Σάσα Μπάρον Κόεν: Κατηγορεί το TikTok ότι «έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο αντισημιτικό κίνημα μετά τους Ναζί»

Σάσα Μπάρον Κόεν: Κατηγορεί το TikTok ότι «έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο αντισημιτικό κίνημα μετά τους Ναζί»

Η εφαρμογή έχει κατηγορηθεί ότι «απέτυχε να κάνει κάτι για να σταματήσει την προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς και το αντισημιτικό περιεχόμενο που διαδίδεται»

sasa-mparon-koen
Ο Σάσα Μπάρον Κόεν κατηγορεί το TikTok ότι «έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο αντισημιτικό κίνημα μετά τους Ναζί», καθώς η πλατφόρμα «φιλοξενεί» πολλά βίντεο κατά των Εβραίων.

Όπως ανέφερε σε μια βιντεοκλήση που έκανε με Εβραίους celebrities και στελέχη του ΤikTok: «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει εν μέσω πολέμου».

«Αν πάτε πίσω στις 7 Οκτωβρίου, ο λόγος για τον οποίο η Χαμάς κατάφερε να αποκεφαλίσει νέους και να βιάσει γυναίκες ήταν ότι από μικρά παιδιά βλέπουν εικόνες που τους οδηγούν στο μίσος. Αυτό που συμβαίνει στο TikTok είναι το ίδιο. Δημιουργεί το μεγαλύτερο αντισημιτικό κίνημα μετά τους Ναζί», πρόσθεσε.


Η κλήση με στελέχη της διάσημης εφαρμογής πραγματοποιήθηκε, αφού διασημότητες και influencers υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι η εφαρμογή «δεν είναι ασφαλής για Εβραίους χρήστες».

Η εφαρμογή έχει κατηγορηθεί ότι «απέτυχε να κάνει κάτι για να σταματήσει την προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς και το αντισημιτικό περιεχόμενο που διαδίδεται στην πλατφόρμα της».

Στην κλήση εκτός από τον Σάσα Μπάρον Κόεν, συμμετείχε η Έιμι Σούμερ και η Ντέμπρα Μέσινγκ. Τα στελέχη του TikTok, Άνταμ Πρέσερ και Σεθ Μέλνικ εκπροσώπησαν την εταιρεία στην κλήση, με τον κο Πρέσερ να λέει στον Μπάρον Κόεν ότι υπήρχε «αλήθεια» στα σχόλιά του, ενώ τόνισε πως οι εταιρείες κοινωνικών μέσων έπρεπε να κάνουν περισσότερα.

Στο παρελθόν, ο ηθοποιός είχε κάνει εκστρατεία κατά του αντισημιτισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, είχε «επιτεθεί» στη διαχείριση του Facebook και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, λέγοντας ότι επέτρεψε την «προπαγάνδα».

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης