Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε λαθραία καπνικά στη βόρεια Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε λαθραία καπνικά στη βόρεια Ελλάδα

Συνελήφθησαν 12 άτομα, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας 54χρονος ομογενής «εγκέφαλος» της οργάνωσης - Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη και οι συνεργοί της οργάνωσης ανέρχεται σε €1,2 εκατ

paranoma_tsigasra
Χειροπέδες σε δώδεκα άτομα - μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας 54χρονος ομογενής «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ενώ διαπιστώθηκε η συμμετοχή επιπλέον 29 ατόμων.

Σκοπός της οργάνωσης ήταν η αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους μέσω της προμήθειας, αποστολής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης λαθραίων προϊόντων καπνού.

Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου. Επίσης, προκειμένου να διατηρήσουν την ανωνυμία τους χρησιμοποιούσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα οποία ήταν καταχωρημένα με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους διακίνησαν περισσότερα από 1.000.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 9.600 συσκευασίες τυποποιημένου καπνού.

Η ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τους διαφυγόντες δασμούς εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 4.200.000 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη και οι συνεργοί της οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.200.000 ευρώ περίπου.

Κλείσιμο
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 6 οχήματα,
- 84.070 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα,
- 331 συσκευασίες λαθραίου καπνού,
- ποσότητα κάνναβης,
- πλήθος κινητών τηλεφώνων και
- το χρηματικό ποσό των 22.120 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης