Καβούρι: Επεισόδια και χημικά μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Καβούρι: Επεισόδια και χημικά μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Οι νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείτο  η σύνοδος των  Πρυτάνεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ

kavoyri-mat-arthro
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα  στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Καβούρι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητών, με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείτο η σύνοδος των Πρυτάνεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ.

Ένταση στο Καβούρι 1

Ένταση στο Καβούρι 2


Κλείσιμο
IMG_3260b



Η ένταση πολύ γρήγορα κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές μεταξύ φοιτητών και ανδρών της αστυνομίας, με τους τελευταίους να προχωρούν στη ρίψη χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής στο κεφάλι.

«Η σύνοδος των Πρυτάνεων οφείλει να πάρει θέση για την καταστολή, τη βία και την καταπάταση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οφείλει να καταδικάσει τα γεγονότα, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούν φοιτητές. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε τα αιτήματά μας σήμερα εδώ και η απάντηση που παίρνουμε είναι να έχουμε τέσσερις συμφοιτητές μας στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια», δήλωσε χαρακτηριστικά φοιτήτρια. 

Δηλώσεις φοιτήτριας


Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ απηύθυνε στους φοιτητές πρόσκληση για συζήτηση.

Το ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος προς Σούνιο στο Καβούρι έμεινε για αρκετή ώρα κλειστό, αλλά τώρα έχει δοθεί ξανά σε κυκλοφορία.



Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης