«Μένουμε σπίτι» και παιδιά: Πώς να φτιάξουν το δικό τους podcast!

«Μένουμε σπίτι» και παιδιά: Πώς να φτιάξουν το δικό τους podcast!

Κορωνοϊός: Είναι τα παιδιά σας “κλεισμένα σπίτι”; Τώρα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους podcast!

kids-podcast
Σήμερα το The Greek Podcast Project και η αθηΝΕΑ ξεκινούν ένα νέο, δημιουργικό podcast project για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Προσκαλούν παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να φτιάξουν το δικό τους podcast!

Το “Κλεισμένα Σπίτι” είναι ένα crowdsourced παιδικό podcast που έχει ως στόχο να ακουστεί η φωνή των παιδιών όλης της χώρας, να τους δώσει την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ακούσουν αυτές άλλων παιδιών που είναι όπως κι εκείνα κλεισμένα στο σπίτι. Είναι ένας τρόπος να γεμίσουν τα παιδιά δημιουργικά το χρόνο τους και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των podcasts!

Όσα παιδιά θέλουν να λάβουν μέρος (με γονική συναίνεση), μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε app ηχογράφησης σε smartphone ή laptop και να στείλουν το αρχείο (διάρκειας 2 έως 10 λεπτών) στο email: kids@podcastproject.gr.

Μερικές από τις θεματικές ιδέες που προτείνονται, μεταξύ άλλων, είναι να ηχογραφήσουν μια κριτική της αγαπημένης τους ταινίας, να πάρουν συνεντεύξεις από τους γονείς ή τα αδέρφια τους, ή να φτιάξουν ένα ιστορικό podcast στο οποίο θα αφηγούνται γεγονότα από την αγαπημένη τους ιστορική περίοδο ή τη μυθολογία!

Περισσότερες ιδέες και οδηγίες υπάρχουν στο website του The Greek Podcast Project και της αθηΝΕΑς. Καθώς θα συγκεντρώνεται το ηχητικό υλικό, θα ανεβαίνουν τα επεισόδια του podcast “Κλεισμένα Σπίτι” σε όλες τις πλατφόρμες (Spotify, iTunes, Apple Podcasts, Google Podcasts, κ.ά).

Διαβάστε επίσης:
Μένουμε Σπίτι: Οι μεταγλωττισμένες σειρές και ταινίες του Netflix
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης