Κορωνοϊός: «Σαρώνουν» το κέντρο της Αθήνας με rapid test

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σήμερα στην Κυψέλη - Από τα χθεσινά τεστ στην περιοχή της Κυψέλης, τα έξι βγήκαν θετικά - Από σήμερα και έως τις 4 Οκτωβρίου κλειστά τα καταστήματα μεταμεσονύχτιας λιανικής πώλησης, δηλαδή περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ

kipseli-rapid-test-main
«Εκστρατεία» με στοχευμένα τεστ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας από κινητές μονάδες έχει ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σήμερα στην Κυψέλη και η προσέλευση είναι μαζική όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που protothema.gr

Χθες από τα 106 τεστ που διενεργήθηκαν στην περιοχή της Κυψέλης, τα έξι βγήκαν θετικά, τα οποία και ιχνηλατούνται. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

Στην πλατεία της Κυψέλης βρέθηκαν χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Τα τεστ γίνονται καθώς το κέντρο της Αθήνας είναι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η επιδημία είναι τοπική και πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι που γίνονται», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα κατά του κορωνοϊού απάντησε: «Αυτό το μέτρο είναι από τα πιο σημαντικά».

Τα νέα μέτρα  «στεγανοποίησης» της νεολαίας

Παράλληλα, σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα που έχουν σκοπό να διακόψουν την προμήθεια ποτών και άλλων προϊόντων που κατανάλωνε κυρίως η νεολαία τις μεταμεσονύκτιες ώρες, όταν τα μπαρ κατέβαζαν ρολά στις περιοχές εκείνες, στις περιοχές όπου έχουν ληφθεί πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από τις 5 σήμερα το πρωί έως και τις 4 Οκτωβρίου τα καταστήματα μεταμεσονύχτιας λιανικής πώλησης, δηλαδή περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ θα είναι κλειστά:

· Στην Περιφέρεια Αττικής,

· στην Ημαθία,

· στο Κιλκίς,

· στην Πέλλα,

· στην Πιερία,

· στη Χαλκιδική,

· στα Χανιά,

· στο Ηράκλειο Κρήτης,

· στη Ζάκυνθο,

· στη Λέσβο και

· στη Μύκονο,

σε όλους δηλαδή τους νομούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, όπου θα λειτουργούν μόνο -και κατ’ εξαίρεση-τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Η κυβερνητική επιχείρηση… «ήσυχες νύχτες» τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και με διάρκεια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Ακόμη, ωστόσο, και στις παραπάνω περιοχές, όπου ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί, αλλά και:

· στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας,

· στο Δήμο Βόλου,

· στη Σαντορίνη,

· στη Ρόδο,

· στην Κω,

· στην Πάρο και

· στην Αντίπαρο,

θα επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια, με εξαίρεση όμως την πώληση αλκοόλ.

Στόχος είναι κυρίως οι ασυμπτωματικοί φορείς, κυρίως νέοι, οι οποίοι έδιναν καθημερινά ραντεβού σε πλατείες και προαύλιους χώρους δημόσιων κτιρίων ή ακόμη και εκκλησιών. Πρόθεση της κυβέρνησης συνιστά, κυρίως, να εκλείψουν «τα φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ» εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την επιτυχία των κινήσεων αυτών, το εάν θα χρειαστούν δηλαδή μέτρα, με ύστατο, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, ένα νέο lockdown, θα κρίνουν τρεις βασικοί παράγοντες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ, οι παράγοντες αυτοί είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

kipseli-rapid-test__2_
kipseli-rapid-test__3_
kipseli-rapid-test__4_
kipseli-rapid-test__5_
kipseli-rapid-test__6_
kipseli-rapid-test__7_
kipseli-rapid-test__8_
kipseli-rapid-test__9_


Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στον Βύρωνα: Γυναίκα έκανε βουτιά θανάτου από πολυκατοικία

Εγκλωβισμένοι κυνηγοί στη Ναύπακτο - Μεγάλα τα ύψη βροχής στα δυτικά και κεντρικά της χώρας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ