Ρίο: Το φιάσκο με τη «ληστεία», η συγγνώμη και το «κακό παιδί» Ράιαν Λόχτι

Ρίο: Το φιάσκο με τη «ληστεία», η συγγνώμη και το «κακό παιδί» Ράιαν Λόχτι

Τα βίντεο αποκάλυψαν την αλήθεια πίσω από όσα υποστήριξαν οι τέσσερις Αμερικανοί κολυμβητές - Το άτακτο παρελθόν του 32χρονου που πάντα βρισκόταν στη σκιά του Φελπς

Ρίο: Το φιάσκο με τη «ληστεία», η συγγνώμη και το «κακό παιδί» Ράιαν Λόχτι
Σε φιάσκο που υποχρέωσε την Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή να ζητήσει συγγνώμη για όσα συνέβησαν εξελιχθηκε τελικά η υπόθεση των τεσσάρων Αμερικανών κολυμβητών, οι οποίοι προκειμένου να κρύψουν την άθλια συμπεριφορά τους κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας ενός αγνώστου στους ίδιους οδηγού ταξί στο Ρίο.

Στην ιστορία που στιγμάτισε τις ΗΠΑ πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Λόχτι και οι Γκουνάρ Μπεντζ, Τζακ Κόνγκερ και Τζέιμς Φέιγκεν, με τον πρώτο να αποτελεί τον «ηγέτη» της ομάδας.

Κλείσιμο
Οι τέσσερις λίγες ημέρες μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο
υποστήριξαν ότι έπεσαν θύμα ληστείας αλλά η έρευνα των αρχών της Βραζιλίας απέδειξε ότι η αλήθεια ήταν πολυ διαφορετική.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας οι τέσσερις αθλητές το βράδυ της 14ης Αυγούστου όντας υπό την επήρεια αλκοόλ - το μοναδικό σημείο της ιστορίας τους που ήταν αληθινό, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη αστυνομία - πήγαν σε ένα βενζινάδικο. Εκεί προκάλεσαν φθορές στην τουαλέτα και αρνήθηκαν να πληρώσουν για αυτές όταν ένας φρουρός απαίτησε να καταβληθούν χρήματα ως αποζημίωση. Και μολονότι ο φρουρός του πρατηρίου ήταν ένοπλος, δεν έστρεψε ποτέ το όπλο του εναντίον τους, σε αντίθεση με όσα αναφέρονταν σε δημοσιεύματα.



Παράλληλα, σε δεύτερο βίντεο οι Αμερικανοί κολυμβητές καταγράφονται να επιστρέφουν στο Ολυμπιακό Χωριό, χωρίς να δείχνουν ταραγμένοι, όπως θα αναμένονταν αν πράγματι είχαν πέσει θύματα ληστείας. 



Ο Λόχτι, ο οποίος προφανώς από την πρώτη στιγμή γνώριζε ότι οι ισχυρισμοί τους ήταν ψευδείς, πρόλαβε να φύγει από το Ρίο όταν ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, με τους άλλους τρεις κολυμβητές, με τους Μπεντζ και Κόνγκερ, μάλιστα, να υποχρεώνονται να κατέβουν από το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στις ΗΠΑ την Πέμπτη, προκειμένου να δώσουν κατάθεση για την υπόθεση παραδεχόμενοι ότι έλεγαν ψέματα. Όσο για τον τέταρτο της παρέας, τον Τζίμι Φέιγκεν σε ένδειξη μεταμέλειας αλλά και ενοχής ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το ποσό των 10.800 δολαρίων σε βραζιλιάνικο ίδρυμα ώστε να του επιτραπεί η έξοδος από τη Βραζιλία.

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Λόχτι

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λόχτι έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη απολογία του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν προσεκτικός και ειλικρινής στο πώς περιέγραψε τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου της τελευταίας εβδομάδας –επειδή δεν ήμουν περισσότερο προσεκτικός και ειλικρινής στο πώς περιέγραψα τα γεγονότα εκείνου του πρωινού και για το ρόλο μου να αποσπώ την προσοχή από τους πολλούς αθλητές που εκπλήρωνα τα όνειρά τους με το να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς. Περίμενα να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η νομική κατάσταση είχε αντιμετωπιστεί και μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι οι συναθλητές μου θα έφταναν στην πατρίδα με ασφάλεια», δήλωσε ο Λόχτι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «τραυματικό» το γεγονός ότι βρισκόταν ο ίδιος και οι φίλοι του σε μία ξένη χώρα με το εμπόδιο της ξένης γλώσσας και ότι κάποιος ένοπλος τον απείλησε ζητώντας του χρήματα.

«Είναι τραυματικό να είσαι αργά έξω με τους φίλους σου σε μία ξένη χώρα –με το εμπόδιο της γλώσσας- και να έχεις έναν άγνωστο να σε σημαδεύει με ένα όπλο και να απαιτεί χρήματα», πρόσθεσε και είπε ότι θα έπρεπε να φερθεί περισσότερα υπεύθυνα, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους συναθλητές του, τους θαυμαστές του, τους χορηγούς του και τους οικοδεσπότες των Ολυμπιακών.


Ράιαν Λόχτι: Το κακό παιδί της αμερικανικής κολύμβησης
Ο Λόχτι, ένας κολυμβητής που βρισκόταν πάντα στη σκιά του Μάικλ Φέλπς με πολλούς να λένε ότι σε αυτόν οφείλει τα τέσσερα από τα πέντε μετάλλια που έχει κατακτήσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι γνωστός στις ΗΠΑ ως το κακό παιδί της κολυμβήσης.

Ο 32χρονος κολυμβητής, ο οποίος στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε ριάλιτι σόου όπου μάλιστα εισήγαγε την ακατανόητη λέξη “jeah” - λέξη που έχει βάλει στην πινακίδα του αυτοκινήτου του - και στο παρελθόν έχει δείξει ανεύθυνη στάση. Το 2002 πριν τους εθνικούς αγώνες χτύπησε τον ώμο του παίζοντας κρυφτό με τον αδερφό του, το 2008 πριν τα τράιαλς για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου έπαθε διάστρεμμα κυνηγώντας τον σκύλο του ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων υπέστη στομαχικές διαταραχές γιατί έπλυνε τα δόντια μου με ακατάλληλο για πόση νερό. Το 2009 γύρισε το γόνατό του χορεύοντας μπρέικ ντανς και πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης τράκαρε με το σκούτερο του.



Η κορυφαία στιγμή του, ωστόσο, ήταν όταν παραδέχθηκε ότι ούρησε πριν από έναν αγώνα του επειδή απλά ήθελε να κάνει την ανάγκη του λέγοντας ότι «έκλαιγα γιατί πίστευα ότι όλοι γελούν εις βάρος μου».

Δειτε με τι πινακίδες κυκλοφορεί τα αυτοκίνητά του ο Λόχτι








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης