Οι ιστορίες πίσω από 5 πασίγνωστες επιτυχίες του Bill Withers, μέσα από τα δικά του λόγια

Οι ιστορίες πίσω από 5 πασίγνωστες επιτυχίες του Bill Withers, μέσα από τα δικά του λόγια

"Ain't no sunshine when HE's gone..."

bill_withers
Ένα από τα πιο εύστοχα πράγματα που διάβασα αυτές τις δύο ημέρες από όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Bill Withers είναι μια δήλωση του Questlove των Roots: «Ο Bill Withers είναι ό,τι πιο κοντινό στον Bruce Springsteen έχουν οι άνθρωποι με μαύρο χρώμα δέρματος», επεσήμανε το 2015 στο Rolling Stone, άσχετα βέβαια αν το “The Boss” ανήκει στον James Brown.

Ήθελε να είναι αφεντικό του εαυτού του ο Withers, και πώς άλλωστε θα μπορούσε αυτό να το διαπραγματευτεί, όταν από μικρός τα κατάφερνε όλα μόνος του; Για εκείνον, η σύνθεση αντιπροσώπευε τη σκέψη του αφιλτράριστη, χωρίς «πρέπει» και δεύτερες σκέψεις. «Ένα από τα πράγματα που πάντα προσπαθούσα να κάνω είναι να πω πράγματα χωρίς όλα τα κλισέ. Το κλειδί (στη σύνθεση) ήταν, ότι δεν είχα ποτέ ακούσει κανέναν να λέει κάτι τέτοιο πριν και ξέρεις αυτό τι σημαίνει», ανέφερε στο NPR το 2007.

 Η προσωπική του πορεία, για τους λάτρεις της μουσικής ή έστω τους φανς του υπάρχει διαθέσιμη στα κιτάπια του διαδικτύου. Μιας και ο ίδιος αποστρεφόταν τα κλισέ, ένας ακόμη γραπτός επικήδειος στον τύπο που μέσα σε λιγότερο από μία δεκαπενταετία δημιούργησε διαχρονικούς ύμνους της soul και έβαλε τελεία στην καριέρα του με δική του πρωτοβουλία, θα φάνταζε σίγουρα τετριμμένος. Ωστόσο, πίσω από τα τραγούδια του, που πάντα πήγαζαν από εμπειρίες και βιώματα κρύβονται ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Πέντε από αυτές, μέσα από τα δικά του λόγια διαβάζεις στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης