον κ. Ερντογάν ότι δεν θα περάσουν και δεν θα σας περάσει, και δεν τους πέρασε και δεν πέρασε κανείς. Σήμερα, το έπος τους Έβρου το μετατρέπουμε σε μία διαρκή πολιτική φύλαξης των συνόρων, όπου ήδη κατασκευάζεται ο φράχτης που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ήδη κατασκευάζεται το έργο της ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων με θερμικές κάμερες και ραντάρ».

Σημείωσε, δε, ότι αναλαμβάνουν επίσης καθήκοντα και «οι 400 νέοι συνοριοφύλακες ως κανονικοί αστυνομικοί και προστίθενται στους υπόλοιπους συνοριοφύλακες και αστυνομικούς του Έβρου».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε ακόμη στην ενίσχυση της ΓΑΔΘ με 277 νέους αστυνομικούς από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση αλλά και στις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται με στόχο «να καταστήσουν ασφαλή όλη την περιοχή και δράσεις που σχετίζονται με το μεταναστευτικό». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι «εδώ και λίγους μήνες επί της Εγνατίας Οδού στο Δήμο Βόλβης και στο Δήμο Δέλτα, που είναι δήμος με πολλές δομές προσφύγων και μεταναστών, δρουν 50 νέοι αστυνομικοί οι οποίοι είναι συγκροτημένοι σε ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, έχουν τοποθετηθεί για τον σκοπό αυτό αποκλειστικά και διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα το μεταναστευτικό στις μεγάλες δομές της Βόλβης και του δήμου Δέλτα και ταυτόχρονα αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο ελέγχων επί της Εγνατίας Οδού».


Ειδήσεις σήμερα:

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκινά η δίκη - Για θανατηφόρα σωματική βλάβη οι έξι κατηγορούμενοι

O Τραμπ έστησε καβγά με το CBS - Τα οργισμένα tweets του προέδρου των ΗΠΑ

Trumpkin, ή ο Τραμπ σε... κολοκύθα για το φετινό Halloween (εικόνες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης