«Όταν κερδίζαμε ήμαστε Γερμανοί, όταν χάσαμε γίναμε μετανάστες» ξεσπάει ο Μεσούτ Οζίλ και αποχωρεί από την Εθνική Γερμανίας

Ozzz

Αφού νωρίτερα είχε πάρει θέση για την περίφημη φωτογραφία του με τον Ταγίπ Ερντογάν που τον έφερε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, ο άσος της Άρσεναλ με νέα δήλωση του αποχώρισε από την Εθνική Γερμανίας με φοβερές αιχμές για την Ομοσπονδία

Διπλό χτύπημα μέσα σε λίγες ώρες από τον Μεσούτ Οζίλ ο οποίος δύο εβδομάδες μετά το τέλος του Μουντιάλ έσπασε τη σιωπή του, απαντώντας στην σκληρή κριτική που δέχθηκε πριν (λόγω της φωτογραφίας του με τον Ταγίπ Ερντογάν), κατά τη διάρκεια (λόγω της κακής αγωνιστικής του παρουσίας), αλλά και μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ χρησιμοποιώντας εξίσου σκληρή γλώσσα προς τους επικριτές του ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα της Γερμανίας «έχοντας εισπράξει ρατσιστική συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού».

Νωρίς το μεσημέρι ο Οζίλ μέσω twitter έδωσε τη δική του θέση για την περίφημη φωτογραφία του με τον Ταγίπ Ερντογάν (μαζί με τον συμπαίκτη του στην Εθνική και παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι Ιλκάι Γκουϊντογκάν), ξεσπαθώνοντας κατά του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας και των Γερμανικών ΜΜΕ.


Ozil


«Αν και μεγάλωσα στην Γερμανία, όπως συμβαίνε με πολλούς ανθρώπους, οι ρίζες μου είναι από μια άλλη χώρα και πιο συγκεκριμένα στην Τουρκία. Έχω δύο καρδιές, μία γερμανική και μια τούρκικη. Οταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου, μου δίδαξε να σέβομαι και να μην ξεχνώ ποτέ από που προέρχομαι κι αυτές οι αξίες με συνοδεύουν ακόμη στη ζωή μου.

Τον Μάιο συνάντησα τον Πρόεδρο Ερντογάν στο Λονδίνο. Πρώτη φορά τον συνάντησα το 2010 όταν μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ είχαν παρακολουθήσει το παιχνίδι Γερμανία - Τουρκία στο Βερολίνο. Από τότε συναντηθήκαμε αρκετές φορές. Η φωτογραφία μου μαζί του δεν είχε πολιτικές προθέσεις. Είμαι ποδοσφαιριστής κι όχι πολιτικός, μιλήσαμε μόνο για ποδόσφαιρο.

Παρά το γεγονός ότι τα γερμανικά ΜΜΕ παρουσίασαν κάτι διαφορετικό, η άρνησή μου να συναντηθώ με τον Πρόεδρο θα ήταν ασέβεια προς τους προγόνους μου, οι οποίοι με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα. Για μένα δεν είχε σημασία ποιος ήταν ο Πρόεδρος, αλλά το ότι ήταν ο Πρόεδρος. Ολο αυτό μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό, αφού για τους περισσότερους δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του πολιτικού από τον άνθρωπο, όμως σ' αυτή την περίπτωση είναι διαφορετικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οζίλ.Στη συνέχεια ο άσος της Άρσεναλ ανέφερε ονομαστικά τον Λόταρ Ματέους και την συνάντηση του με «έναν άλλο παγκόσμιο ηγέτη» (αναφερόμενος στο δείπνο που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν) και το γεγονός ότι δεν του ασκήθηκε καμία κριτική («προφανώς η τουρκική καταγωγή μου με μετατρέπει σε πιο εύκολο στόχο» έγραψε), προχωρώντας κατόπιν σε μια απίστευτη καταγγελία.

«Εδώ και ένα χρόνο χρηματοδοτώ ένα πρότζεκτ στην γενέτειρα μου το Γκίζελκιρχεν και πιο συγκεκριμένα στο σχολείο μου Berger-Feld, όπου παιδιά μεταναστών, παιδιά φτωχών οικογνειών, αλλά και παιδιά της περιοχής παίζουν μαζί ποδόσφαιρο. Τις επόμενες ημέρες σχεδίαζα να επισκεφτώ το σχολείο μαζί με δύο εταιρίες χορηγούς μου, ωστόσο οι τελευταίες με ενημέρωσαν ότι εγκαταλείπουν το πρότζεκτ καθώς δε θέλουν να συνεργαστούν μαζί μου αυτόν τον καιρό. Επιπροσθέτως το σχολείο ενημέρωσε τον μάνατζερ μου όδεν επιθυμούν πλέον την παρουσία μου εκεί, καθώς... φοβούνται τα μίντια, λόγω της φωτογραφίας μου με τον πρόεδρο Ερντογάν και λόγω της μεγάλης αύξησης που παρουσιάζει το ακροδεξιό ρεύμα στην περιοχή! Κι αυτό πραγματικά πονάει γιατί ήμουν μαθητής σ' αυτό το σχολείο και με έκαναν να αισθανθώ ανεπιθύμητος και ανάξιος».

Συνεχίζοντας με τον ίδιο χειμμαρώδη τρόπο ο Οζίλ αποκάλυψε επίσης ότι ενώ συμμετείχε σε διαφημιστικό σποτ χορηγού της Εθνικής ομάδας, η εικόνα του «κόπηκε» μετά την περίφημη φωτογραφία, ωστόσο κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη εταιρία κατηγορείται πλέον από το γερμανικό υπουργείο Εμπορίου για παρανομίες και αστοχίες υλικού, χωρίς ποτέ η Ομοσπονδία να ζητήσει συγνώμη ή να δώσει εξηγήσεις.

Το παράπονο του Οζίλ δεν είχε τελειωμό με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ βοήθησε 23 παιδιά στην Ρωσία να υποβληθούν σε επεμβάσεις που τους άλλαξαν τη ζωή, κάτι που είχε κάνει τόσο το 2010 στην Αφρική όσο και το 2014 στην Βραζιλία, αλλά τα μίντια της Γερμανίας ποτέ δεν βρήκαν το χώρο για να το αναδείξουν προτιμώντας να ασχοληθούν με τη φωτογραφία που βγήκε με τον Ερντογάν.


Κι ο Οζίλ κλείνει την επίθεση του με τις αναφορές του προς την γερμανική ομοσπονδία και τον πρόεδρο της Ρέινχαρτ Γκρίντελ. Αρχικά αποκάλυψε ότι ο Γιόακιμ Λεβ του ζήτησε να διακόψουν τις διακοπές τους μαζί με τον Γκουϊντογκάν και να βρεθούν στο Βερολίνο για να κάνουν μια κοινή δήλωση που θα έκλεινε το θέμα. Όμως στη συνάντηση τους με τον Γκρίντελ ο τελευταίος δεν ήθελε να ακούσει καμία δικαιολογία και τελικά αποφάσισαν από κοινού να μην κάνουν τίποτα, επικεντρώνοντας στο παγκόσμιο κύπελλο.

«Μετά το τέλος του Μουντιάλ όμως η πίεση προς το πρόσωπο του μεγάλωσε και πρόσφατα δήλωσε δημόσια ότι πρέπει να απολογηθώ για τις πράξεις μου, δείχνοντας ότι με θεωρεί υπεύθυνο για την πορεία της ομάδας στη Ρωσία. Μιλάω τώρα λοιπόν, όχι γιατί το είπε ο Γκρίντελ, αλλά γιατί το θέλω εγώ!» λέει με επιθετικό ύψος στην ανακοίνωση του και συνεχίζει με καταιγιστικό τρόπο:
«Στα μάτια του (Γκρίντελ) και των υποστηρικτών του είμαι Γερμανός όταν κερδίζουμε και... μετανάστης όταν χάνουμε! Κι αυτό συμβαίνει γιατί παρόλο που πληρώνω φόρους στην Γερμανία, δωρίζω υλικό σε γερμανικά σχολεία, κατέκτησα το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 δεν είμαι αποδεκτός στη γερμανική κοινωνία! Μου συμπεριφέρονται σα να είμαι διαφορετικός! Κι ας έχω τιμηθεί από την γερμανική Δημοκρατία κι ας έχω επιτελέσει πρεσβευτής του γερμανικού ποδοσφαίου! Υπάρχουν κάποια κριτήρια τα οποία δεν πληρώ για να είμαι πραγματικός Γερμανός; Οι φίλοι μου Λούκας Ποντόλσκι, Μίροσλαβ Κλόζε ποτέ δεν αποκαλούνται Γερμανό-Πολωνοί, όμως εγώ γιατί είμαι Γερμανό-Τούρκος; Είναι επειδή πρόκειται για την Τουρκία; Είναι γιατί είμαι μουσουλμάνος; »

Κι η μακροσκελέστατη ανακοίνωση του έμπειρου άσου κλείνει με τις τελευταίες επιθέσεις, αλλά και την ανακοίνωση αποχώρησης του από την Εθνική ομάδα.

Αρχικά αναφέρεται σε δημόσια πρόσωπα (πολιτικούς, ηθοποιούς) που τον παρότρυναν να... επιστρέψει στην Ανατολία, λέγοντας ότι αυτού τους είδους συμπεριφορές πρέπει άμεσα να οδηγήσουν στην παραίτηση τους και τους συνέκρινε με τους οπαδούς της Γερμανίας οι οποίοι μετά τη νίκη επί της Σουηδίας στο Μουντιάλ 2018 του φώναζαν 'Οζίλ άντε γαμ...ου Τούρκε, σε κατουράμε Τουρκικό γουρούνι'.

«Αυτά σε συνδυασμό με τα απειλητικά mails και τα υβριστικά τηλεφωνήματα και τα σχόλια στα social media προς εμένα και την οικογένεια μου είναι δείγματα της Γερμανίας του παρελθόντος, μιας Γερμανίας για την οποία δεν είμαι περήφανος, κι είμαι σίγουρος ότι πολλοί Γερμανοί συμφωνούν μαζί μου», τονίζει ο Οζίλ και καταλήγει:

«Η συμπεριφορά που εισέπραξα από την Ομοσπονδία και πολλούς άλλους με έχουν κάνει να μην επιθυμώ πλέον να φορώ τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας. Νιώθω ανεπιθύμητος και πως όλα όσα έχω πετύχει από το 2009 όταν έκανα το ντεμπούτο μου έχουν ξεχαστεί. Άνθρωποι με ρατσιστικό παρελθόν δεν πρέπει να επιτρέπεται να δουλεύουν στις κορυφαίες Ομοσπονδίες, οι οποίες έχουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από οικογένειες σαν και τη δική μου με διπλή κληρονομιά.
Φορούσα αυτή τη φανέλα με περηφάνια και ενθουσιασμό, αλλά από δω και πέρα δεν θα το κάνω. Δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτή τη συμπεριφορά και την ασέβεια στην τουρκική καταγωγή μου από υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι για λόγους εγωισμού με μετέτρεψαν σε αντικείμενο πολιτικής προπαγάνδας. Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν παίζω γι' αυτό το λόγο ποδόσφαιρο και δεν θα μείνω απαθής! Ο ρατσιμός δεν πρέπει ποτέ να είναι αποδεκτός».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (89)

de

ο Ερντογάν διώκει την μισή Τουρκία σαν Γκιουλενιστές και ο Οζίλ τάχθηκε στο πλευρό του. καθόλου έξυπνο από άτομο της θέσης του, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Θα είχε ενδιαφέρον μια εικόνα της άποψης των Τούρκων συμπατριωτών του.

Conclusion

Το επίπεδο σας είναι κάτω του μετρίου . Δεν έχετε επιχειρήματα , δεν μπορείτε να εκφράσετε μια άποψη δημόσια και το μόνο που κάνετε είναι να χαρακτηρίζετε όπως γουστάρετε κάποιον , να βρίζετε κτλ...Δεν είναι τυχαίο για ποιον λόγο πιάσαμε πάτο... 1. Ο Οζίλ είναι παιδί μεταναστών. Θα μπορούσε να είναι Ο Κονέ που έπαιξε εθνική Ελλάδος...ή ο Ντανιέλ Μπατίστα που ελληνοποιήθηκε κάποτε. Ποτέ δεν έκρυψε την καταγωγή του. Το ότι την δημοσιοποίησε τόσο απροκάλυπτα είναι ίσως η σπίθα που έβαλε την πυρκαγιά. 2.Στην Γερμανία ζούνε περίπου 2,5 εκατομμύρια Τούρκοι . Πληθυσμός που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο αφού οι γεννήσεις τους είναι περισσότερες από αυτές των Γερμανών. Οι Τούρκοι και γενικά οι Μουσουλμάνοι σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που ζούνε στη Γερμανία ελάχιστα αφομοιώνουν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των Ευρωπαίων. 3.Ο Οζίλ έχει δίκιο . Όταν έπαιρνε το Μουντιάλ κανείς δεν θυμήθηκε την καταγωγή του. Τώρα που η Γερμανία πάτωσε...όλα τα άσχημα βγαίνουν στην φόρα. 4. Ο Οζίλ δεν έχει καμία διαφορά με τον Αντετοκούνμπο παρά μόνο μια ....Ότι ο "Γιάννης¨ εκθειάζει και προβάλει την χώρα που μεγάλωσε την Ελλάδα παρότι Νιγηριανος. 5. Το γεγονός ότι έμαθε μπάλα στην Γερμανία ...και ότι και καλά χρωστάει στις υποδομές και στους προπονητές του ότι έχει πετύχει ...είναι λάθος. Κάθε άνθρωπος έχει κλίσεις και ταλέντα για τα οποία πρέπει να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να τα καλλιεργήσει. 6. Στην επίθεση που δέχτηκε αντιπαρέθεσε το κοινωνικό του έργο , κάτι που καλό είναι να μην το αποκαλύπτεις και να το παρουσιάζεις σαν διαφήμιση. Συμπέρασμα: Λάθη έγιναν και από τις 2 πλευρές. -Ο Οζίλ αμύνθηκε προβάλλοντας (χωρίς λόγο) το κοινωνικό του έργο . Δεν προστάτευσε τον εαυτό του με την δημοσιοποίηση της εικόνας αυτής. - Η ομοσπονδία όποτε θέλει θεωρεί τους ποδοσφαιριστές της Γερμανούς υπερ-ήρωες και σε μια κακή στιγμή τους αφήνει ακάλυπτους και τους υποβαθμίζει. Μr Ozil - Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να προσέχεις τις δηλώσεις/εμφανίσεις σου Γερμανική Ομοσπονδία : Τα είδωλα σου δεν τα αποκαθηλώνεις σε μια ημέρα. Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα(αποτυχία Μουντιάλ) φαίνεται. Αυτό το θέμα της καθαρότητας της φυλής ...της γνησιότητας κτλ...να το ξεπεράσετε...Είναι η αρχή και το τέλος της θεωρίας του ναζισμού. Και αν δεν μπορείτε ...κάντε ένα τεστ DNA και θα εκπλαγείτε!

dora

Καλά μας τα είπες σου διαφεύγει όμως το γεγονός ότι έπρεπε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του αντιθέτως φέτος ήταν ανύπαρκτος. Όταν κερδίζεις τόσα λεφτά τόση δόξα κ προνόμια πρέπει να συμπεριφέρεσαι κ αντίστοιχα κ όχι με θρασος να επιτίθεσαι στους ευεργέτες σου. Γιατί κακά τα ψέματα μπορεί να είχε ταλέντο άμα δεν υπήρχε όμως η Γερμανία να τον αναδείξει θα έμενε στα αζήτητα όπως μένουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν την τύχη του. Πήρε κ πολιτική θέση αυτά όλα δείχνουν ότι δεν εντάχθηκε ποτέ στην γερμανική κοινωνία και παρέμεινε κρυφό τουρκος τώρα που έχει εκατομμυριάκια στην άκρη κ δεν τους χρειάζεται τους Γερμανούς πλέον αποχωρεί κ τους βρίζει αυτος είναι ο οτσιλ

de

@Conclusion η ενταύθα Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Τουρκίας σας ευχαριστεί για τις υπηρεσίες σας. Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και πάρουμε ένα τσάι.

weirdo

 γιατι αγαπητε οζιλ, ο ποντολσκι δεν πηγε να βγαλει φωτο με τον προεδρο της Πολωνιας. Αν δεν θελει να εχεις ταμπελα μεταναστη, δεν ακολουθεις τα πολιτικα παιχνιδια του Ερντογαν. Παρεμπιπτοντως, αν σε καλουσε ο Γκιουλεν θα πηγαινες;

Ουφο ε ουφο!

Τι σχεση εχει ενας ψευτοχοτζας με εναν προεδρο μιας χωρας? Μυαλο ντιππ!

kyriakos

Ρε γυφταραιοι. Τι είναι αυτό που έγραψε και σας πείραξε; Δεν το ξέρετε ότι παντού είναι έτσι; Αλήτες που έχετε ψήφο, εσείς δεν χαίρεστε όταν ένας Έλληνας του εξωτερικού τα πάει καλά κι όταν λέει ότι είναι Ελληνας κατουριοσαστε απ' τη χαρά σας; Κι σας λέμε ότι αυτός δεν είναι απαραιτήτως δικός μας γιατί έχει άλλη νοοτροπία, πέφτετε πάνω μας να μας φάτε;;; Ρε [...], [...] είσαστε. [...] σπερματα. Γι αυτό είσαστε [...], [...] και μπουμπουνες στο σχολείο. Γιατί νομίζετε ότι τα παιδιά σας είναι [...]; Επειδή σας μοιάζουν.

Ραϊμόν Καρτιέ

Ναι, ΤΟΥΡΚΙΑ και λογής τουρκαλβανοί (κολοβοί αετοί, ουτσεκαδοτέτοιοι σουλτανόψυχοι), ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

σαϊνι ο κυρ άκος!!!!

Κάποια εδώ σχόλια αναμοχλεύουν τα κατακάθια του αηδιέστερου ιστορικά ΜΗ πολιτισμού και αποκαλύπτουν τουρκόψυχες συμπεριφορές κάποιων ορεσίβιων κολοβών αετών... Αφού λοιπόν αγαπούν την πατρίδα τους (και μισούν το χέρι που τους ΤΑΪΖΕΙ) γιατί δεν κάθονται εκεί, να δημιουργήσουν και να προκόψουν; Θα απαντήσουν ίσως ότι είναι γυρολόγοι εμπορευάμενοι: όπλα, ναρκωτικά, σάρκα και τα λοιπά παρόμοια, και έχουν να προωθήσουν την πραμάτεια τους! Τότε, έστω γιατί δεν πάνε στη μεγάλη σουλτανομαμά τους; Θα απαντήσουν ίσως ότι κι εκεί έχει την παρόμοια πολιτισμική άνθιση: φασισμό, έγκλημα, αίμα και τρόμο. Ε, τότε ας σιωπήσουν, τουλάχιστον! ΥΓ: Τυχόν απαντητικά σχόλια θα ανταμειφτούν με απαξιωτική σιωπή.

sg26

Ρε Οζίλ, άσε το κλάμα και το θέατρο... Αν είσαι τόσο τσαμπουκάς και τόσο περήφανος που είσαι Τούρκος, αρνήσου την Γερμανική υπηκοότητα και κράτα την Τούρκικη... Απλά είναι τα πράγματα... Όχι όμως τζάμπα μαγκιές, και την καλοπέραση και τη μεγάλη ζωή σαν Γερμανός, και πούλημα πατριδοφροσύνης σαν Τούρκος... ΔΙΑΛΕΞΕ!!!!!

Πάρε να γλυκαθείς!

Βρωμότουρκος ήσουν , βρωμότουρκος θα παραμείνεις!

Αν φέτος ο Οζίλ τους ξανακουβαλούσε στην πλάτη του όπως το 2014,θα το βούλωναν οι Γερμανοί.

Εάν και φέτος ο Οζίλ κουβαλούσε την Εθνική Γερμανίας στην πλάτη του όπως το 2014,τότε που είχαν τη φάτσα του σε γιγαντοαφίσες στις γερμανικές πόλεις,κανένας δεν θα ασχολιόταν με τις φωτογραφήσεις του με τον Ερντογάν. Φέτος η Γερμανία ήταν για τα μπάζα επειδή οι διάφοροι Μίλερ κλπ ήταν χώμα,και γι'αυτό του την έπεσαν.Αυτοί είναι οι Γερμανοί.Χρησιμοποιούν τα μεταναστόπαιδα επειδή θέλουνε να είναι πρώτοι παντού και ξέρουν καλά ότι με τους μπουνταλάδες τους γηγενείς δεν μπορούν να πάνε πουθενά (όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε κάθε κοινωνικό τομέα),ΑΛΛΑ στην πρώτη στραβή ρίχνουν όλο το ανάθεμα στους έχοντες μεταναστευτικό υπόβαθρο.Αυτή είναι η μεγάλη τους διαφορά με τους Αμερικανούς και γι'αυτό δεν θα γίνουν ποτέ τόσο δυνατοί όσο οι Αμερικανοί,όσο και να πασχίζουν.Έχουν ιστορικά,ηθικά και ψηυχολογικά κόμπλεξ και κολλήματα.Με κολλήματα δεν πρόκοψε κανείς.

Γιάννης

Να κι αν παίξεις με τους τουρκλέρ να κι αν παίξεις με τους γερμανοί. Ετσι κι αλλιώς κομπλεξικοί είναι και οι δύο

dhmos

Είσαι τούρκος, η πατρίδα σου έχει χτισθεί επάνω στο αίμα Ελλήνων, Κυπρίων, Αρμενίων, Κούρδων, Ασσυρίων κλπ. Δεν αξίζεια κανένα σεβασμό. Ουστ, δολοφόνοι.

Neos

Με σπαθι τα πηρατε,με σπαθι τα πηραν.που ειναι το κακο?

Οπως είναι οι Γερμανοί

Έτσι είναι και οι ελληνες. Ρατσιστες αυτό είστε κύριοι και όσο και να το παίξετε καλοι μέσα σας πάντα θα βγαίνει ο πραγματικός κομπλεξικος ευατός όταν ο ξένος είναι καλύτερος.

οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές

οι Αλβανοί όμως είναι, το ίδιο και οι Τούρκοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε επίσης