Βραζιλία: «Χωνί» η άμυνα απόντος του Τιάγκο Σίλβα

Βραζιλία: «Χωνί» η άμυνα απόντος του Τιάγκο Σίλβα

Τελικά, η απώλεια του τιμωρημένου Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού κόστισε στη «σελεσάο» περισσότερο από αυτήν του Νεϊμάρ

Βραζιλία: «Χωνί» η άμυνα απόντος του Τιάγκο Σίλβα
Το συζητούσαν πολλοί πριν από το χθεσινό ημιτελικό της Βραζιλίας με τη Γερμανία, όμως δεν τολμούσαν να το... φωνάξουν δυνατά: η απουσία του τιμωρημένου Τιάγκο Σίλβα ενδέχετο να αποδειχθεί πιο σημαντική, από αυτήν του τραυματία Νεϊμάρ.

Πράγματι, οι... ψίθυροι έγιναν κραυγές κατά τη διάρκεια και μετά το ματς. Το τελικό 7-1 των Γερμανών, τα περισσότερα γκολ των οποίων προήλθαν από κραυγαλέες θέσεις στην «καρδιά» της βραζιλιάνικης άμυνας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, αναφορικά με το ποια ήταν η «μαύρη τρύπα» της ομάδας του Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Κλείσιμο
«Πραγματικά, είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις τα ανεξήγητα» είπε μετά τη λήξη του εφιαλτικού για τους Βραζιλιάνους αγώνα ο πορτιέρο, Ζούλιο Σέζαρ.

Τι παραπάνω θα μπορούσε να πει, εξάλλου; Όταν από το 23' μέχρι το 30' η «νατσιονάλμανσαφτ» σκοράρει τέσσερα γκολ και μετατρέπει το 0-1, σε 0-5, ελάχιστα μπορεί να αναλύσει κανείς. Ή, όπως εύστοχα έγραψε στο Twitter και ο βετεράνος Βρετανός στράικερ, Γκάρι Λίνεκερ: «Ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα, όταν ο Κεντίρα σου βάζει γκολ».

Πράγματι, όπως παραδέχτηκε και ο Νταβίντ Λουίζ, η απουσία του παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Τιάγκο Σίλβα, ήταν καθοριστική και υπήρξε η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της Βραζιλίας στο τουρνουά. Ο Ντάντε, που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα κόντρα στον Κλόζε, τον Μίλερ, τον Σούρλε και τον Κρόος.

Οι Γερμανοί είδαν το κενό και το εκμεταλλεύτηκαν. Τόσο απλά...











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης