Θεσσαλονίκη: Γονείς με την επτάχρονη κόρη τους θα κάνουν τον γύρο του κόσμου σε επτά χρόνια

thessaloniki-iveco

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού, διατρέξουν όλη την Ασία και θα βρεθούν στα πιο απίθανα μέρη της συγκεκριμένης ηπείρου

Το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, “ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, αποτελεί μόνον ένα μέρος αυτών που θέλει να κάνει μια... τρελή οικογένεια.

Η διαφορετικότητα του εγχειρήματος με αυτή του μυθιστορήματος, έχει να κάνει μόνο με τη χρονική διάρκεια, η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα είναι όχι 80 ημέρες, αλλά επτά χρόνια. Το στοίχημα μεταξύ των μελών της οικογένειας έχει πέσει στο τραπέζι πριν δύο χρόνια και ο σχεδιασμός διήρκησε αρκετούς μήνες. Ήταν από τα δυσκολότερα πράγματα, όπως εξίσου δύσκολη ήταν η εξεύρεση των πόρων, του οχήματος και των χορηγών, που θα στηρίζουν την οικογένεια στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ο Άκης Τεµπερίδης, η Βούλα Νέτου και η μικρή Αναστασία, που σήμερα είναι επτά ετών, πήραν την μεγάλη απόφαση να ζήσουν μέσα σε ένα φορτηγάκι γυρνώντας τον κόσμο από γωνιά σε γωνιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο το κάνουν για πρώτη φορά, αφού εδώ και 13 χρόνια, τουλάχιστον οι γονείς, έχουν κάνει αμέτρητα ταξίδια, κυνηγώντας τα όνειρά τους μακρυά από την Ελλάδα. Πριν από επτά χρόνια υπήρξε μια μικρή διαφοροποίηση, όταν μια απρόσµενη εγκυµοσύνη ανέτρεψε τα σχέδιά τους. Τουλάχιστον για λίγο, γιατί σήμερα το νέο μέλος της οικογένειας αποτελεί την αφετηρία του νέου τους ταξιδιού.

Μόνον πέρυσι διήνυσαν από άκρη σε άκρη όλη την Ευρώπη, γνωρίζοντας κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου. Διήνυσαν περίπου 14.000 χιλιόμετρα και γνώρισαν διαφορετικούς λαούς, κουλτούρες, πολιτισμούς και γέμισαν άπειρες εμπειρίες. Απόδειξη της διαφορετικότητας του τρόπου ζωής, αποτελούν οι 300.000 φωτογραφίες και οι 200 ώρες καθαρού οπτικού υλικού, που μπορούν να αποτελέσουν τα βασικά συστατικά για την έκδοση ενός άλμπουμ ή πολλών σειρών ντοκιμαντέρ.

Τις επόμενες ημέρες -όμως- ξεκινάει το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού. Θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη και θα διατρέξουν όλη την Ασία και θα βρεθούν στα πιο απίθανα μέρη της συγκεκριμένης ηπείρου. “Από το 2005 και έπειτα η ζωή μου άλλαξε και ξέφυγα από τα καθιερωμένα. Πήρα τη μεγάλη απόφαση να αρχίσω τα ταξίδια. Σε αυτή την απόφαση έχω δίπλα μου τη γυναίκα της ζωής μου. Μόνο που αυτή την φορά θα έχουμε και την 7χρονη κόρη μας, η οποία θα ζει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Αυτή την χρονιά είναι να πάει στην δευτέρα δημοτικού. Έχουμε συνεννοηθεί με την δασκάλα της και όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω skype και ίντερνετ. Θα τις στέλνει τις ασκήσεις και τα μαθήματα και η κόρη μας θα σκέλνει τις εργασίες της μέσω ίντερνετ. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα και υπάρχει από πολλούς έντονη ανησυχία. Όμως θέλουμε και η κόρη μας να γνωρίσει όλο τον κόσμο όπως κάναμε και εμείς και να έχει ελευθερία αποκτώντας έναν άλλον τρόπο σκέψης”, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ακης Τεμπερίδης και συνεχίζει: “Πλέον δεν στεναχωριόμαστε για την κόρη μας, γιατί γνωρίζουμε ότι θα περάσει καλά, αλλά για τους ανθρώπους που αφήνουμε πίσω μας. Η σκέψη μας είναι πιο πολύ σε αυτούς, καθώς τα θέματα υγείας πάντα είναι μέσα στο παιχνίδι”.


Ζούμε σαν νομάδες

Σε κάθε ταξίδι ο Άκης και η Βούλα ζουν διαφορετικά πράγματα, διαφορετικές κουλτούρες, άλλα ήθη και έθιμα, ξεχωριστές εμπειρίες. “Μάθαμε να ζούμε σαν νομάδες. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, όμως είναι τόσο γλυκά που πραγματικά αξίζει να θυσιάσεις άλλα πράγματα που κάνει σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων”, αναφέρει ο Άκης Τεμπερίδης ο οποίος ανέφερε πως μετά από την Ασία σειρά έχει η Αυστραλία, η Βόρεια και η Κεντρική Αμερική, η Αλάσκα για να ολοκληρώσουν τον γύρο της Αφρικής. “Όλη μας η ζωή είναι μέσα σε ένα φορτηγάκι. Είναι όμως πολύ σημαντικό να είσαι και να ζεις ελεύθερος. Όμως για να το κάνει κάποιος αυτό θέλει μεγάλη δύναμη. Δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις να ζεις ελεύθερος, απελευθερωμένος από τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας”.


Δουλεύουμε μέσω ίντερνετ και έχουμε δίπλα μας χορηγούς

Ο Έλληνας δημοσιογράφος γνωρίζει καλά ότι πρέπει να δουλέψει για να μπορέσει να ολοκληρώσει το στοίχημά του. “Η Βούλα θα ασχοληθεί με τις μεταφράσεις και αυτό θα μας δώσει ένα έσοδο. Επίσης εγώ έχω κάνει συνεργασία με μέσα ενημέρωσης και θα στέλνω κείμενα. Επειδή έχω πολλούς ακολούθους στα social media αναλαμβάνω την προβολή προϊόντων, όπου στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη τακτική. Επίσης, έχω συνάψει συνεργασία με ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και ιντερνιτικό site. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς από τα μέρη που επιθυμείς να βρίσκεσαι. Το θέμα αυτοκινήτου, το IVECO με το το οποίο θα κάνουμε πράξη όλα μας τα όνειρα και θα μας φιλοξενεί σε όλο μας το ταξίδι, θα έχει την απόλυτη στήριξη της κεντρικής εταιρείας. Έτσι αν πάθει κάτι, θα μπορεί να φτιαχτεί στην αντιπροσωπεία της εκάστοτε χώρας. Είναι ένα ταξίδι σταθμός και ανυπομονούμε να το κάνουμε. Και γνωρίζουμε ότι αφήνουμε πίσω μας ανθρώπους που μας νοιάζονται και μας αγαπούν... ”.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Μενδρινός

Νομίζω πως η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα, δηλαδή για να κάνουν τα γούστα τούς κ τα ταξίδακια τούς οι γονείς της ,(προφανώς ευκατάστατοι αργοσχολοι) το παιδάκι θα μείνει 7 χρόνια μακριά από το σχολείο;Τι θα πει θα στέλνει τίς εργασίες μέσω Skype? Η φυσική παρουσία μες στην τάξη η επαφή με τα άλλα παιδάκια μπορεί να αντικατασταθεί από τό skype?

Άσπρισες πριν την ώρα σου.

Μάλλον δεν περνάς και πολύ καλά Βούλα.Ξανασκέψου το λογικά και μην καταδικάσεις τη μικρή για μια δηθενιά.

Ζουλαπι

Σχόλια-μπουρδολογιες! Αυτό το κοριτσάκι στα 20 του θα έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, θα έχει απίστευτα πλούσιο συναισθηματικο κόσμο, άπειρες εμπειρίες, γνωριμίες κ εφόδια για τη ζωή της, ενώ τα παιδιά αυτών που κακολογουν στα 20 τους θα είναι κολλημενα στο Ιντερνέτ, αναλφαβητα και θα ψάχνουν στην καλύτερη μια μιζερη δουλίτσα. Δυστυχώς έτσι έχει καταντήσει η ζωή μας. Περιμένουμε 10 μέρες το καλοκαίρι να πάμε χωριό... Αφήστε τον καθένα να ζήσει τη ζωή του όπως γουστάρει.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@Ζουλαπι.Αυτό το κορίτσι στα 20 θα έχει τελειώσει το δημοτικό.Στα 14 θα μαθαίνει,(Λόλα να ένα μήλο).

Άλλη Γκρέτα μας βρήκε

Έτσι αγράμματο το παιδί πάει σίγουρα για πρωθυπουργός

Vasileios Pagonas

Καλο ταξιδι σας ταξιδι ,ομως ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Τι κριμα για την κορη σας

tasos

Είσαι Θεός!!!! απίστευτος!!

ΟΥΣΤ

εχουμε ξαφυγει εντελως.............

Αθηνά

Σωστά, όχι τάβλι και ρακέτες στην παραλία! Καθ' οδόν θα τα παίζουν αυτά! Μα καλά, το παιδάκι δεν το σκέφτηκαν, τι τους φταίει;

Κυνικός

Μας έχει καταστρέψει η κουλτούρα του ινσταγκραμ. Δε με λέτε λίγο ρε καρντάσια μου, το παιδάκι σε τι ακριβώς περιβάλλον θα μεγαλώσει; με ποιο συνομήλικο της θα αναπτύξει υγιείς παιδικές φιλίες; με το ινδάκι; για δύο μήνες (και άμα) που θα το γνωρίσει; με ποιον θα ζήσει τους πρώτους εφηβικούς έρωτες; με το κινεζάκι; Πρέπει κάποια στιγμή να μάθει ο κόσμος πως τα παιδιά δεν είναι αξεσουάρ για φόλοουερς και λάικς. Και τα περί "θέλουμε να ταξιδέψει και το παιδί μας και να τα δει όλα αυτά" είναι φούμαρα. Εσείς που τα είδατε όλα σας τραβολογούσαν οι γονείς σας πριν καν αναπτύξετε καθαρή βούληση στα 7(!) σας; Μήπως λέω ήταν συνειδητή η επιλογή σας να κάνετε αυτή τη ζωή ταξιδεύοντας; σε αντίθεση με την ανευθυνότητα να φέρετε μια ψυχή στον κόσμο; Θα καταστρέψετε το παιδί για το καπρίτσιο σας.

Πάρης

Απόλυτα σωστός

@

Πολύ σωστό σχόλιο!

κκ

Θα διασχίσουν την Ασία οδικώς με την 7χρονη κόρη τους που θα κανει τα μαθηματα μεσω ιντερνετ? Πάνε καλά? Την Ασία διασχίζουν όχι την διαδρομη Γερμανια - Γαλία μεσω Λουξεμβούργου. Τους κινδύνους δεν τους σκέφηκαν? Κινδύνους πραγματικούς και κυρίως για την Κόρη. Εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτήν χώρα να τους μαζέψει? Με ποια νομική διαδικασία είναι αποδεκτό ένα παιδί να κάνει τα μαθήματα μεσω internet στο εξωτερικό και να μην κοπεί λόγω απουσιών? Μήπως καποιο ιδιωτικο σχοελίο θα εκδόσει πλαστό πιστοποιητικό (η όποιο εγγραφο) φοίτησης? Υπουργειο υπάρχει να τους σταματήσει? Οτι να'ναι

@

Αν υπηρχε εισαγγελεας θα ειχαν μαζεψει εσενα εδω και καιρο. Ειναι τοσο ασυναρτητα αυτα που γραφεις που δεν χρηζουν καν σοβαρης απαντησης.

@κκ

Μαθε τη ειναι στο google κατ ιδιαν διδαχθης βλαχ@ρ@

....Ιτιά....

Άπλυτοι κ ανεύθυνοι.. τί να πει κανείς...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης