Επιχείρηση εκκένωσης Εξαρχείων: Σε ξενοδοχειακό κατάλυμα οι μετανάστες

Επιχείρηση εκκένωσης Εξαρχείων: Σε ξενοδοχειακό κατάλυμα οι μετανάστες

Τις επόμενες ημέρες οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε δομές μεταναστών της ενδοχώρας

eksarxia_ar
Ολοκληρώθηκε η μεταφορά, σε προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα, των 143 μεταναστών που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ύστερα από την εκκένωση καταλήψεων σε κτίρια των Εξαρχείων.

Τις επόμενες ημέρες οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν οριστικά σε δομές μεταναστών της ενδοχώρας.

Την επιχείρηση συντονίζουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης.

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος αλλοδαπός. Πολλοί εξ αυτών που απομακρύνθηκαν από τις καταλήψεις ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Κλείσιμο
Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης