Ο serial killer της Κύπρου «σκόρπισε» τα πτώματα των θυμάτων του - «Βασανιστήριο» η αναζήτησή τους

dolofonies_main01

Υποψίες ότι έδρασε και στα κατεχόμενα - Στην Κόκκινη Λίμνη με το τοξικό νερό αναζητούν τρία πτώματα - Άφαντο ακόμα το πτώμα της 6χρονης Sierra - Ψάχνουν  την ταυτότητα του πτώματος από το πεδίο βολής στην Ορούντα - Σήμερα θα μπει η ρομποτική κάμερα

Ο 35χρονος serial killer της Κύπρου, λοχαγός Νίκος Μεταξάς θα οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής του, για όλους τους φόνους που έχει ομολογήσει μέχρι τώρα.

Στην Κύπρο εφαρμόζονται οι αρχές του αγγλοσαξωνικού δικαίου και σε περιπτώσεις πολλαπλών αδικημάτων ή εγκλημάτων, οι συλληφθέντες, «επανασυλλαμβάνονται» με νέα εντάλματα έστω και αν είναι κρατούμενοι. Τα διατάγματα που εκδίδει το δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισης τους έχουν μέγιστη χρονική ισχύ οκτώ ημέρες και ανανεώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Στη συνέχεια απαγγέλλονται κατηγορίες και το δικαστήριο, αναλόγως της περίπτωσης διατάσσει ή όχι την κράτηση τους μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Ο Νίκος Μεταξάς θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει ακόμα μυστικά τα οποία έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα - λίγα.

Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.

livia
H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea
maricar__1_
H 29χρονη Maricar Valtez Arquiola

Στην «Κόκκινη Λίμνη» ακόμα και σήμερα η ρομποτική κάμερα - «Αντέχει» το τοξικό νερό

Χθες, από νωρίς το πρωί συνεργείο της Κυπριακής Πυροσβεστικής μετέβη στην «Κόκκινη Λίμνη» για να μελετήσει το σχέδιο που θα ακολουθήσει ώστε να γίνει η έρευνα για εντοπισμό των σορών της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea.

Ο λοχαγός Νίκος Μεταξάς μεταφέρθηκε στον χώρο και υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών και του παιδιού, έχοντας ομολογήσει τη δολοφονία τους, που έγινε το 2016 και το 2018.Το νερό της λίμνης είναι ιδιαιτέρως τοξικό και για αυτόν τον λόγο λήφθηκε δείγμα για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιχειρήσουν δύτες με ασφάλεια.

Ερωτήματα υπήρχαν και για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ρομποτική κάμερα καθώς η τοξικότητα του νερού αλλά και τα χημικά στοιχεία που περιέχονται σε αυτό, ενδεχομένως να την επηρέαζαν ή και να την κατέστρεφαν. Η κατασκευάστρια εταιρεία άναψε το πράσινο φως και η έρευνα ίσως ξεκινήσει και σήμερα με την κάμερα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και, όπως είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, η λίμνη είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα ερευνηθεί.

Χθες χρησιμοποιήθηκε και drone για να καταγράψει από ψηλά τα χαρακτηριστικά της λίμνης, ώστε να βοηθηθεί ο σχεδιασμός της επιχείρησης και να εντοπιστούν τα κρίσιμα σημεία.
limni-kokkini-epa
Η Κόκκινη Λίμνη, όπου ο Νίκος Μεταξάς υποστηρίζει ότι πέταξε τα πτώματα τριών θυμάτων τουΧωρίς ίχνος της 6χρονης Sierra

Χθες συνεχίστηκε για ακόμη μία ημέρα και η έρευνα στο φράγμα Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού.

Χθες δύτες με σκάφανδρα, οι οποίοι εναλλάσσονταν, άρχισαν να ερευνούν συγκεκριμένα σημεία του πυθμένα της λίμνης, στα οποία δεν είχε μπορέσει να προσεγγίσει η ρομποτική κάμερα.

Οι δύτες, με κάμερες που έφεραν στο σκάφανδρο, έστελναν εικόνα κατευθείαν στην επιφάνεια ώστε να καταγραφεί και σε βίντεο η προσπάθεια, για να γίνει πιο αναλυτική μελέτη.

Και οι χθεσινές προσπάθειες ήταν άκαρπες και θα συνεχιστούν και σήμερα και για όσο χρόνο απαιτηθεί, ώστε να βρεθεί η σορός ή να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να βρίσκεται στο φράγμα.
thymata_mana_kori
H 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc
livia
H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea
maricar__1_
H 29χρονη Maricar Valtez Arquiola
PALANAS-LOZANO-DEYTERO-PTOMA
H 28χρονη Arian Palanas LozanoΆγνωστη ως τώρα η νεκρή από το πεδίο βολής στην Ορούντα

Έρευνες έγιναν χθες και στο πεδίο βολής «Κόκκινου Κάμπου» στην Ορούντα, στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα άγνωστης γυναίκας, από το Νεπάλ ή την Ινδία, την οποία ομολόγησε ότι σκότωσε πέρυσι το καλοκαίρι ο Νίκος Μεταξάς.

Μέλη της Πυροσβεστικής κατέβηκαν στο πηγάδι όπου βρέθηκε το πτώμα και ερεύνησαν τον χώρο για εντοπισμό τεκμηρίων που θα βοηθήσουν την ταυτοποίηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ταυτοποίηση της σορού αφού δεν είναι γνωστή ούτε η ηλικία ούτε η εθνικότητα, και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει ένδειξη για το ποια θα μπορούσε να είναι.


Υποψίες και για δράση στα κατεχόμενα

Στοιχεία που συνδέουν τον λεγόμενο Κύπριο λοχαγό κατά συρροή δολοφόνο με έγκλημα που διαπράχθηκε στα κατεχόμενα, φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους και οι “αρχές” του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου, γίνεται αναφορά για την εξαφάνιση μίας 40χρονης από το Βιετνάμ, τον Οκτώβριο του 2017, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε περιοχή κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Μάλιστα, ο 35χρονος λοχαγός φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του στα κατεχόμενα τον Μάιο του 2018.

Οι κατοχικές “αρχές” μετέφεραν τις πληροφορίες στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής για το Έγκλημα.


«Πού είναι;»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λευκωσία

Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό στη Λευκωσία με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι ζητούσαν την ανάληψη ευθυνών για τις γυναίκες που εξαφανίσθηκαν και δολοφονήθηκαν από τον 35χρονο λοχαγό.

Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Παραιτήσεις τώρα» και «Πού είναι;»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε λίστα με τα ονόματα των επτά θυμάτων αλλά και των 32 άλλων γυναικών οι οποίες αγνοούνται, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών.

32 γυναίκες, 7 θύματα - Eνός λεπτού σιγή για τις γυναίκες που χάθηκανΗ Αστυνομία ρίχνει τις ευθύνες στη Βουλή

Απάντηση στις επικρίσεις κατά της Κυπριακής Αστυνομίας έδωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνόμος Β’, Αντρέας Αγγελίδης. Η αστυνομία βρίσκεται κάτω από έντονη κριτική για επίδειξη ολιγωρίας και πλημμελή έρευνα, στη διερεύνηση των εξαφανίσεων των γυναικών και των παιδιών, που δολοφονήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, από τον λοχαγό Ν. Μεταξά.

Ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε ότι ο αρχηγός Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διόρισε ερευνητική επιτροπή, η οποία μέσω διοικητικής έρευνας θα αποδώσει τις ευθύνες αν υπάρχουν.

Επανέλαβε δε ότι όσον αφορά τις εξαφανίσεις προσώπων δεν επιτρέπεται από τον νόμο, και για αυτό δεν ζητήθηκε διάταγμα άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Επεσήμανε ότι από το 2007 η Αστυνομία ζήτησε να συμπεριληφθούν απαγωγές και εξαφανίσεις στον νόμο για την άρση απορρήτου, όμως δεν εισακούστηκε.

«Αν η Αστυνομία είχε στα χέρια της τα νομικά εργαλεία, το έργο της θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό», τόνισε.

Σε σχέση με τους φόνους, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως η ανακριτική ομάδα εργάζεται άοκνα και μεθοδικά, και τα αποτελέσματα δείχνουν πως οδεύουμε προς διαλεύκανση των υποθέσεων.

Εξήγησε ότι η ανακριτική ομάδα μελετά το ανακριτικό υλικό, ώστε να παρουσιαστεί σήμερα ο 35χρονος εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου, σημειώνοντας και τη μεθοδικότητα των ανακριτών. Επανέλαβε ότι η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί σύντομα με εμπειρογνώμονες από τη Βρετανία.


Πρόεδρος Αναστασιάδης: Θα αποδοθούν ευθύνες

Από την Κίνα, όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη σε δήλωση εκφράζοντας συγκλονισμό για τις αποκαλύψεις ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλει απόδοση «τυχόν ευθυνών», αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δήλωσή του ανέφερε πως είναι συγκλονισμένος από την αποκάλυψη τόσων στυγερών δολοφονιών εις βάρος αθώων αλλοδαπών γυναικών και μικρών παιδιών, και εξέφρασε βαθύτατη θλίψη και έντονη ανησυχία.

Σημείωσε πως έδωσε από την πρώτη στιγμή οδηγίες, ούτως ώστε οι διωκτικές αρχές να πράξουν το παν για την πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων και, παρά το ότι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, ο ίδιος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως συμμερίζεται πλήρως τα αισθήματα της κοινής γνώμης και τον αποτροπιασμό απέναντι στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, όπως και την πηγαία αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας για δολοφονίες που φαίνεται να είχαν επιλεκτικά στόχο αλλοδαπές που βρίσκονται στη χώρα μας για να εργασθούν, αφού τέτοια ένστικτα είναι αντίθετα με την παράδοση και τις αξίες του πολιτισμού μας. Τέλος ο Πρόεδρος της Κύπρου σημειώνει πως με ψυχραιμία θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και θα αποδοθούν.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ρε ξεφτύλες....

...αυτός έχει σκοτώσει τις μισές και βάλε από τις 40τόσες εξαφανισμένες που έχετε και ακόμα δεν έχει το θάρρος ένας σας να παραιτηθεί??? Ένας σας ??? Φταίει η βουλή, όχι φταίει ο νόμος, όχι φταίει το φεγγάρι.... ένας σας βρε που να φοράει παντελόνια και να πει "έγινε μαλακία - δεν το περίμενε κανείς μας - λυπάμαι - παραιτούμαι για λόγους ευθυξίας και λύπης για τα θύματα που δεν βρήκαμε και για αυτά που η ανυπαρξία μας δεν προστάτευσε" . Ξεφτύλες.

ioannis

Σιγά, χωρίς τιμωρία γιατί να παραιτηθούν; Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς σε όλη την ιεραρχία, πολιτική, δικαστική και αστυνομική. Όλοι δηλαδή έκαμαν καλά τη δουλειά τους. Ας τιμωρηθεί πρώτα ένας και βλέπουμε για παραιτήσεις. Πιο πιθανόν είναι να αλλάξουν πόστο ή να τιμωρηθεί κανείς προς συνταξιοδότηση.

ακόμη;

Βρέθηκε το χειρότερο δίποδο στον πλανήτη, είναι από την Κύπρο, ολόκληρος γάιδαρος κομάντος του στρατού βίαζε και σκότωνε μικρά κοριτσάκια

ilias

δεν υπαρχουν κομμαντος στην κυπρο. στρατος , αστυνομια παρωδια. μην συγχεεις τον ελληνικο στρατο με την κυπρο. Υπηρχε περιπτωση ελληνας λοχαγος να καλυπτει φωτογραφικα ομιλια του τσιπρα ή του μητσοτακη? απο εκει να καταλαβεις τι γινεται.

Δεν είναι Κύπριος

Μόνο ο πατέρας του που τον υιοθέτησε είναι

Πρεπει να παιδουν κεφαλια!

Ντροπή στην αστυνομία για αυτή την απόλυτη αδιαφορία!! Αν είχε κάνει από την αρχή κάτι θα είχαν σίγουρα σωθεί κάποιες κοπελες. Συνένοχη και με το παραπάνω δηλαδή. Αλλά και ντροπή στην μνήμη αυτών των γυναικών στο ότι άφησαν να διαρρεύσει ότι τις γνώριζε από site γνωριμιών και αυτές πήγαιναν. Που τελικά δουλειά τους έταζε ο μπάσταρδος... ακόμη πιο αισχρό δηλαδη! Πρέπει να πέσουν κεφάλια!!

Είμαστε παθητικοί εγκληματίες!

Τις μπριζόλες που τρώμε κάθε μέρα απο τα σκοτωμένα ζώα δεν μιλά κανείς! Η αλήθεια είναι ότι όπου υπάρχουν άνθρωποι αφήνουν μόνο βρωμιές. Καίμε τα δάσοι, σκοτώνουμε τα ζώα. Ο άνθρωπος, έχει κάνει μια βιομηχανία που καταστρέφει ότι έχει σχέσει με την ζωή, δεν αναφέρω τα εγκλήματα που γίνονται μεταξύ εθνών, πολέμους, βιασμούς, βασανιστήρια, τους αντικαθεστωτικούς τους τεμαχίζουν και τους εξαφανίζουν με βιτριόλια! Οι πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά, που καθορίζουν τις οικονομικές και θεσμικές εξελίξεις του ανθρώπου! Το ερώτημα που τίθεται είναι: ο άνθρωπος μπορεί να γίνει συνετός;

Victor

Βάλτε κάμερες παντού και τα δεδομένα σε γνώση όλων. Ο σωστός, τίμιος, νόμιμος δεν έχει να κρύψει τίποτα. Να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο επιτέλους.

παραιτηθειτε τωρα

Δηλαδη εαν τυχαια δεν ειχε δει ο τουριστας το σωμα της κοπελας η λιμνη θα γεμιζε με πτωματα μεχρι να καταλαβουν οι κοιμισμενοι Κυπριοι αστυνομικοι οτι ολες αυτες οι κοπελες δε πηγαν βολτουλα στα κατεχομενα αλλα καποιος τις σκοτωνε..

περαστικος

τους κουμπαρους μαλλον τους νοιαζει μονο η μερσεντες και η σουβλα στη λιακαδα..σε αλλη χωρα θα ειχε φυγει η μιση αστυνομια

Κουμπαρος

Εμεις στο Ελλαντα δεν εχουμε μερσεντες ουτε σουβλες τρωμε. Α και οι παραιτησεις πεφτουν συννεφο σε καθε στραβη. Δεν παμε καλα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astinomia

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, αλβανικής καταγωγής, δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία ήταν μάλιστα η  μητέρα του ενός εκ των συλληφθέντων - Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητα κοκαΐνης, χασίς βάρους επτά κιλών, ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ

xania_main

Ξέφυγε η κατάσταση στη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων το βράδυ της Τετάρτης, σε συζήτηση για τους ισολογισμούς -  Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση των ψυχραιμότερων

1
vac0

Τον εντοπισμό του τοξινογόνου στελέχους της διφθερίτιδας στον άτυχο 8χρονο που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, χαρακτηρίζοντάς το ως σποραδικό περιστατικό