«Πάντσερ» εναντίον «Σελεσάο» για μια θέση στον τελικό

«Πάντσερ» εναντίον «Σελεσάο» για μια θέση στον τελικό

Στις 23:00 ώρα Ελλάδος ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου – Χωρίς Νεϊμάρ και Σίλβα η Βραζιλία – Με άγριες διαθέσεις η Γερμανία

«Πάντσερ» εναντίον «Σελεσάο» για μια θέση στον τελικό
«Σελεσάο» ή «πάντσερ»; Λατινοαμερικάνικο ή Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; Απόψε, στις 23:00 ώρα Ελλάδος, στο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Βραζιλία, θα «χτυπηθεί» με την Γερμανία στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό, ενώ αύριο στη... «μάχη» ρίχνονται Ολλανδία και Αργεντινή.

Πονοκέφαλο στον Λουίς Φελίπε Σκολάρι προκαλεί ο τραυματισμός του φυσικού ηγέτη της ομάδας της Βραζιλίας, καθώς είναι πλέον βέβαιο, πως ο Νεϊμάρ χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ. Όμως και άλλο βασικό μέλος της Σελεσάο θα δει τον αγώνα από την εξέδρα. Η κολόνα της άμυνας, Τιάγκο Σίλβα, είναι επίσης εκτός λόγω καρτών. Ο «Φελιπάο» καλείται να βρει λύσεις, ώστε να λύσει τον γρίφο της πρόκρισης και να οδηγήσει τους Βραζιλιάνους τόσο στον τελικό, όσο και στον έβδομο ουρανό. Να σημειωθεί πως ο Σκολάρι έχει προκρίνει τη λύση του Γουίλιαν για τη θέση του Νεϊμάρ, ενώ για αντικαταστάτη του Σίλβα τον Ντάντε.

Κλείσιμο
Τα ερωτήματα πολλά. Μπορεί η Βραζιλία να μείνει ανεπηρέαστη από τις απουσίες αυτές; Μπορεί όσοι θα πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο του «Μινεράο» να ξεπεράσουν το άγχος που δημιουργείται από τις απουσίες των συμπαικτών τους αλλά και των πολλών χιλιάδων συμπατριωτών τους που θα είναι στις κερκίδες του γηπέδου; 

Από την άλλη, η Γερμανία του Λεβ, δίχως αγωνιστικά προβλήματα, είναι έτοιμη να κάνει ό,τι έκανε με τη Γαλλία. Να δείξει δηλαδή την ανωτερότητά της και να προκριθεί. Μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει με την μέχρι στιγμή παρουσία της, αλλά και μόνο το γεγονός ότι έγινε η πρώτη εθνική ομάδα με τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελικά Μουντιάλ, κάτι λέει...

Τις τελευταίες ημέρες μια ίωση ταλαιπώρησε κάποιους παίκτες της Γερμανίας, εκ των οποίων περισσότερο τον Μερτεσάκερ, ο οποίος όμως αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών». Εκτός και από αυτό το παιχνίδι, θα είναι ο Μουστάφι ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Αλγερία. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Λεβ θα βάλει τον Λαμ σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κεντίρα, δίπλα στον Σβαϊνσταϊγκερ στα χαφ.

Πιθανές 11άδες

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέζαρ, Μαϊκόν, Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Γκουστάβο, Φερναντίνιο, Γουίλιαν, Όσκαρ, Χουλκ, Φρεντ. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νοϊερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβάιστάιγκερ, Κρος, Μίλερ, Γκέτσε. 

Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό) 

Σημαντικά στοιχεία

-Αυτός θα είναι ο τρίτος ημιτελικός σε Μουντιάλ για τους Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Γιόακιμ Λεβ. Ο πρώτος και τις τρεις φορές ως προπονητής. Αντίθετα ο Λεβ τη μία φορά ήταν βοηθός του Κλίνσμαν στο Μουντιάλ του 2006. 

-Προϊστορία: Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 21 φορές. Μόνο τέσσερις νίκες υπέρ των Γερμανών. 12 οι νίκες των Βραζιλιάνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης