Η επιμονή του BBC για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι μη απαντήσεις Θεοχάρη

Η επιμονή του BBC για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι μη απαντήσεις Θεοχάρη

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του BBCNews για τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στα επτά ελληνικά νησιά, τα οποία οι Βρετανοί θέτουν στη λίστα «καραντίνας», ο υπουργός Τουρισμού δεν έδωσε σαφή απάντηση -  Νωρίτερα, ανάλογο ερώτημα υπέβαλε στον υπουργό Τουρισμού δημοσιογράφος του Skynews 

theoxaris
Χωρίς ακριβή στοιχεία για τον αριθμό κρουσμάτων στα επτά νησιά, όπου επιβλήθηκε η απόφαση της καραντίνας από τη βρετανική κυβέρνηση, εμφανίστηκε στο BBCNews ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σημειωτέον ότι απάντηση σε υπαινιγμούς ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι εντελώς ανοιχτή ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, για να μπορέσει να διατηρήσει τον τουρισμό στη χώρα είχε ζητήσει προηγουμένως και η δημοσιογράφος του Skynews όπου είχε εμφανιστεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο κ. Θεοχάρης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του BBCNews για τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στα επτά ελληνικά νησιά τα οποία οι Βρετανοί θέτουν στη λίστα «καραντίνας» για όσους Βρετανούς επιστρέφουν στη χώρα από το ταξίδι τους στην Ελλάδα ο υπουργός Τουρισμού δεν έδωσε σαφή απάντηση.

Ο κ. Θεοχάρης επιφυλάχθηκε να απαντήσει προσεχώς για τα νούμερα, δεδομένου ότι, την ώρα της συνέντευξης δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει θέσει ως όριο τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους»

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε (όπως και στην άλλη συνέντευξή του στο Skynews) ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει θέσει ως όριο τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και η Ελλάδα είναι κάπου μεταξύ 13 και 14, με πτωτική τάση, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει που βρίσκεται το συγκεκριμένο όριο ειδικά στα επτά νησιά.

Στο εύλογο δε ερώτημα αν είναι λιγότερα κρούσματα τότε γιατί οι Βρετανοί προχωρούν στο μέτρο της καραντίνας για ελληνικούς προορισμούς, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης.

«Έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τεστ που κάνουμε στα hotspots»

Κλείσιμο
«Αυτό που λέω είναι ότι εμείς παραχωρούμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται, μοιραζόμαστε όλα τα στοιχεία με τη βρετανική κυβέρνηση, έχουμε μία ανοικτή και διαφανή πολιτική, προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους προορισμούς, τους κατοίκους και τους επισκέπτες λαμβάνοντας συχνά σκληρά μέτρα. Είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κυβέρνησης να λαμβάνει μέτρα που κρίνει απαραίτητα και δεν πρόκειται να σχολιάσω μία τέτοια απόφαση».

Οσον αφορά στην απάντηση του Ελληνα υπουργού Τουρισμού στο Skynews ήταν η εξής:

«Αυτό σίγουρα δεν αληθεύει. Έχουμε δουλέψει πολύ στενά με τη βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τεστ που κάνουμε στα hotspots, σε περιοχές για τις οποίες έχουν επιφυλάξεις και έχουμε μοιραστεί όλα τα δεδομένα μαζί τους. Και εξακολουθούμε να είμαστε μια από τις χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα κορωνοϊού. Σίγουρα, λοιπόν, αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, λαμβάνουμε αυστηρές και δύσκολες αποφάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου βλέπουμε να υπάρχει συγκέντρωση κρουσμάτων, αψηφώντας τις οικονομικές συνέπειες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών μας».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Αυξάνονται τα κρούσματα στη Μόρια: Έφτασαν τα 35

Στο ΝΑΤΟ η τουρκική επιθετικότητα με το Oruc Reis

Εκλογές ΗΠΑ - Νew York Times: «O Tραμπ έχασε την οικονομική του υπεροχή έναντι του Μπάιντεν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης