Serial killer στην Κύπρο: Η σορός της 8χρονης Έλενας στη βαλίτσα που βρέθηκε εχθές στην Κόκκινη Λίμνη

Serial killer στην Κύπρο: Η σορός της 8χρονης Έλενας στη βαλίτσα που βρέθηκε εχθές στην Κόκκινη Λίμνη

Από τους φόνους που έχει ομολογήσει ο αμετανόητος Νίκος Μεταξάς, λείπουν ακόμα δύο σοροί - Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες, πιθανώς με πιο εξειδικευμένα μέσα  - Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα

soros-elenas
Με μια βαλίτσα έκανε το μεγάλο ταξίδι αποχαιρετώντας τη σύντομη ζωή της η 8χρονη Έλενα Ναταλία Μπουνέα. Η βαλίτσα, η οποία έγινε το φέρετρο στον υγρό τάφο της Κόκκινης Λίμνης, βρέθηκε και ανασύρθηκε χθες, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο είχε βρεθεί η βαλίτσα, με ό,τι είχε απομείνει από τη 36χρονη μητέρα της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα. Μάνα και κόρη άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χέρια του ανθρώπου που μέχρι σήμερα δεν έχει ψελλίσει μια συγγνώμη, δεν έχει αφήσει ένα δάκρυ να κυλήσει, δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Θύματα του serial killer ίλαρχου Νίκου Μεταξά.

Τα στοιχεία που είχε συλλέξει το sonar, που από το Σάββατο άρχισε να σαρώνει τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, έδειχναν πως κάτι υπήρχε, χωρίς όμως να είναι σαφές αν επρόκειτο για μία από τις βαλίτσες που είχε πετάξει στο νερό ο «Ορέστης» για να εξαφανίσει τα ίχνη των εγκλημάτων του. Η ρομποτική κάμερα επιβεβαίωσε το εύρημα και αμέσως μετά οργανώθηκε η κάθοδος δύτη στο νερό για να σηκώσει τη βαριά αποσκευή μιας ζωής χαμένης πρόωρα. Όταν η βαλίτσα ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην όχθη, όλοι κρατούσαν την ανάσα τους, ξέροντας το περιεχόμενό της. Το ερώτημα ήταν εάν επρόκειτο για την 8χρονη Έλενα από τη Ρουμανία ή για την 28χρονη Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες. Όταν ανοίχθηκε η βαλίτσα υπήρχε ένας σωρός από λάσπες, κόκαλα και σάρκες σε προχωρημένη σήψη και λωρίδες από τα ρούχα της Έλενας. Αρχικώς θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ότι επρόκειτο για σορό παιδιού, αλλά το μέγεθος των οστών δεν άφησε πολλές αμφιβολίες. Αυτοψία έκαναν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου. Παράλληλα θα γίνει σύγκριση του γενετικού υλικού της πρώτης σορού που βρέθηκε στη Κόκκινη Λίμνη με αυτήν που βρέθηκε χθες, ώστε να ταυτοποιηθεί και επιστημονικά με DNA ότι πρόκειται για μάνα και κόρη. Επισήμως η ταυτότητα θα γίνει γνωστή με DNA από εν ζωή συγγενείς ή από γενετικό υλικό που υπάρχει σε ρούχα των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ομολογία του serial killer, η Λίβια και η Έλενα ήταν τα πρώτα θύματά του, αλλά οι ανακριτές έχουν πολλές αμφιβολίες για το αν λέει την αλήθεια. Η νεκροτομή, που είχε γίνει με τη συμμετοχή του εμπειρογνώμονα της Scotland Yard Α. Μαρνερίδη, είχε καταδείξει ότι η Λίβια δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό - κεφαλοκλείδωμα. Ο δράστης είχε πλησιάσει τη γυναίκα από πίσω και της έσφιξε τον λαιμό, χωρίς να σπάσει τον αυχένα, με το εσωτερικό μέρος του αγκώνα.

Ο τρόπος της δολοφονίας και το γεγονός ότι η Λίβια δολοφονήθηκε μαζί με την κόρη της είναι στοιχεία που δείχνουν δράστη που δεν σκότωνε για πρώτη φορά. Την ίδια υποψία δημιουργεί και ο τρόπος που ο «Ορέστης» επιχείρησε να εξαφανίσει τα πτώματα μέσα σε βαλίτσες και σε χώρο που γνώριζε καλά, έχοντας την πεποίθηση ότι το μυστικό του θα έμενα για πάντα στη λάσπη της Κόκκινης Λίμνης.

Κλείσιμο
soros-elenas-2


Από τους φόνους που έχει ομολογήσει, λείπουν ακόμα δύο σοροί. Η μία είναι της 6χρονης Σιέρα που είπε πως πέταξε στη Λίμνη Μεμί και η άλλη της 28χρονης Μαρικάρ που κατά τον ίλαρχο βρίσκεται στη Κόκκινη Λίμνη. Πιθανότατα η Μαρικάρ να μην είχε τοποθετηθεί σε βαλίτσα και γι’ αυτό η Πυροσβεστική μαζί με τους ιδιώτες που διενεργούν την έρευνα εξετάζουν κάθε στοιχείο που δημιουργεί υποψίες. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στα σημεία των ερευνών, σε περίπτωση που οι έρευνες με το sonar δεν φέρουν αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα με εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να ερευνηθεί και το υπέδαφος κάτω από την επιφάνεια του βυθού. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα.


Βιασμός το 2017

H παραδοχή επτά φόνων από τον 35χρονο ίλαρχο εξαφάνισε τις όποιες αναστολές διατηρούσε νεαρή από τις Φιλιππίνες και κατήγγειλε βιασμό τον οποίο είχε υποστεί από τον «Ορέστη». Χθες στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησης, ο υπεύθυνος των ανακρίσεων Νεόφυτος Σιάηλος ανέφερε πως στις 30 Απριλίου 2019 έγινε καταγγελία από γυναίκα, ότι στις αρχές του 2017 ο Ν. Μεταξάς ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της σε περιοχή έξω από τη Λευκωσία.

Η νεαρή γυναίκα είχε καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον ίλαρχο, καθώς και ότι την ίδια ώρα ο 35χρονος βιντεογραφούσε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με ό,τι ελέχθη χθες στο δικαστήριο, η 19χρονη, λίγες ημέρες μετά αποκάλυψε το συμβάν στην πρώην σύζυγο του ιλάρχου, αλλά και σε μία φίλη της, η οποία δεν βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο.

Ο Νίκος Μεταξάς είχε γνωρίσει την 19χρονη (σήμερα 22χρονη) κοπέλα το 2016 μέσω του ιστότοπου γνωριμιών Badoo και την έπεισε να τη φωτογραφίσει γιατί διέθετε προσόντα μοντέλου, όπως της ανέφερε. Στις αρχές του 2017 την κάλεσε για να της δείξει τις φωτογραφίες. Όταν ο έφτασε στο σπίτι της, την πήρε με το αυτοκίνητό του και τη μετέφερε σε έρημη περιοχή εκτός Λευκωσίας όπου τη βίασε βιντεογραφώντας το συμβάν με το κινητό του τηλέφωνο. Ο «Ορέστης» δεν παραδέχτηκε ενοχή και διατύπωσε διάφορους ισχυρισμούς.

Ο ίλαρχος, προκειμένου να προλάβει τυχόν καταγγελία από την λόγω νεαρή γυναίκα, μετέβη μόνος του στην Αστυνομία τον Φεβρουάριο του 2017 καταγγέλλοντας το θύμα για εκβιασμό, αναφέροντας παράλληλα ότι τον παρενοχλεί, ενώ στην πραγματικότητα, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ήρθαν σε σεξουαλική επαφή «με τη συναίνεσή της».

Χθες στο δικαστήριο η Αστυνομία ζήτησε και εξασφάλισε ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησης εναντίον του

Ο serial killer ήταν και χθες ψύχραιμος και ανέκφραστος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και γιακόμη μία φορά εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο. Στην ερώτηση για το αν είχε ένσταση για την περαιτέρω κράτησή του, απάντησε: «Καμία ένσταση, εντιμοτάτη».

EKDILOSH_METALLIO_MITSEROΕκδήλωση μνήμης για τα θύματα

Χθες στην περιοχή του μεταλλείου Μιτσερού η κοινότητα και οι κάτοικοι πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του «Ορέστη» που επέλεξε να μετατρέψει σε νεκροταφείο τις λίμνες και τα πηγάδια της περιοχής, αφήνοντας το αιματηρό στίγμα του. Εκδήλωση για τα θύματα έγινε και από τις γυναίκες από τις Φιλιππίνες που ζουν και εργάζονται στη Λεμεσό.

Το κράτος, κάτω από το βάρος του διασυρμού της Κύπρου από τα φοβερά εγκλήματα με θύματα αλλοδαπές γυναίκες και παιδιά, έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους μηχανισμούς ώστε να προσφέρει στήριξη στις οικογένειες και απαντήσεις για το πώς χάθηκαν οι άνθρωποί τους. Αναμένεται πως μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες θα εγερθούν απαιτήσεις αποζημιώσεων για την ολιγωρία που επέδειξε το κράτος ώστε να διερευνήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά την εξαφάνιση των πέντε γυναικών και των δυο παιδιών.

EKDILOSH_METALLIO_MITSERO1

Δείτε βίντεο: Serial killer στην Κύπρο: Βρήκαν την σωρό της 8χρονης Έλενας σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη
Serial killer στην Κύπρο: Βρήκαν την 8χρονη Έλενας σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης