Καιρός: Διαβάστε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πρωταπριλιά με κακοκαιρία

Καιρός: Διαβάστε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πρωταπριλιά με κακοκαιρία

Δείτε σε χάρτες την πρόγνωση του καιρού  - Τι πρέπει να ξέρεις

vroxi-kairos
Άστατος προβλέπεται για σήμερα Τρίτη  ο καιρός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στα νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι στα πελάγη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 13 βαθμούς), 10 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 15 βαθμούς), 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στο Βόρειο Αιγαίο μετά το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ.

Κλείσιμο
Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Λίγα φαινόμενα αστάθειας , αλλά περισσότερες βροχές στα νότια

-Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 31-03-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου παροδικές χιονοπτώσεις.Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά τη νύχτα από τα βόρεια θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές και στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νότια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρη βελτίωση.
Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις απόγευματινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας το μεσημέρι.
Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα γύρω ορεινά από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαικό το πρωί εώς 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

kakokairia_tritis_wxcharts
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-04-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα δυτικά, τα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις Σποράδες και την Εύβοια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα παρουσιάσουν εξασθένηση και τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που το βράδυ στα βορειότερα θα ενταθούν.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το πρωί λίγες νεφώσεις, από νωρίς το απόγευμα συννεφιά και σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, που στη Μακεδονία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.
protaprilia


Ειδήσεις σήμερα:

Χλωροκίνη: Σε 10 ημέρες η ξεκάθαρη εικόνα για τη μάχη με τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Πότε είναι δυνατή η μετάδοση μέσω αέρος

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις - Ουρές συνταξιούχων έξω από τράπεζες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης