Ιράν-Ισπανία 0-1: «Μίλησαν» η τύχη και το... VAR!

Ιράν-Ισπανία 0-1: «Μίλησαν» η τύχη και το... VAR!

Η Ισπανία ήταν καλύτερη, αλλά κέρδισε το μαχητικό Ιράν, χάρη στην απίθανη καραμπόλα με την οποία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ο Ντιέγκο Κόστα στο 54' - Στο 62' το Ιράν ισοφάρισε με τον Εζτολαχί, αλλά ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR ακύρωσε σωστά το γκολ ως οφσάιντ!

Silvab




Η Ισπανία ήταν κακή, δεν έπεισε με την εικόνα της, ωστόσο είχε τύχη και το γόνατο του Ντιέγκο Κόστα στη σωστή θέση. Οι «Φούριας Ρόχας» επικράτησαν 1-0, έφτασαν τους 4 βαθμούς και αγκάλιασαν την πρόκριση. Πάντως, οι Ιρανοί ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο μετά το γκολ που δέχθηκαν, ενώ τους ακυρώθηκε γκολ με... VAR! Καλοί Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, αποχώρησε τραυματίας ο μπακ του Ολυμπιακού! Ολα για όλα κόντρα στην Πορτογαλία η ομάδα του Κεϊρόζ!

Με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς και σύστημα 5-4-1 (ο Εζατολάχι γυρνούσε στην τετράδα και βοηθούσε) παρουσίασε το Ιράν ο Κάρλος Κεϊρόζ, με τους Ιρανούς να καταφέρνουν να αντέξουν την πίεση των Ισπανών. Οι Ιβηρες πήραν τον έλεγχο με το «καλημέρα», αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό πως Ισκο (55) και Ράμος (53) είχαν περισσότερες πάσες απ ότι όλο το Ιράν (49), αλλά σε καμία περίπτωση οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί. Αλλωστε, ένα γυριστό του Σίλβα στο 30ο λεπτό κι ένα σουτ του Καρβαχάλ στο 45' που βρήκε σε σώματα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Ιέρο!

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο β' μέρος, έγιναν αμέσως πιεστικοί, αλλά το γκολ ήρθε με... φουλ δόση τύχης! Σε μια φάση (54΄) που άρχισε από τα πόδια του Ινιέστα, ο Ντιέγκο Κόστα με κόντρα και... γόνατο είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπεϊρανβάντ. Το Ιράν άφησε τη διπλή ζώνη άμυνας, βγήκε στην επίθεση και από το πουθενά έβαλε δύσκολα στους Ιβηρες. Μάλιστα, στο 61ο λεπτό οι Ιρανοί πανηγύρισαν για... λίγα δεύτερα το γκολ του Εζατολάχι, πριν ο Κούντσα το ακυρώσει σωστά (οφσάιντ) με τη βοήθεια του VAR. Η Ισπανία δεν μπόρεσε ποτέ να σκοράρει στο 70' με τον Ντιέγκο Κόστα κι από το σημείο εκείνο κι έπειτα είδε τους Ιρανούς να πιέζουν για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 82ο λεπτό από την εντυπωσιακή ντρίμπλα του Αμίρι, ο Ταρεμί δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.

Κλείσιμο
Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69' Μοχαμαντί), Εζατολαχί, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Ανσαριφάρντ (75' Αλιρεζά), Αμίρι (79' Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο):
Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70' Κόκε), Ίθκο, Λούκας Βάσκεθ (80' Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89' Ροντρίγκο), Σίλβα

Πηγή: gazzetta.gr

Παρακολουθήσατε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+5': Τέλος του αγώνα

90'+4': Γέμισμα και ο Ντε Χέα διώχνει...

90'2': Προσπαθεί να βγει μπροστά το Ιράν

90': Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

81': Ο Αμίρι χορεύει τον Καρβαχάλ, βγάζει εξαιρετική σέντρα αλλά ο Ταρεμί από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ, στην πιο μεγάλη ευκαιρία του Ιράν!

77': Το εκτελεί τελικά ο Ίσκοα και η μπάλα στο τείχος...

76': Φάουλ σχεδόν στη γραμμή της περιοχής για την Ισπανία με τον Σίλβα

75': Επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή της Ισπανίας αμυντικοί και Ντε Χέα αδρανούν, αλλά και κανείς Ιρανός δεν μπορεί να μπει στη φάση.

69': Κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ με τον Σίλβα να σουτάρει η μπάλα κοντράρει και πάνω στη γραμμή πέφτουν Πικέ, Κόστα και δύο αμυντικοί του Ιράν χωρίς η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα!

Όλο το Ιράν πάνω στον Κούνια ο οποίος συμβουλεύεται το VAR και ορθώς ακυρώνει το γκολ!




62': Ο Χατζισαφι αφήνει στον Ταρεμί που κάνει σέντρα και μετά από κόντρα το Ιράν σκοράρει, αλλά ο διαιτητής Αντρές Κούνια με την υπόδειξη του βοηθού δείχνει οφσάιντ! Την ίδια ώρα οι Ιρανοί πανηγυρίζουν έξαλλα

61': Φάουλ για το Ιράν σε καλή θέση με τον Χατζισαφί να αναλαμβάνει την εκτέλεση του...

60': Κεφαλιά του Ταρεμί η μπάλα άουτ...

58': Ο Ίσκο μπαίνει από τα αριστερά αποφεύγει όποιον  βλέπει μπροστά του και φτάνει σχεδόν στην εστία για να κοπεί

Αν έχεις τύχη διάβαινε!



54' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Ντιέγκο Κόστα έκανε κίνηση.. πίβοτ μετά την πάσα του Ινιέστα κι από την κόντρα που με τον Αμίρι, η μπάλα χτύπησε στο καλάμι του και κατέληξε στα δίχτυα!!!!

53': Από το πλάγιο του Αμίρι και την απομάκρυνση των Ισπανών η μπάλα στρώνεται στον Ανσαριφάντ που πιάνει ένα ξερό σουτ στέλνοντας τη μπάλα  δίπλα από το δοκάρι

52': Ο Καρβαχάλ γυρίζει στον Ίσκο που από καλή θέση πλασάρει απελπιστικά άστοχα...

49': Ο Μπούσκετς κάνει το σουτ, όμως ο Μπεϊρανβάντ, απογειώνεται και διώχνει προσωρινά, απομακρύνοντας στη συνέχεια με το ένα χέρι και κερδίζοντας το φάουλ από τον Βάσκεθ.

46': Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο

45'+3': Τέλος στο πρώτο ημίχρονο

45'+2': Ο Σίλβα κάνει προσπάθεια και σουτάρει αλλά πάλι οι Ιρανοί κοντράρουν και η μπάλα καταλήγει κόρνερ

42': Ο Ίσκο κάνει την προσπάθεια και γυρίζει στον Σίλβα που είναι στη μικρή περιοχή, αλλά όντας κλεισμένος από τρεις δεν μπορεί να πλασάρει.

39': Ο Ντιέγκο Κόστα φαίνεται να πατάει τον τερματοφύλακα του Ιράν, αλλά ο διαιτητής αρκείται σε παρατηρήσεις

Δείτε την χαρακτηριστική εικόνα του αγώνα... Κι οι 10 παίκτες του Ιράν στα 10-15 μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας τους με τους Ισπανούς να ψάχνουν μάταια... διάδρομο να περάσουν


37': Το εκτελεί ο Ανσαριφάρντ, διώχνει ο Κόστα, αλλά ο Χατζισαφί πέφτει στο χορτάρι...

36': Μετά από πολύ ώρα το Ιράν βγήκε από την περιοχή του και κατάφερε να κερδίσει το κόρνερ..

29': Ο Σίλβα στην περιοχή, γυρίζει και πλασάρει στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

25': Ο Σίλβα στην εκτέλεση φάουλ, μπλόκαρε ο Μπεϊρανβάντ παρά το γεγονός ότι η μπάλα κόντραρε και άλλαξε λίγο πορεία.



18': Σουτ του Σίλβα η μπάλα κοντράρει και φεύγει μακριά από την εστία

17': Ο Ινιέστα κάνει την πάσα προς τον Ντιέγκο Κόστα που δεν μπόρεσε να γυρίσει μέσα στην περιοχή και να σουτάρει προς την εστία του Ιράν



14': Πρώτο σουτ για το Ιράν από τον Ανσαριφάρντ, χωρίς τύχη όμως...

13': Νέο φάουλ για την Ισπανία, ο Ράμος παίρνει την κεφαλιά όμως διώχνουν οι αμυντικοί...

9': Φάουλ για την Ισπανία από τα αριστερά, το εκτελεί ο Σίλβα όμως ο Πικέ βάζει το κεφάλι κι ουσιαστικά στερεί από τον Ντιέγκο Κόστα την ευκαιρία να απειλήσει.

6': Φάουλ για το Ιράν, το εκτελεί ο Χατζισαφί και καθαρίζει τη φάση ο Πικέ.



5': Η Ισπανία έχει τον έλεγχο χωρίς όμως να υπάρχει κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι

Δείτε την αν μη τι άλλο αισιόδοξη πρόβλεψη ενός Ιρανού φιλάθλου για το τελικό σκορ


1': Σέντρα στον αγώνα



Οι συνθέσεις
ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Χοσεϊνί, Πουραλινγκαντζί, Χατζισαφί, Εμπραχιμί, Ταρεμί, Εζτολαχί, Αμιρί, Ανσαριφάρντ, Αζμούν.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Βάθκεθ, Ίσκο, Σίλβα, Κόστα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε επίσης