Πωλ Ευμορφίδης: «Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;»

Πωλ Ευμορφίδης: «Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;»

Ο ιδιοκτήτης της Coco Mat μίλησε για την εμφάνισή του στο προεδρικό Μέγαρο, ενώ συνέστησε σε δημοσιογράφο να μη φοράει παπούτσια που μολύνουν το περιβάλλον

eumorfidis_xr
Με τα δίχρωμα σανδάλια που επέλεξε να φορέσει ο ιδιοκτήτης της Coco mat Πωλ Ευμορφίδης, για το επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, κατάφερε να γίνει viral και να προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Ο ιδιοκτήτης της Coco mat λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή του στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Πρωινό μας» έχοντας κοσμήσει το κεφάλι του με ένα λευκό μαντήλι και μίλησε για την παρουσία του, που δίχασε. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα σανδάλια επεσήμανε: «Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;»

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη και ζητώντας να του μιλούν στον ενικό, σχολίασε τα αθλητικά παπούτσια του ρεπόρτερ, που όπως τόνισε δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον: «Με αυτά τα παπούτσια έχεις πάει σε καμία χωματερή; Να πας για να μου πεις αν θα τα ξαναγοράσεις. Θέλαμε να φυτέψουμε δέντρα στη χωματερή της Σπάρτης. Ανοίξαμε τρύπες για να βγαίνει το μεθάνιο και από εκείνη την ημέρα σκέφτομαι, αν φορέσω παπούτσια σαν τα δικά σου, έτσι και τα βγάλεις θα φύγουμε όλοι απο εδώ. Δεν είναι σαν τα δικά μου από τη Λάρισα με βαμβάκι. Είσαι αγενής, αν μου μιλάς στον πληθυντικό. Να μην φοράς παπούτσια που μολύνουν το περιβάλλον» είπε ο Πωλ Ευμορφίδης κλείνοντας τις δηλώσεις του. 

Δείτε το βίντεο 
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co2ihhz27ujd)


Τα σανδάλια του Πωλ Ευμορφίδη είναι μια χειροποίητη οικολογική δημιουργία της κόρης του Έμμας
Κλείσιμο
Η 29χρονη σχεδιάστρια κόρη του επιχειρηματία βρίσκεται πίσω από το διάσημο brand σανδαλιών EF93, τα σχέδια των οποίων κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και ρετάλια της Coco mat. Έμπνευση για την Έμμα και την φίλη της Νεφέλη Ζωγράφου, που αποτελεί κι εκείνη μέλος του σχεδιαστικού διδύμου, υπήρξε ο ισχυρός άνδρας της Coco mat, Πωλ Ευμορφίδης, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα φορούσε παπούτσια δικής του κατασκευής από κοκοφίνικα. 
 
5719817
 
Τα σχέδια και τα χρώματα, όπως έχει παραδεχτεί η κόρη του Έμμα, δεν της άρεσαν καθόλου μέχρι που πήρε την απόφαση να του το πει. Τότε ο Πωλ Ευμορφίδης την προέτρεψε να δημιουργήσει κάτι αποκλειστικά και μόνο για εκείνον, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ολόκληρη συλλογή, που εκτός από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της χώρας Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, σήμερα να ταξιδεύει και στο εξωτερικό όπως τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη.

Το συγκεκριμένο δίχρωμο (blue navy με λαδί) σχέδιο που επέλεξε ο Πωλ Ευμορφίδης για την εμφάνιση του στο Προεδρικό Μέγαρο, αποτελεί μέρος της συλλογής που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για εκείνον κι αυτό γιατί σαν σχέδιο δεν υπάρχει στο επίσημο site του brand. Ωστόσο εξαιτίας των υλικών κατασκευής εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως πρόκειται για πάνινα σανδάλια από 100% οικολογικά βαμβακερά και πλενόμενα υφάσματα, με πάτο από κοκοφοίνικα και σόλα από φελλό και ανακυκλώσιμο πλαστικό. Το σχέδιο μπορεί να είναι ίδιο, όμως οι επιλογές για το δεξί και το αριστερό σανδάλι διαφέρουν χρωματικά κι αυτό, γιατί η φιλοσοφία του brand προάγει την διαφορετικότητα.
5719822

Αυτή την περίοδο η δημιουργική ομάδα της EF 93 προσπαθεί να δημιουργήσει ξύλινες σόλες από τα καμένα δέντρα της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας. Από το ίδιο υλικό ο επιχειρηματίας της Coco mat, κατασκεύασε τα πρώτα ξύλινα ποδήλατα που φέρουν την υπογραφή του, με δυο από αυτά να προσφέρθηκαν, ως δώρα στον βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο – Αλέξανδρο και τη βασίλισσα Μάξιμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του Παπαθεοδώρου

Έκανε μπότοξ και αυξητική χειλιών αξίας 522 ευρώ και έφυγε χωρίς να πληρώσει!

Η Κιμ Καρντάσιαν ήταν έξαλλη επειδή δεν «χωρούσε» στο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης