Με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ τα νεογέννητα από το μαιευτήριο

moras

Τα μωρά που γεννιούνται από σήμερα και μετά θα έχουν αριθμούς φορολογικού και ασφαλιστικού μητρώου - Σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα «μιας στάσης» για την ψηφιακή δήλωση γεννήσεων σε 13 μαιευτήρια

Με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από... κούνια θα είναι τα μωρά που θα γεννιούνται από σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και μετά.

Προτού καν αποκτήσουν όνομα, θα έχουν αριθμούς φορολογικού και ασφαλιστικού μητρώου.

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας θέτουν σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα «μίας στάσης» για την ψηφιακή δήλωση των γεννήσεων των παιδιών.

Σταδιακά στο σύστημα θα μπαίνουν όλο και περισσότερα μαιευτήρια με στόχο, έως το τέλος του μήνα να έχει διασυνδεθεί ηλεκτρονικά τουλάχιστον το 80% των μαιευτηρίων όλης της χώρας.

Η ψηφιακή δήλωση του γεννήσεων παιδιών θα γίνεται μέσα στα μαιευτήρια σε μία μόνο ενέργεια από τους γονείς, ενώ αυτόματα - και ηλεκτρονικά - θα διεκπεραιώνεται πλέον και η απόδοση του επιδόματος γέννησης που θα το δικαιούνται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα 13 πρώτα μαιευτήρια στα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο της ψηφιακής δήλωσης των παιδιών, είναι:

Νοσοκομείο «Βενιζέλειο - Πανάνειο» Ηρακλείου Κρήτης

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο»

Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας - Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης

Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας - Νοσοκομειακή Μονάδα Αργους

Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια»

Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» 

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γενικό Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου», Αθήνα

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα»

Μαιευτική, Γυναικολογική Κλινική «Μητέρα», Μαρούσι

Αρχικά οι γονείς θα προσέρχονται στην αρμόδια υπηρεσία που θα υπάρχει εντός των μαιευτηρίων και μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους (μέσω αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου) όλα τα δικαιολογητικά για τη ψηφιακή δήλωση της γέννησης του παιδιού τους θα αντλούνται αυτόματα από το «Μητρώο Πολιτών» ή θα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως ηλεκτρονικά.

Η δήλωση γέννησης θα εκδίδεται αφού οι γονείς ελέγχουν τα στοιχεία που αναγράφονται στη δήλωση και θα την υπογράφουν, ενώ θα αποτελεί δε αρχείο του μαιευτηρίου. Στη συνέχεια η δήλωση γέννησης θα αποστέλλεται online σε πραγματικό χρόνο στο Ληξιαρχείο ως συνημμένο δικαιολογητικά ενώ με την οριστικοποίησή της στο μαιευτήριο θα αποστέλλεται εκ νέου ως εκκρεμότητα γέννησης στο αρμόδιο Ληξιαρχείο. Ο υπάλληλος του Ληξιαρχείου με τη σειρά του μέσω του Μητρώου Πολιτών θα συντάσσει την οριστική ληξιαρχική πράξη γέννησης συμπληρώνοντας όσα επιπλέον στοιχεία απαιτούνται από το ληξιαρχικό νόμο. Την ίδια στιγμή θα αποδίδονται στο νεογνό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ο οποίος θα αποτελεί τον «ενιαίο αριθμό πολίτη» ενώ η δήλωση γέννησης θα αποστέλλεται πλέον ως εκκρεμότητα στο αντίστοιχο Δημοτολόγιο για την αυτεπάγγελτη εγγραφή του παιδιού στην οικογενειακή μερίδα των γονιών του.

Τέλος θα κινητοποιούνται αυτομάτως ΗΔΙΚΑ και ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική κάλυψη του νεογνού. Μάλιστα στο τέλος της διαδικασίας οι γονείς θα ενημερώνονται αυτόματα είτε με sms είτε με e-mail σχετικά με την απόδοση του ΑΜΚΑ και την εγγραφή στο Ασφαλιστικό Ταμείο. Στην περίπτωση που θα προκύπτουν εκκρεμότητες θα ενημερώνονται και για αυτές.Επιπλέον ηλεκτρονικά θα διεκπεραιώνεται και το στάδιο της αυτόματης απόδοσης του επιδόματος γέννησης καθώς στο μαιευτήριο θα καταχωρείται το ΙΑΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της μητέρας και η ΑΑΔΕ θα αναλαμβάνει αυτομάτως την ενημέρωση του ΟΠΕΚΑ για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος γέννησης.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Μου τα έλεγαν και τους κορόιδευα ..

Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει η να πουλήσει δίχως αυτό .. Τα έλεγαν οι γέροι και εμείς τους δουλεύαμε ... έρχονται .. αργά και σταθερά αλλά έρχονται .. είμαστε ένας αριθμός .. το εγώ (ον) και ο αχυράνθρωπος του .(ΑΦΜ) ήμουν πολύ μικρός τότε για να καταλάβω το νόημα του συγγραφέα του αχυράνθρωπου .. τώρα που μεγάλωσα ..κατάλαβα ..

ZX

Αν σκεφτεί κανείς ( αυτό που δεν θέλουνε) είναι χειρότερα από τον μεσαίωνα που σου έπαιρναν την σοδειά αντί φόρου. Τώρα πληρώνεις φόρο στα πάντα μέχρι και στο σπίτι που έχεις πληρώσει φόρο χίλιες φορές. Στα λεφτά σου που έχεις ρίξει ιδρώτα. Πλύση εγκεφάλου έχει πάθει ο κόσμος και πλέον άρμεγμα από κούνια.

Ας

Τα εγκωμιαστικά σχόλια αυτού τού νομικού εκτρώματος καταπάτησης τής ελευθερίας στο όνομα τής ψευτοπροόδου είναι απελπιστικά τής κατάστασης των Νεοελλήνων... τέτοια και τόσα αλλοτριωμένα χαμένα κορμιά δεν έχει ξαναδεί η ελληνικη ιστορία.

Έλλην Αφγανος

Από κούνια.... Ελλην

Ταυτοχρονα

με το τσιπαρισμα πρεπει να γινεται και στειρωση. Εγω ετσι εκανα με τα σκυλια μου. Λιγοτερα εξοδα..

Μόνο

με το τσιπ θα ησυχάσουμε από τον μπελά. Από όταν γεννιέται το παιδάκι βάζουμε τσιπάκι με όλες τις πληροφορίες και τελειώνουμε μια για πάντα. Πιστεύω οι παπάδες να μην αρχίσουν τις δεισιδαιμονίες.

Μπα

Δε χρειάζεται.

The wall

Το πρόβλημα σου ειναι οι παπάδες ή οτι άμα σε τσιπάρουν πρακτικά θα σε ελέχουν στο 100%? Δεν λέω βέβαια σίγουρα θα γλυτώσουμε από την γραφειοκρατεια, την φοροδιαφυγή των πληβίων ενώ οι κατασχέσεις θα γίνονται αυτόματα οπότε μαλλον όλα καλά...

Να

σου βαλουν και ενα κολλαρο με ηλεκτροσοκ. Στα σκυλια λειτουργει θαυμασια. Α..και να μην ξεχασουν να σου κανουν στειρωση.

Ένας και μόνο αριθμός

χρειάζεται για τα πάντα. Ταυτοποίηση, φορολογικός έλεγχος, ασφαλιστική ικανότητα, οδηγική ικανότητα θα περιλαμβάνονται εκεί. Θα ενημερώνεται όποτε υπάρχουν μεταβολές, πχ όταν βαπτίζεσαι ή γίνεται ονοματοδοσία, όταν αποκτάς δίπλωμα οδήγησης κλπ.

Αριθμός

Ναί, αλλά ξεκινάμε τώρα με 2 και βλέπουμε πόσοι θα προστεθούν μετά.

Dim

σε όλες τις μοντέρνες χώρες χρειάζεται μόνο ο ΑΜΚΑ. μόνο εάν ανοίξεις εταιρεία παίρνεις ΑΦΜ και μάλιστα οι ατομικές δεν χρειάζονται ΑΦΜ. ο ΑΦΜ δεν χρειάζεται, μόνο στην μπανανία γίνονται αυτά

Jim

Εμείς έχουμε το Πακιστανικό μοντέλο, όχι το σκανδιναβικό.

soulis

Η Παπαρηγα το ειχε ζητησει πρωτη. Καθε λαθρομεταναστης ελεγε αμεσως μολις πατησει το ποδι του στην Ελλαδα να αποκτα ελληνικη ιθαγενεια. Περι αυτου προκειται. Αποκτηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σημαινει αυτοματη "ελληνοποιηση" . Και χθες να ηρθε μια λαθρομετανστρια και γεννησε σημερα το μουλικο του τζιχαντιστη αυτο με την αποδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ βαφτιζεται ουσιαστικα και ελλην ιθαγενης. Το ονειρο της κομμουνας Παπαρηγα γινεται πραξη απο τους ευνουχους ψοφοδεξιους που σεβονται και τιμουν την Αριστερα και κανουν παντα οτι θελει αυτη.

Γιαννης

Το 50% των γεννήσεων ήτανε απο αλλοδαπούς!Άντε με το καλημέρα επιδόματα και παροχές.Και μετά αναρρωτιεσαι γιατί έρχονται οι λαθροτεμπελαροι κατά χιλιάδες κάθε μερα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης