Η γερμανική Oμοσπονδία απάντησε στις κατηγορίες του Μεσούτ Εζίλ περί ρατσισμού

Η γερμανική Oμοσπονδία απάντησε στις κατηγορίες του Μεσούτ Εζίλ περί ρατσισμού

Απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Εζίλ περί ρατσισμού, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι η ποικιλομορφία είναι δύναμη κι αυτό δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο

Ozil
Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες περί ρατσισμού από το Μεσούτ Εζίλ, που αυτή την Κυριακή ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

«Απορρίπτουμε ότι η ομοσπονδία έχει συνδεθεί με το ρατσισμό. Η DFB εδώ και χρόνια ασχολείται σε μεγάλο βαθμό με την ένταξη των μεταναστών στη Γερμανία», ανέφερε μέσω δελτίου Τύπου.

«Η ποικιλομορφία είναι μια δύναμη, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό η δική μας δουλειά της ένταξης σε όλα τα επίπεδα είναι εξέχουσας σημασίας», ενώ πρόσθεσε ότι λυπάται για την αίσθηση του Εζίλ ότι έχει γίνει στόχος ρατσιστικών επιθέσεων.

«Αλλά ο Μεσούτ Εζίλ, ήταν απαραίτητο, όπως έκανε ο Γκουντογκάν, να δώσει μία απάντηση για αυτή τη φωτογραφία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην DFB κερδίζουμε και χάνουμε μαζί, όπως είμαστε, μία ομάδα», επέμεινε η ομοσπονδία.

Η ομοσπονδία τόνισε, επίσης, πως από τις πιο μικρές κατηγορίες, ως την εθνική, οι παίκτες και οι παίκτριες με ξένες ρίζες αποτελούν κομμάτι της DFB.

«Παίζουμε και συνυπάρχουμε με τις ποικίλες διαφορετικές ρίζες μας, τις θρησκείες μας και τις κουλτούρες μας», είπε.

Κλείσιμο
Η DFB διαβεβαίωσε πως λυπάται πολύ για την αποχώρηση του Εζίλ από την εθνική ομάδα της Γερμανίας, με την οποία έπαιξε σε 92 επίσημα παιχνίδια, σημείωσε 23 γκολ και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014 στη Βραζιλία.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε επίσης