Χαρδαλιάς για πλημμύρες: Δεν δημιουργήσαμε πανικό με απρόβλεπτες συνέπειες

Χαρδαλιάς για πλημμύρες: Δεν δημιουργήσαμε πανικό με απρόβλεπτες συνέπειες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, και στα περί «απόκρυψης» στοιχείων για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Πάρο

xardalias
Στη σφοδρή κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Η επίθεση Ραγκούση αφορούσε στις πρόσφατες πλημμύρες σε Εύβοια, Καρδίτσα και Ιόνια νησιά όπως και στην «απόκρυψη στοιχείων» για την επιδημιολογική εικόνα της Πάρου.

Χαρδαλιάς 25/9


«Ειδικά αυτές τις ώρες της πανελλήνιας θλίψης για τα αθώα θύματα από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι σημερινές κυβερνητικές ψευτοδικαιολογίες», είχε δηλώσει, συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ένα ακραίο φαινόμενο που οι τόνοι νερού ανά στρέμμα ξεπέρασαν τους 250, η μεν Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανήρτησε πρόβλεψη βροχόπτωσης 72 χιλ., το δε Αστεροσκοπείο Αθηνών προέβλεπε 63 χιλ. βροχής», απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε αναλυτικά γιατί ήταν επικίνδυνο να σταλεί μήνυμα 112 στην Εύβοια, όπως έγινε αντίστοιχα στην Καρδίτσα, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες ήταν τέτοιες (διακοπή ηλεκτροδότησης, κομμένα ηλεκτροφόρα καλώδια, ανεξέλεγκτοι χείμαρροι, κατοικίες υπόγειες, ημιυπόγειες και ισόγειες στις κοίτες των ρεμάτων και κάτω από την στάθμη της θάλασσας) που μια ειδοποίηση εκκένωσης όχι μόνο δεν θα έσωζε ζωές, αλλά θα δημιουργούσε πανικό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Απαντώντας, επίσης, στις κατηγορίες του Γιάννη Ραγκούση περί απόκρυψης στοιχείων για την επιδημιολογική εικόνα της Πάρου, ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε: «Σε λιγότερο από 48 ώρες, ακαριαία, με τα μέτρα μας, κόψαμε την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ μέσα σε δέκα ημέρες από τη λήψη των μέτρων η διασπορά του ιού είχε τεθεί σε πλήρη έλεγχο στο νησί, εξού και η άρση των ειδικών περιοριστικών μέτρα τόσο στην Πάρο όσο και στην Αντίπαρο».

Ειδήσεις σήμερα

Νίκος Χαρδαλιάς: Έδειξε δύο νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική

Παρίσι: Eπίθεση με μαχαίρι έξω από το Charlie Hebdo - Μία σύλληψη

«Ιησούς της Σιβηρίας»: Στο φως τα μυστικά του Σεργκέι Τόροπ - Προωθούσε τα ερωτικά τρίγωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης