Κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν το lockdown

Κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν το lockdown

«Μέχρι και μισή ώρα παραμένει ο κορωνοϊός στο ασανσερ αν κάποιος φταρνιστεί» τονίζει η Ματίνα Παγώνη

lockdown_ath
Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν αν θα ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μεταξύ αυτών και ένα ενδεχόμενο lockdown, σύμφωνα με την πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Αυτοί είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων και ο αριθμός των διασωληνωμένων, σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Παγώνη στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, η πρόεδρος τόνισε ότι «ο κορωνοϊός παραμένει στα ασανσέρ για μισή ώρα περίπου αν κάποιος φταρνιστεί» και πρόσθεσε ότι «τα ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσερ για μισή ώρα» .

Για αυτό τον λόγο η ίδια υπογράμμισε ότι μέσα στο ασανσερ δεν θα πρέπει να μπαίνουν πολλά άτομα και όσοι μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες.

Επιπλέον, ανέφερε πως σε περίπτωση που πιάνουμε πόμολα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ενώ για τα ρούχα σημείωσε πως είναι καλό να τα βγάζουμε να αεριστούν και όχι να τα βάζουμε κατευθείαν στις ντουλάπες μας. 

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης η ίδια ανέφερε δεν χρειάζεται να κάνουμε το τεστ κορωνοϊού για να κάνουμε αυτό το εμβόλιο και πως από 20 Οκτωβρίου μπορουν να το κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγα οι μικρότερες ηλικίες. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στον Βύρωνα: Γυναίκα έκανε βουτιά θανάτου από πολυκατοικία

Εγκλωβισμένοι κυνηγοί στη Ναύπακτο - Μεγάλα τα ύψη βροχής στα δυτικά και κεντρικά της χώρας

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης