Τέλος εποχής για τα καυτά εξώφυλλα του «Penthouse»

Τέλος εποχής για τα καυτά εξώφυλλα του «Penthouse»

«Πνίγηκε» στα χρέη η μητρική εταιρεία του περιοδικού - Οι υποχρεώσεις της υπολογίζονται από τα 500 εκατ. μέχρι το ένα δισ. δολάρια

Ο "πόνος" του Πάπα Βενέδικτου για το σκάνδαλο παιδεραστίας
Τέλος εποχής για τα καυτά εξώφυλλα του «Penthouse»
Αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε σήμερα  η εταιρεία FriendFinder Networks, μητρική εταιρεία του Penthouse Media Group, η οποία εκδίδει το ανδρικό περιοδικό Penthouse.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε, οι υποχρεώσεις της εταιρείας υπολογίζονται στα 500 εκατ. ευρώ με 1 δισ. δολάρια, ενώ τα στοιχεία ενεργητικού της ανέρχονται μόλις σε 10 εκατ. δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πριν από τρία χρόνια η διοίκηση του περιοδικού είχε κάνει πρόταση εξαγοράς του μεγάλου αντιπάλου της, της Playboy Enterprises Inc έναντι 210 εκατ. δολαρίων.

Το Penthouse ιδρύθηκε το 1965 από τον  Μπομπ Γκουτσιόνε. Αρχικά συνδύαζε άρθρα επικαιρότητας και lifestyle με ερωτικές φωτογραφίσεις μοντέλων, ωστόσο, τη δεκαετία του '90 το περιεχόμενό τους έγινε περισσότερο πορνογραφικό.

Αν και ο Γκουτσιόνε είναι Αμερικανός η ίδρυση και πρώτη έκδοση του περιοδικού έγινε στην Αγγλία, σύντομα όμως άρχισε να πωλείται και στις Η.Π.Α. Μάλιστα, στο απόγειο της επιτυχίας του ο Γκουτσιόνε εθεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Η.Π.Α.

Στις 12 Αυγούστου του 2003 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού, General Media, κήρυξε πτώχευση. Ωστόσο, μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το περιοδικό βρισκόταν στα ράφια χάρη σε συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους πιστωτές.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2004 η General Media επανήλθε από την χρεωκοπία, μετονομάστηκε σε Penthouse Media Group και πέρασε στα χέρια επενδυτών από τη Φλόριντα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες «μαλάκωσαν» το περιεχόμενο του περιοδικού, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πωλήσεις του Penthouse.  Ωστόσο, το γνωστό περιοδικό δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει.

Πάντως, μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 το Penthouse κυκλοφορούσε στην Αυστραλία, στην Ολλανδία, στη Ρωσία, στην Ουγγαρία, στην Πορτογαλία, στην Βουλγαρία, στην Ισπανία, στην Ταϊλάνδη, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Βρετανία...














 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης