Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν αν θα ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μεταξύ αυτών και ένα ενδεχόμενο lockdown, σύμφωνα με την πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.
Αυτοί είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων και ο αριθμός των διασωληνωμένων, σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Παγώνη στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, η πρόεδρος τόνισε ότι «ο κορωνοϊός παραμένει στα ασανσέρ για μισή ώρα περίπου αν κάποιος φταρνιστεί» και πρόσθεσε ότι «τα ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσερ για μισή ώρα» .
Για αυτό τον λόγο η ίδια υπογράμμισε ότι μέσα στο ασανσερ δεν θα πρέπει να μπαίνουν πολλά άτομα και όσοι μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες.
Επιπλέον, ανέφερε πως σε περίπτωση που πιάνουμε πόμολα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ενώ για τα ρούχα σημείωσε πως είναι καλό να τα βγάζουμε να αεριστούν και όχι να τα βάζουμε κατευθείαν στις ντουλάπες μας.
Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης η ίδια ανέφερε δεν χρειάζεται να κάνουμε το τεστ κορωνοϊού για να κάνουμε αυτό το εμβόλιο και πως από 20 Οκτωβρίου μπορουν να το κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγα οι μικρότερες ηλικίες.
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.