Τράβις Φίμελ: Ο «βασιλιάς των Βίκινγκς» που προτιμάει να είναι αγρότης

Τράβις Φίμελ: Ο «βασιλιάς των Βίκινγκς» που προτιμάει να είναι αγρότης

Ο γοητευτικός ηθοποιός που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, δεν θυμίζει σε τίποτα σταρ του Χόλιγουντ γιατί… δεν τον ενδιαφέρει

travis_fimmel_1
Το μόντελινγκ, το ποδόσφαιρο, οι Βίκινγκς και η… αγροτιά διασταυρώθηκαν στο πρόσωπο του Τράβις Φίμελ. Ο λόγος για τον 43χρονο σήμερα ηθοποιό, η μορφή του οποίου ταυτίστηκε με τον θρυλικό ηγέτη του Βορρά, Ράγκναρ Λόθμπροκ, τον οποίο υποδύθηκε για 4 σεζόν στους «Βίκινγκς», αφήνοντας το στίγμα του.

Πέρα από την αναγνωρισμένη γοητεία του, ο Φίμελ είναι από τους πιο πολυσυζητημένους ηθοποιούς μιας και συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που δεν ανήκουν στο σύμπλεγμα των Χολιγουντιανών σταρ.

Παρά την τεράστια επιτυχία που του εξασφάλισε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη σειρά του History Channel, ο αιμοβόρος ηγέτης που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, επέλεξε να κρατήσει την προσωπική του ζωή προστατευμένη από τα φώτα της δημοσιότητας. Ζώντας μακριά από τις κάμερες, τα social media και την πολυτελή ζωή ενός σταρ, το άλλοτε «χρυσό» αγόρι του Calvin Klein χρησιμοποίησε την τεράστια περιουσία του για να ζήσει μία ήρεμη ζωή στην επαρχία και να δημιουργήσει τη φάρμα των ονείρων του.

vik_1212


Παρά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, ο Φίμελ παρέμεινε ταπεινός και αφοσιωμένος στον σκοπό του, κάνοντας τους εκατομμύρια φαν των Βικινγκς να αναρωτιούνται, τι απέγινε ο περιβόητος Λόθμπροκ που τους καθήλωσε με την ερμηνεία του στη σειρά.

Η αλήθεια είναι ότι η υποκριτική για εκείνον δεν ήταν παρά μία βιοποριστική δουλειά, όπως όλες οι άλλες. Στο παρελθόν πειραματίστηκε με το ποδόσφαιρο, το μόντελινγκ και τις αγροτικές δουλειές, οι οποίες προς απογοήτευση των θαυμαστριών του, τον κέρδισαν.

Το lifestyle των σταρ δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο για τον Φίμελ, τον επιτυχημένο πρωταγωνιστή που ακόμη και τις μέρες της απόλυτης δόξας, κοιμόταν σε ένα ράντσο. Η ιστορία του δεν απέχει από τον γοητευτικό τύραννο, που πάντα επιζητούσε την επιστροφή στη φάρμα του μέχρι το τέλος. Όπως και εκείνος ταξίδεψε και έχτισε τη φήμη του, έτσι και ο Φίμελ έγινε περιζήτητος σε κάτι που δεν τον «γέμισε» ποτέ. Μόνο που ο τελευταίος τα κατάφερε και επέστρεψε στην πολυπόθητη αγροτική ζωή.

Η καριέρα στο ποδόσφαιρο που έληξε άδοξα

Γεννημένος στις 15 Ιουλίου 1979 στη Βικτώρια της Αυστραλίας, ο Τράβις Φίμελ ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Στα 17 του μετακόμισε στo Σίδνεϊ προκειμένου να παίξει για το St Kilda Football Club στο AFL, αλλά βγήκε εκτός πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, επειδή έσπασε το πόδι του. Κάπου εκεί το όνειρο να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό ναυάγησε, αλλά αυτή η εξέλιξη δεν επηρέασε ιδιαίτερα τον Φίμελ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια συνέντευξή ο ίδιος υποβάθμισε μεταξύ σοβαρού και αστείου τις αθλητικές του δεξιότητες. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Το σπασμένο πόδι σας, ήταν που έβαλε τέλος στην καριέρα σας στους Kilda;», ο Φίμελ απάντησε: «Μπα... δεν ήμουν και τόσο καλός».

fimel


Τα παρακάλια του Calvin Klein και η καμπάνια που έγινε ανάρπαστη

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και η εμφάνισή του να έχει αλλάξει σημαντικά, ωστόσο, ο βάρβαρος πολεμιστής με το διαπεραστικό βλέμμα υπήρξε ένα από τα πιο viral μοντέλα εσωρούχων. Ο Φίμελ βρισκόταν στο γυμναστήριο και έκανε τις ασκήσεις του όταν ένας ατζέντης τον πρόσεξε και αμέσως τον παρέπεμψε σε ένα από τα δημοφιλέστερα πρακτορεία μοντέλων. Εκείνη την περίοδο, ο Φίμελ έκανε το πέρασμά του από τα έδρανα του πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει αρχιτεκτονική και παράλληλα δούλευε ως μπάρμαν. Παρόλα αυτά, το παρουσιαστικό του τον έβγαλε γρήγορα εκτός μπάρας και οι πρώτες υπογραφές με το «LA Μodels» δεν άργησαν να πέσουν. Για εκείνον ήταν μία λύση στο να εξασφαλίσει την άδεια παραμονής του στη χώρα. Για τον Calvin Klein όμως ήταν το poster boy της καμπάνιας του.

«Η παρουσία του ήταν συγκλονιστική», θυμάται ο Κλάιν σε συνέντευξή του στο Interview. «Τηλεφώνησα αμέσως στον Στίβεν Κλάιν και είπα: ‘Μην κάνεις τίποτα. Απλά βαλ’ τον με τα εσώρουχα στο παράθυρο», συνέχισε. Η επιτυχία της καμπάνιας συζητείται ακόμη και σήμερα, ενώ σύμφωνα με το Fashion Industry Broadcast, η διαφημιστική πινακίδα φέρεται να ήταν τόσο εντυπωσιακή που προκάλεσε τροχαία ατυχήματα. Εκτός αυτού, ο Φίμελ ήταν ο πρώτος άνδρας που έκλεισε εξαψήφιο συμβόλαιο για τον Calvin Klein.
Η υποκριτική και ο Ράγκναρ Λόθμπροκ

Παρά την αστραπιαία επιτυχία του στον κόσμο της μόδας, ο Φίμελ άφησε το μόντελινγκ για να μπει στον χώρο της υποκριτικής. Το 2003 απέκτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά της Warner Bros. «Ταρζάν». Για το CNN η τηλεοπτική παρουσία του Φίμελ εκείνη την εποχή, ήταν ένα από τα «πέντε πιο καυτά πράγματα που συμβαίνουν στον χώρο της ψυχαγωγίας».

Δεν ήταν μόνο το παρουσιαστικό ή η υποκριτική του δεινότητα που του εξασφάλισαν αξιοσημείωτους ρόλους. Η φυσική του κατάσταση και η δυνατότητά του να κάνει αρκετά ακροβατικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τα πρότζεκτ που συμμετείχε. Μερικές από τις ταινίες αυτές ήταν: το «Surfer» και το «Dude» με τον Μάθιου Μακόναχι και σειρές όπως το «The Beast». Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την απογείωσή του στη σειρά «Βίκινγκς».

Κλείσιμο
oa2gIzDwZ5weyZea5iXPLrQ7leN


Ήταν 3 Μαρτίου του 2013, όταν το κανάλι History μετέδωσε το πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης για τη χρονιά εκείνη σειράς. Ο Φίμελ δεν θυμίζει σε τίποτα το ξανθό αγόρι του Klein με το αθώο βλέμμα και το αψεγάδιαστο δέρμα του. Ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από τον ρόλο του ο Ράγκναρ Λόθμπροκ, του θρυλικού ήρωα των Νορβηγών και διαβόητου πολέμιου της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Η ομορφιά αντικαθίσταται από τη γοητεία, τη σκληρότητα και το αίμα. Ο Φίμελ ταυτίζεται με την εικόνα του αιμοβόρου κατακτητή, που λεηλατεί και σκοτώνει για τον λαό του. Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, το όνομά του βρέθηκε στην κορυφή των ταμπλόιντς ενώ τα περισσότερα ξένα αναφέρονταν σε εκείνον ως την πιο καυτή ανδρική παρουσία σειράς.

ragnar32

Το καταγάλανο βλέμμα του κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ τα πλάνα στα οποία είναι λουσμένος στο αίμα έχουν χαραχτεί στη μνήμη όσων παρακολούθησαν τη σειρά. Για τις πρώτες 4 σεζόν, το τηλεοπτικό κοινό τον παρακολουθεί να γίνεται από αγρότης βασιλιάς, να σκοτώνει όποιον στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά του και όλοι να τον δοξάζουν. Μετά τον θάνατο του χαρακτήρα του στη σειρά, ο Φίμελ αποχαιρετά το πρότζεκτ που τον ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλο και η απουσία του ήχησε βαρέως στις αντιδράσεις του κοινού.



(Vikings) Ragnar Lothbrok | Legacy


Δεν ήθελε ποτέ να γίνει ηθοποιός

Και ενώ οι θαυμαστές του περιμένουν το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα, ο Τράβις Φίμελ αποφασίζει να αφήσει την τηλεόραση, τόσο εύκολα όπως το μόντελινγκ, το ποδόσφαιρο και την αρχιτεκτονική. Ο Φίμελ δεν αγάπησε ποτέ τα φώτα και τη δόξα και οι επιλογές του αποτελούν τρανή απόδειξη αυτού.

Για αρχή, ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ράγκναρ Λόθμπροκ γιατί ο χαρακτήρας που ήθελε να υποδυθεί, ήταν αυτός του ναυπηγού Φλόκι. Σύμφωνα με δηλώσεις του, όταν συμφώνησε να συμμετέχει στη σειρά, ο πρώτος ρόλος που του κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν αυτός του πιστού φίλου του βασιλιά. Ωστόσο, τον είχε ήδη προλάβει ο Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ.

74938937_733243053855318_3779070102106834152_n


Μπορεί η εμφάνιση και η άνεσή του στην κάμερα να τον έκαναν πολλές φορές «πρώτο όνομα» αλλά ο ίδιος ποτέ δεν επιδίωξε να διακριθεί στον χώρο. Το αντίθετο μάλιστα. Μιλώντας στο GQ είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ακόμα δεν θέλω».

Σε άλλη συνέντευξη στο Interview είπε: «Δεν ξέρω γιατί το κάνω. Ακόμα δεν έχω ιδέα γιατί το κάνω.Νομίζουν ότι θεραπεύουμε τον καρκίνο; Είναι απλώς μια δουλειά... Υπάρχουν μερικά υπέροχα πράγματα σχετικά με την υποκριτική και τα παρελκόμενα αλλά δεν με επηρεάζει». Παρόλα αυτά, δεν έχει διώξει τελείως την τηλεόραση από τη ζωή του, μιας και εξακολουθεί να συμμετέχει σε τηλεοπτικά κυρίως πρότζεκτ, παράλληλα με την εκτροφή ζώων και την καλλιέργεια.

Η επιστροφή στη φάρμα και ο «στωικός μινιμαλισμός»

Αφού περιπλανήθηκε αρκετά στην Ιρλανδία και τη Σκωτία για τα γυρίσματα της σειράς, ο Φίμελ επιστρέφει συχνά στις συνήθειες που του κληροδότησε η γενέτειρά του, για να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Μπορεί η περιουσία του να έχει ξεπεράσει τα τα 400 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το lifestyle του Φίμελ μόνο εκατομμυριούχο δεν θυμίζει. Όσο μεσουρανούσε ως Βίκινγκ, δεν έμενε σε ένα ανακτορικό μοντέρνο παλάτι στους λόφους του Χόλιγουντ. Αντίθετα, ζούσε σε ένα ράντσο, σε ένα «μπεζ ταξιδιωτικό ρυμουλκούμενο Nomad», όπως μετέφερε το Outside. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι «Ο Φίμελ ανέκαθεν απαξίωνε τα πλούτη. Εν μέσω μιας γενιάς που έχει θαμπωθεί από τα υλικά αγαθά, έχει πετύχει έναν προηγμένο στωικό μινιμαλισμό».
Τα χρήματα που κέρδισε από την υποκριτική δεν πήγαν σε ακριβά αυτοκίνητα και βίλες, αλλά σε… βοοειδή και κηπουρικά. Σαν να έκανε έναν κύκλο, ο Φίμελ επέστρεψε στο σημείο από όπου ξεκίνησε, μια φάρμα στην επαρχία.

Ως παιδί, μεγάλωσε σε ένα ράντσο στην Αυστραλια αλλά στερήθηκε αρκετά. Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησε τη φάρμα και την οικογένειά του. Τώρα όμως επένδυσε στο όνειρό του. Έφτιαξε μία μεγάλη φάρμα λίγο πιο έξω από το Λος Άντζελες, εκτρέφει ζώα και φυτεύει διάφορα αγαθά. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, ότι παράτησε την υποκριτική. Μπορεί μετά τους Βίκινγκς να ήθελε να αποτραβηχτεί από τη μικρή οθόνη, αλλά μέχρι και σήμερα, συμμετέχει σε μερικά πρότζεκτ και κυρίως μίνι σειρές. Μερικές από αυτές είναι τα: «Untitled Wyatt Earp Anthology», «Delia's Gone», «One Way» και «That Dirty Black Bag». Από το τελευταίο μάλιστα, έχει ανεβάσει ένα teaser στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, η οποία είναι και η μοναδική του δημοσίευση. Παρά το «άδειο» του προφίλ ωστόσο, έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια ακόλουθους.



Μιλώντας στο New Yorker, ο Φίμελ περιέγραψε πριν από έναν χρόνο περίπου, τις προτεραιότητές και τα άμεσα σχέδιά του: «Έχω πάρει άδεια λόγω COVID και φυτεύω πολλά δέντρα. Άκαρπες μουριές, επειδή είναι δέντρα με μεγάλη σκιά. Πιπέρι, επειδή έχει τόσο ξηρασία. Ευκάλυπτο, γιατί προσπαθώ να τα κάνω όλα όσο πιο ’’αυστραλιανά’’ μπορώ... Προτιμώ να κάνω τέτοιου είδους πράγματα από το να μακιγιάρομαι και να παίζω».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα μέσα δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν το γεγονός, ότι όπως πάντα ήθελε και ο Ράγκναρ, έτσι και ο Φίμελ επέστρεψε στη φάρμα του.
130302965_1279532559078093_7130795690335285657_n_2


Η άγνωστη προσωπική του ζωή

Είναι από τις λίγες φορές που οι θαυμαστές ενός ηθοποιού πασχίζουν για να μάθουν έστω τις βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή του. Ο Τράβις Φίμελ απέδειξε ότι όσο και να σε κυνηγούν οι παπαράτσι, είναι στο χέρι σου να προφυλάξεις την ιδιωτική σου ζωή. Απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι συνεντεύξεις του αφορούν μόνο κάποιο από τα λίγα πλέον πρότζεκτ που συμμετέχει. Οι μόνες φωτογραφίες του που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια είναι διάσπαρτες δημοσιεύσεις από θαυμαστές του, που τον εντοπίζουν τυχαία και έπειτα αναρτούν το στιγμιότυπο στα social media. Στα περισσότερα από αυτά έχει κάζουαλ ντύσιμο, φορά καπέλο και το λουκ του είναι αρκετά ατημέλητο.







Όσον αφορά τις γυναίκες που έχουν περάσει από το πλευρό του, το μυστήριο μεγαλώνει αφού ποτέ δεν έχει κυκλοφορήσει δημόσια με κάποια σύντροφό του. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στη Sydney Morning Herald και ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποια γυναίκα στη ζωή του, εξήγησε ότι του φαίνεται παράλογο αυτό το ενδιαφέρον «σαν κάποιος να θέλει να παίρνει μάτι». Πρόσθεσε πάντως, πως βρίσκει τις γυναίκες πολύ «περίπλοκα πλάσματα».

travis28


Μία άλλη φορά, σχολίασε αναφερόμενος στο παρελθόν του ως μοντέλο του Calvin Klein ότι «τα κορίτσια που μου αρέσουν δεν θα ήξεραν ότι δούλεψα στον Calvin και εγώ φυσικά δεν θα τους το έλεγα. Θα έλεγα απλώς ότι είμαι μπάρμαν».

Πολλοί φαν τον ήθελαν ζευγάρι με την Κάθριν Γουίνικ, την τηλεοπτική Λάγκερθα, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Οι γκόσιπ στήλες τον ήθελαν πρόσφατα να είναι ζευγάρι με την Πάουλα Πάτον, τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Warcraft». Όπως και τις άλλες φορές, δεν επιβεβαιώθηκε τίποτα. Και όλα δείχνουν πως ο Φίμελ θα αποτελεί για καιρό μεγάλο αίνιγμα για τα ταμπλόιντς, όσο ασχολούνται μαζί του και μέχρι να αποσυρθεί εντελώς από την υποκριτική.



Tα επόμενα επαγγελματικά του βήματα

Εκτός από τον ρόλο του στο «That Dirty Black Bag», o Φίμελ θα συμεττέχει και σε άλλες κυρίως μίνι σειρές και ταινίες γουέστερν. Αυτη την περίοδο πραγματοποιεί τα γυρίσματα του «Black Snow», μιας σειράς μυστηρίου παραγωγής της Goalpost Ακόμη, έχει ανακοινωθεί ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Tau Ceti Four», στο πλευρό της Ούμα Θέρμαν. Τέλος, θα λάβει μέρος στη σειρά «Untitled Wyatt Earp Anthology» και στο γουέστερν «Rust», με τον Άλεκ Μπάλντουιν.


Φωτογραφία άρθρου: SplashNews.com


Ειδήσεις σήμερα

ΕΥΠ: Το παρασκήνιο ενός πολιτικού θρίλερ - Ολοταχώς προς Εξεταστική και πόλωση

Σκιάθος: «Καίει» τον πυραγό η σύντροφός του - Μου εξομολογήθηκε ότι του αρέσουν τα μικρά κορίτσια!

Καρίμ Μπενζεμά: Η πρώην του Μπίμπερ είναι η νυν του άσου της Ρεάλ - Οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης