Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Τεστάρουν ασθενείς σε εγκαταστάσεις τύπου «τηλεφωνικών θαλάμων»

Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Τεστάρουν ασθενείς σε εγκαταστάσεις τύπου «τηλεφωνικών θαλάμων»

Κορωνοϊός: Μια γρήγορη και ασφαλή λύση για την εξέταση ασθενών λανσάρισε νοσοκομείο στη Σεούλ - Δείτε βίντεο

korea_booth
Ένα νοσοκομείο στη Νότια Κορέα αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, παρουσιάζοντας νέες εγκαταστάσεις ελέγχου για τον κορωνοϊό, οι οποίες μοιάζουν με τηλεφωνικούς θαλάμους. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις επιτρέπουν στο ιατρικό προσωπικό να εξετάζει τους ασθενείς πίσω από την ασφάλεια ενός πλαστικού πλαισίου.

Η σειρά των τεσσάρων θαλάμων ελέγχου - οι οποίες χρησιμοποιούν αρνητική πίεση για να εμποδίσουν τα επιβλαβή σωματίδια να διαφύγουν - έχουν στηθεί κάτω από ένα στέγαστρο, έξω από το νοσοκομείο H Plus Yangji της Σεούλ.

Το νοσοκομείο τους χαρακτηρίζει σαν "τεχνικούς θαλάμους ασφαλούς και γρήγορης αξιολόγησης" ή, εν συντομία, SAFETY.

Coronavirus: South Korea dials up testing with hospital 'phone booth' | AFP


Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, κάθε ασθενής μπαίνει στο κουτί για μια γρήγορη συμβουλευτική συζήτηση μέσω ενδοσυνεννόησης με έναν ιατρικό επαγγελματία ο οποίος, εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνει δείγμα από τη μύτη ή το λαιμό, μέσω χρήσης ειδικών ελαστικών γαντιών, που είναι ενσωματωμένα στο πλαστικό πλαίσιο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου επτά λεπτά και μετά την έξοδο του «επισκέπτη», ο θάλαμος απολυμαίνεται και αερίζεται.

Κλείσιμο
Οι συγκεκριμένοι θάλαμοι είναι "πολύ πιο εύκολο" να απολυμανθούν από τα συνηθισμένα δωμάτια αρνητικής πίεσης νοσοκομείων και έτσι είναι ένας "πολύ πιο ασφαλής χώρος για δοκιμή", δήλωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου της Σεούλ.

«Επίσης, κάθε θάλαμος δέχεται μόνο έναν ασθενή τη φορά, σε αντίθεση με τις αίθουσες αρνητικής πίεσης όπου οι ασθενείς συχνά χρειάζεται να μοιράζονται χώρο καθώς ελέγχονται», είπε, προσθέτοντας ότι οι μονάδες αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η Νότια Κορέα ήταν η χώρα που «χτυπήθηκε» περισσότερο από τον κορωνοϊό μετά την Κίνα, τις πρώτες εβδομάδες ξεσπάσματος της επιδημίας, ωστόσο σήμερα φαίνεται να έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Δευτέρας (16 Μαρτίου), είχαν δοκιμαστεί σχεδόν 300.000 μέσω των θαλάμων, σε διαδικασίες που είναι δωρεάν για όποιον έχει σχετικό ιατρικό παραπεμπτικό.

Η εγκατάσταση αυτή δημιουργήθηκε πάνω στη βάση των ερμαρίων βιοασφάλειας - γνωστά και ως κουτιά απομόνωσης - όπου οι εργαστηριακοί υπάλληλοι εκτελούν εργασίες μέσω γαντιών από καουτσούκ.

Σημειώνεται πως η Νότια Κορέα είχε καταγράψει λιγότερα από 100 νέα κρούσματα ανά ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, απέχοντας αρκετά από τα 500-600 που παρουσίαζε στις αρχές του μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-Κίνα: Σταθερή άνοδος των εισαγόμενων κρουσμάτων - Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ασία

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σκέφτονται «μοντέλο Νότιας Κορέας» για τους ασυμπτωματικούς φορείς

Βόρεια Κορέα: Δεν καταλαβαίνει από πανδημίες ο Ουν - Εκτόξευσε δυο βαλλιστικούς πυραύλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ