«Ξέρω ότι προσπάθησαν δύο φορές να με διώξουν», αποκαλύπτει ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας

«Ξέρω ότι προσπάθησαν δύο φορές να με διώξουν», αποκαλύπτει ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς σε συνέντευξη που έδωσε ξέσπασε κατηγορώντας ευθέως μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας για τη στάση τους απέναντί του κι αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της αποχώρησης του

Dalic
«Η αλήθεια είναι ότι είχα πάρει την απόφαση μου. Ωστόσο μετά απ' αυτό που έγινε κατά τη διάρκεια της υποδοχής της ομάδας στο Ζάγκρεμπ, βλέποντας την απίστευτη χαρά στα πρόσωπα των απλών ανθρώπων, είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να το σκεφτώ ξανά και θα αποφασίσω σε λίγες ημέρες. Κι αυτό ξαναλέω δεν έχει να κάνει με μένα, αλλά με τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων».

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να εξελιχθεί από ένας απλός προπονητής ποδοσφαίρου ο οποίος δεν είχε να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στην εντός συνόρων καριέρα του, σε έναν εθνικό ήρωα που δεν μπορεί να πιει ήσυχα τον καφέ του.

Ο άνθρωπος που οδήγησε τους «vaterni» στον τελικό του Μουντιάλ, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ομάδα του έπρεπε να είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια καθώς θεωρεί ότι ήταν καλύτερη από την Γαλλία και αδικήθηκε από τον διαιτητή με την υπόδειξη του πέναλτι, ωστόσο αυτό που έχει προκαλέσει στον στην πατρίδα του είναι οι αποκαλύψεις που έκανε σχετικά με την συμπεριφορά πολλών μελών της Κροατικής ομοσπονδίας, οι οποίοι δύο φορές αποπειράθηκαν να τον απομακρύνουν από τον πάγκο της Εθνικής!!!


«Ο Σούκερ μου έχει φερθεί εκπληκτικά! Πάντα με ρωτούσε για το τι συμβαίνει στην ομάδα και πάντα μου έλεγε 'είναι δικό σου το πρότζεκτ και δουλεύει εξαιρετικά'. Κι αυτά που λέω δεν αφορούν τον πρόεδρο αλλά τους ανθρώπους που είναι δίπλα και πίσω απ' αυτόν» φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο Ντάλιτς αποκαλύπτοντας όμως ότι γνωρίζει για τις προσπάθειες αυτών των κύκλων να τον απομακρύνουν από την ομάδα πριν καν ταξιδέψει η Κροατία για το Μουντιάλ.

«Ήμουν σιωπηλός όλους αυτούς τους μήνες και υπέφερα εσωτερικά. Ανέχτηκα πολλά πράγματα, γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν τα έχω ξεχάσει! Μετά τα παιχνίδι μπαράζ με την Ελλάδα κάποιοι ήθελαν να αλλάξω τον τρόπο δουλειάς μου, ενώ πήραμε την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παρόλο που αυτό το άκουσαν 10 άνθρωποι κανείς δεν αντέδρασε! Ξέρω πολλά περισσότερα πράγματα απ' όσα νομίζουν κάποιοι, όπως ξέρω ότι μετά το φιλικό που δώσαμε με το Περού στις ΗΠΑ και χάσαμε οι ίδιοι άνθρωποι έπαιρναν τηλέφωνο τους ποδοσφαιριστές για να βγουν και να πουν ότι χρειάζεται η ομάδα μια αλλαγή. Ευτυχώς υπήρχαν και κάποιοι έξυπνοι που τα σταμάτησαν όλα αυτά, αλλά υπήρχαν τόσα δημοσιεύματα εναντίον μου και κανείς δε βγήκε να με υπερασπιστεί. Όταν λοιπόν κάποιος θέλει να σου αλλάξει τον τρόπο δουλειά σου ή να σε αντικαταστήσει τι άλλο χρειάζεσαι για να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις; Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου; Το ιδανικό θα ήταν να φύγω τώρα και να επιστρέψω κάποια στιγμή στο μέλλον»

Ο Ντάλιτς ρωτήθηκε για το αν τα λέει όλα αυτά έχοντας στα χέρια του τη σιγουριά κάποιας πρότασης από σύλλογο, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αν και θα ήθελε να δουλέψει στην Ευρώπη, δεν υπάρχει τίποτα...
Κλείσιμο
«Όταν μιλάμε για την Εθνική Κροατίας, όλα είναι υπεράνω χρημάτων! Μόνο για την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα θα το συζητούσα. Ωστόσο εγώ κι η οικογένεια μου δεν είμαστε μεγαλομανείς. Αυτό που ζητώ είναι τον σεβασμό που δείχνω εγώ πρώτος απ' όλους. Έχω συμβόλαιο για 2 ακόμη χρόνια και σε λίγες ημέρες θα αποφασίσω τι θα κάνω. Ότι έχω πετύχει, το πέτυχα με πολύ κόπο και δεν θα επιτρέψω σε 2,3 ανθρώπους να αποφασίσουν για τη δική μου μοίρα. Είμαι αυτοδημιούργητος κι αν χρειαστεί να φύγω από την Εθνική θα το κάνω!».

Ο Κροάτης τεχνικός επανέλαβε την πικρία του και για το αποτέλεσμα του τελικού, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η Χρβάτσκα αδικήθηκε από τη διαιτησία ενώ ήταν πολύ ανώτερη από την Γαλλία κι αποκάλυψε ότι δεν έχει δει ξαναδεί το ματς ή έστω τα στιγμιότυπα του. «Δεν το έχω κάνει κι ούτε θα το κάνω! Δεν αντέχω να το δω... Έπρεπε να είμαστε οι πρωταθλητές».

Ο Μάρκο Πέρκοβιτς, η τελετή υποδοχής και η κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας
Όταν ο Ντάλιτς ρωτήθηκε για το αν η Κροατία μπορεί να κεφαλαιοποιήσει αυτή την επιτυχία για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου αλλά και της οικονομίας της γενικότερα, ήρθε ένα ακόμη ξέσπασμα από τον 51χρονο τεχνικό με αφορμή το θόρυβο που ξέσπασε για την παρουσία του τραγουδιστή Μάρκο Πέρκοβιτς δίπλα στην ομάδα στην εξέδρα που είχε στηθεί στο Ζάγκρεμπ.

Ο Πέτροβιτς είναι ο τραγουδιστής και ιδρυτής της μπάντας «Τόμπσον», η οποία πήρε το όνομα της από το παρατσούκλι του performer της. Ο γεννημένος το 1966 Πέρκοβιτς όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος έγινε μέλος της κροατικής εθνοφρουράς και οι σύντροφοί του του έδωσαν το παρατσούκλι «Τόμπσον» από το ομώνυμο αμερικανικό όπλο που κρατούσε στα χέρια, με τον ίδιο μετά την ανεξαρτησία να ονομάζει έτσι την μπάντα του.

Μετά τον πόλεμο συνέχισε τη μουσική του καριέρα, ωστόσο έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για υπερεθνικιστές θέσεις (που εκφράζονται και μέσω των στίχων του) και για... δοξασία των Ουστάζι (της κροατικής υπερεθνικιστικής φασιστικής οργάνωσης) γεγονός που έχει οδηγήσει αρκετές χώρες να απαγορεύσουν τις συναυλίες του (Ολλανδία, Ελβετία).

Παρόλα αυτά, το τραγούδι του «lijepa li si» (είσαι όμορφη) ήταν ο άτυπος ύμνος της εθνικής ομάδας καθώς έπαιζε πάντα στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή στο γήπεδο για τους αγώνες, αλλά και στα αποδυτήρια, με τους παίκτες να του ζητούν να ανέβει επί σκηνής μαζί τους κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Ζάγκρεμπ και να το τραγουδήσει, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

«Αν δεν καταφέρουμε να κεφαλαιοποιήσουμε και τώρα μια τέτοια επιτυχία τότε απλά θα είμαστε ανίκανοι. Δεν θα έχει καμία αξία αυτό που πετύχαμε αν δεν κάνουμε κάτι για το μέλλον της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάλιτς και συμπλήρωσε με νόημα: «Δυστυχώς όμως αντί να ασχολούμαστε μ' αυτό το σοβαρό θέμα, ασχολούμαστε με το ποιος τραγούδησε! Κι εγώ απαντώ λοιπόν αυτός που άξιζε κι αυτός που ζήτησαν οι παίκτες! Αυτό το τραγούδι μας συντρόφευε σε όλο το Μουντιάλ, οι παίκτες το ήθελαν και έγινε! Αδιαφορώ για αυτό το 5% που αντιδρά... Δεν μπορούν να αποφασίσουν αυτοί με ποιον θα διασκεδάσουμε και δεν θα το κάνουν. Δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι αριστερός, δεν μισώ κανέναν, αλλά είμαι Κροάτης. Όμως αντί να ασχολούμαστε με την επιτυχία μας, μας ενδιαφέρει ποιος τραγούδησε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης