Ο Άγιος… Μνημόνιος και τα γενέθλια του Γιώργου Παπανδρέου

gap

Κι όμως σήμερα γιορτάζουν ο Άγιος Μνημόνιος και ο ΓΑΠ

Πραγματικά η ζωή έχει φοβερές συμπτώσεις… 

Ο Άγιος Μνημόνιος ήταν Επίσκοπος Αμαθούντος στην Κύπρο. Οι πληροφορίες για τη ζωή και την ιστορία του είναι ελάχιστες, όμως θεωρείται πως έζησε κάπου στον 4ο αιώνα, πιθανότατα στο πρώτο μισό του.

Ο Άγιος Μνημόνιος, γιορτάζει κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου. Όπως ήταν φυσικό τόσο το ελληνικό όσο και το κυπριακό μνημόνιο στάθηκε η αφορμή και το όνομα του Αγίου Μνημονίου βγήκε στην επιφάνεια.

mnimonios


Πάντως, ένα από τα περίεργα της ιστορίας είναι ότι στις 16 Ιουνίου έχει γενέθλια και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο αρχιτέκτονας της υπογραφής του πρώτου μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μαρία

Μια ζωή "Τύχωνος επισκ. Αμαθούντος" γράφουν τα ημερολόγια. Πού τον βρήκαμε τον Μνημόνιο και τον έβαλε και το saint.gr... τρέχα γύρευε.

planet

Ήρθε ο Σαμαράς με το Ζάππειο 1-3 και μας έσωσε από τα μνημόνια. Σαμαράς ο άγιος αντιμνημονιος μεγάλη η χάρη του.

ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΕΣ Η΄ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ???? ΠΟΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΡΕ? ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΡΕ...….ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΑΣ.....ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ , ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ....Α ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

per0

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και οι υπηρεσίες του δήμου Περιστερίου φρόντισαν για τον έγκαιρο καθαρισμό και εκτός της πόλης τους, αφού καθάρισαν την πόλη του Μαραθώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την ημέρα του Μαραθωνίου!

1