Σεισμός στην Αλβανία: «Βλέπαμε τα σκυλιά να μην αντιδρούν και φοβόμασταν ότι υπήρχαν μόνο νεκροί», λένε οι διασώστες της ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Αλβανία: «Βλέπαμε τα σκυλιά να μην αντιδρούν και φοβόμασταν ότι υπήρχαν μόνο νεκροί», λένε οι διασώστες της ΕΜΑΚ

Οι 26 διασώστες μαζί με τους δύο σκύλους τους, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους στην Αλβανία, επέστρεψαν στην Ελλάδα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

IMG_7790
Ουσιαστική και σωτήρια αποδείχθηκε η συμβολή της Ελλάδας μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία. Η ελληνική αποστολή κατάφερε να διασώσει στη γειτονική χώρα δυο ανθρώπους και να ανασύρει επτά νεκρούς.

Στις 19:40 το απόγευμα της Παρασκευής επέστρεψαν στην Ελλάδα οι άντρες της 1ης ΕΜΑΚ ενώ οι συνάδελφοί τους της 5ης ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα επέστεψαν στην βάση τους οδικώς.

Οι 26 διασώστες μαζί με τους δύο σκύλους τους, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους στην Αλβανία, επέστρεψαν στην Ελλάδα, στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

ΕΜΑΚ 2


Ο Αθανάσιος Μπαλάφας αντιπύραρχος επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ περιέγραψε μεταξύ άλλων τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες η ελληνική ομάδα διάσωσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάποια στιγμή τρόμαξαν όταν η ομάδα του κατάφερε και απεγκλώβισε από τα χαλάσματα κτιρίου ζωντανό έναν άνθρωπο και εκεινος μετά λιποθύμισε.  Όπως είπε χαρακτηριστικά η ομάδα του δεν έφυγε στιγμή από το σημείο που ήταν εγκλωβισμένος ο άνθρωπος, παρότι η γη εσείετο από τους συνεχείς μετασεισμούς. 

Κλείσιμο
ΕΜΑΚ


Ο Ιωάννης Κολοβός, μέλος της αποστολής, περιέγραψε το θάρρος των ανθρώπων, καθώς τη στιγμή που ένας μεγάλος μετασεισμός ταρακούνησε το κτήριο στο οποίο βρισκόντουσαν, κανείς τους δεν αποχώρησε από το σημείο, παρότι οι οδηγίες τους είναι να φεύγουν, προστατεύοντας τους εαυτούς τους.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι περιγραφές των δυο εκπαιδευτών σκύλων της ομάδας αφού τα δυο σκυλιά ο Όσκαρ και η Έλσα ήταν συνέχεια πάνω από τα γκρεμισμένα κτίρια ψάχνοντας για επιζώντες. Όταν οι συνοδοί τους έβλεπαν ότι τα σκυλιά δεν αντιδρούσαν, ανησυχούσαν περισσότερο, σκεφτόμενοι ότι ίσως υπήρχαν μόνο νεκροί.

IMG_7792
IMG_7821
IMG_7804
IMG_7814
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης