Μιχαλάτος για την Κεφαλονιά: Οικονομική και κοινωνική ευημερία για να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα

Μιχαλάτος για την Κεφαλονιά: Οικονομική και κοινωνική ευημερία για να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα

Η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός του ΓΠΣ και της ΖΟΕ, η εκπόνηση μελέτης διαχείρισης κυκλοφορίας και στάθμευσης στο Αργοστόλι, η κατασκευή Βιολογικού στη Λειβαθώ, η εγκατάσταση πλωτής προβλήτας στο λιμάνι του Πόρου, η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στα Ομαλά, είναι στις προτεραιότητές μας, είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου

theofilos-mihalatos-dyo
Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, η Κεφαλονιά, αναζητά τον επόμενο δήμαρχό του. Μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος δίνει το παρών για ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση.

Ο ίδιος μίλησε στο protothema.gr για την επόμενη ημέρα της Κεφαλονιάς, εφόσον εκλεγεί, για τα λάθη και τις παραλήψεις που έγιναν στο νησί του Ιονίου, ενώ απαντά και στο κρίσιμο ερώτημα γιατί να τον ψηφίσουν οι Κεφαλονίτες.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς είναι ένας από τους πέντε δήμους που διασπάστηκαν με πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου. Θεωρείτε ότι αυτή η διάσπαση ωφελεί το νησί;

Η διακυβέρνηση του νησιού από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή οδήγησε το νησί σε αδιέξοδο. Οι κάτοικοι της περιφέρειας έβλεπαν τις περιοχές τους, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, να μαραζώνουν και να μην υπάρχει προοπτική για το μέλλον. Από την άλλη δεν πραγματοποιήθηκε ορθολογιστική κατανομή των διαθέσιμων πόρων του Δήμου. Όλα, προσωπικό, μηχανήματα, χρηματοδοτήσεις, χρησιμοποιήθηκαν κεντρικά χωρίς καμία μέριμνα για την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε σευπερσυγκέντρωση υπηρεσιών - εξουσιών στο κέντρο. Ο δημότης της Κεφαλονιάς, σε όποιο μέρος και αν κατοικούσε, ήταν αναγκασμένος να προσέλθει στο Αργοστόλι, στην πρωτεύουσα του νησιού,προκειμένου να ολοκληρώσει μια δουλειά του ή το πιο απλό να δει το Δήμαρχοκαι να εισακουστεί το παράπονό του.

Με τη διάσπαση, η κάθε περιοχή θα μπορέσει να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης μέσα από την εξατομικευμένη διαχείριση του κάθε Δήμου. Εν συνεχεία όλες οι δημοτικές αρχές, που θα προκύψουν από τις επικείμενες εκλογές, θα πρέπει να συνεργαστούν και μέσα από συντονισμένες κινήσεις να συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη του νησιού. Η διάσπαση αποτελεί ένα διακύβευμα και οι δημοτικές αρχές που θα προκύψουν θα πρέπει να είναι προσεχτικές στις μελλοντικές δράσεις τους.


Ποια θεωρείτε ότι ήταν τα λάθη της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής και σε περίπτωση που εκλεγείτε εσείς, τι θα κάνετε για αυτά;

Το σημαντικότερο λάθος ήταν ότι έχασε την υποστήριξη και εμπιστοσύνη του κόσμου. Πρόκειται για μια Δημοτική Αρχή που διοίκησε το Δήμο μέσα από «κλειστές αίθουσες» και που δεν σεβάστηκε τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Δεν είναι δυνατόν μέχρι και σήμερα να μην έχει δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα άτομα που προσέφεραν υλική και χρηματική βοήθεια στους σεισμούς του 2014 ή να μην έχει εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα σπήλαια από τα οποία κάθε χρόνο εισπράττεται ένα υπέρογκο ποσό χρημάτων.

Κλείσιμο
Δεν είναι δυνατόν να μην προσλαμβάνονται άτομα εποχικού χαρακτήρα με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει ο ΑΣΕΠ.

Δεν είναι δυνατόν εγκεκριμένες μελέτες έργων, που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης του Αργοστολίου, να «κακοποιούνται» και να αδιαφορείς επιδεικτικά, για τις φωνές διαμαρτυρίας.

Δεν είναι δυνατόν να βγάζεις δελτίο τύπου ότι ο Δήμαρχος κάθε Πέμπτη θα είναι στο τάδε κοινοτικό κατάστημα και αυτό να μην τηρείται ποτέ.

Δεν είναι δυνατόν στις σελίδες εφημερίδων εθνικής εμβέλειας να μπαίνουν ως κύριο θέμα τα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για το δήμο μας αντίγια θετικές ειδήσεις για την ανάπτυξη και προβολή του νησιού.

Δεν είναι δυνατόν το ΣΔΟΕ να «γράφει» το Δήμο για μη έκδοση αποδείξεων σε δημοτική παραλία.

Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στα Δημοτικά Συμβούλια τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Αντιθέτως αντιμετωπιστήκαμε με αλαζονεία και χλευασμό.

Από την άλλη, εμείς, η παράταξη της Δημοτικής Συμπολιτείας, στην οποία είμαι επικεφαλής, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο πλευρό των συντοπιτών μας και όλοι μαζί να επουλώσουμε τις πληγές που έχουν ανοιχτεί από τη παρούσα δημοτική αρχή, να φύγουμε από τη «βαλτωμένη» κατάσταση στην οποία μας έχουν καταδικάσει και να δημιουργήσουμε κατάλληλες προοπτικές για το μέλλον των παιδιών μας.


Και πώς θα το καταφέρετε αυτό;

Υλοποιώντας το πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει. Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει στηριχτεί στις ανάγκες των δημοτών και σκοπεύει να αναβαθμίσει την καθημερινότητα μας προωθώντας κοινωνική και οικονομική ευημερία. Η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός του ΓΠΣ και της ΖΟΕ, πάγιο αίτημα των κατοίκων του Αργοστολίου, η εκπόνηση μελέτης διαχείρισης κυκλοφορίας και στάθμευσης στο Αργοστόλι, η κατασκευή Βιολογικού στη Λειβαθώ, μια άκρως τουριστική περιοχή, η εγκατάσταση πλωτής προβλήτας στο λιμάνι του Πόρου, η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στα Ομαλά είναι ενδεικτικά κάποια από τα έργα υποδομής που σκοπεύουμε να θέσουμε άμεσα σε εφαρμογή με την εκλογή μας.


Γιατί οι δημότες να επιλέξουν εσάς για Δήμαρχο;

Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινάει από τα νιάτα μου, επί εποχή κοινοτήτων, όταν με μια παρέα συγχωριανών, διεκδικούσαμε την προεδρία του χωριού μας, επιθυμώντας να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό. Ήμουν και είμαι της πεποίθησης ότι στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης πρέπει να βρίσκονται άτομα με ανήσυχο πνεύμα, όραμα και δημιουργικότητα. Άτομα που δεν εφησυχάζουν ποτέ, αναζητώντας το καλύτερο και πεισμώνοντας στις δυσκολίες.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ανήκω σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων. Οι συντοπίτες μου γνωρίζουν τη διαδρομή μου, επιχειρηματική και δημόσια, την αγάπη μου για το νησί μας αλλά και τους συνεργάτες που με πλαισιώνουν.

Άλλοι με εμπειρία, άλλοι με το πάθος του νεαρού της ηλικίας τους, όλοι όμως με δυνατή θέληση για προσφορά. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ζητάμε από τους συνδημότες μας να μας δώσουν την ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα. Τους εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης