Ποιος είναι ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς που τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ποιος είναι ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς που τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ετρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο στα 59 του χρόνια και από τότε έχει συμμετάσχει σε μαραθώνιους σε 20 χώρες

5428467
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας ήταν ο τερματισμός του 90χρονου Στέλιου Πρασσά, τον οποίον αγκάλιασαν τα εγγόνια του μόλις έφτασε στο Καλλιμάρμαρο ενώ η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα του φόρεσε ένα στεφάνι ελιάς στο κεφάλι.

Ο ίδιος δε δήλωσε μη ικανοποιημένος με την απόδοσή του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν και ο καιρός ήταν ο καταλληλότερος για τον αγώνα δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα επειδή έχω μια ενόχληση στη μέση και δεν μου επέτρεψε να κάνω διασκελισμούς όπως θα ήθελα.Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός. Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως κι εγώ».

Δείτε τη μίνι συνέντευξη του κ. Πρασσά μόλις τερμάτισε


Κλείσιμο
Στην αφετηρία στον Μαραθώνα ο 90χρονος είχε δηλώσει πως «θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε και να δοξάσουμε την Ελλάδα, που καθιέρωσε τον Μαραθώνιο. Θέλω να φτάσω στο Καλλιμάρμαρο, το ωραιότερο στάδιο που δεν έχει άλλη χώρα», τόνισε λίγο πριν την έναρξη της διαδρομής.

Και τα κατάφερε. Ο Στέλιος Πρασσάς ήταν ο μεγαλύτερος αθλητής του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας 2021.  Ο 90χρονος άνδρας, που υπήρξε στα νιάτα του ποδοσφαιριστής, έχει τρέξει σε μαραθώνιους σε 20 χώρες, ενώ έτρεξε τον πρώτο του στα 59 του χρόνια. Κι από τότε... δεν σταμάτησε!

5428461
5428774
5428780
5428783
5428816
5428851
5428450


«Μέρα παρά μέρα είμαι στο στάδιο, και κάνω 8 με 10 χιλιόμετρα», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ξεκίνησε να τρέχει στους μαραθώνιους έπειτα από από παρότρυνση γνωστού του. «Μου είπε ένας γείτονας, μην πας στον Άγιο Κοσμά και παίζεις μπάλα. Με έστειλε στο στάδιο».

Σύμφωνα με το iRafina.gr, ο κ. Πρασσάς είναι αθλητής του Τελμησσού Νέας Μάκρης, κατέχει ρεκόρ και έχει βραβευτεί από τον ΣΕΓΑΣ ως ο γηραιότερος ενεργός μαραθωνοδρόμος που συμμετέχει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας

Τοπικές βροχές σήμερα και άνεμοι έως 7 μποφόρ - Πού υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων

Οικονομία, επενδύσεις, επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Τζόνσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης