Η πρόεδρος της «Δημωφέλειας» Καβάλας στον ΘΕΜΑ 104,6: Αγγίζει το 100% η τουριστική κίνηση το Πάσχα, γιατί διαφέρουμε

Η πρόεδρος της «Δημωφέλειας» Καβάλας στον ΘΕΜΑ 104,6: Αγγίζει το 100% η τουριστική κίνηση το Πάσχα, γιατί διαφέρουμε

Τουριστική κίνηση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία αλλά και από Ρωσία, Ουκρανία και τις Βαλτικές χώρες στην πόλη της Μακεδονίας - Τι αναφέρει η Αναστασία Ιωσηφίδου για την αύξηση των τουριστών στην Καβάλα που ενισχύει την επενδυτική δραστηριότητα 

kavala_iosofidou
Η φετινή τουριστική σεζόν  στην Καβάλα καλπάζει και η κίνηση την εορταστική περίοδο του Πάσχα  έχει πρόσημο θετικό, όπως υποστηρίζει η πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλειας» στην Καβάλα, Αναστασία Ιωσηφίδου,  που διεκδικεί και κερδίζει υψηλά ποσοστά για τον τουρισμό στην πόλη.

Σε συνέντευξή της την Μεγάλη Παρασκευή στον ΘΕΜΑ 104,6 fm εξηγεί τους λόγους αυτής της επιτυχημένης πορείας, μιλώντας στον Αντώνη Λιάρο και την Ζωή Ψαρρά.

«Τα ξενοδοχεία στην Καβάλα  για το Πάσχα  έχουν πληρότητα αυτή την περίοδο που προσεγγίζει μέχρι και το 100% με επισκέπτες από  Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία αλλά επιπλέον και από Ρωσία, Ουκρανία και τις Βαλτικές χώρες. Η Καβάλα τα τελευταία χρόνια αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό για το Πάσχα, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, για τους ορθόδοξους λαούς των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης», είπε και εν συνεχεία, ανέφερε: «Στην πόλη μας  έχουμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου επισκέπτες από τουλάχιστον 100 εθνικότητες και αυτό γιατί έχουν γίνει πολλά ουσιαστικά βήματα, με αποτέλεσμα η Καβάλα να γίνει αγαπημένος τουριστικός προορισμός για πολλούς».

 Αν και μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων τουριστών και όχι μόνο έχει... αδυναμία στα ηλιόλουστα νησιά, Μύκονο - Σαντορίνη - Κέρκυρα,  όσο καλοκαιριάζει, η Αναστασία Ιωσηφίδου θέλησε να υπερτονίσει, ότι αυτό που καθιστά ιδιαίτερη και προτιμητέα την πόλη της Καβάλας αυτή την περίοδο, συγκριτικά με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είναι το γεγονός ότι από εκεί ξεκίνησε ο χριστιανισμός στην Ευρώπη - όχι μόνο στην Ελλάδα -  καθώς η Εκκλησία των Φιλίππων ήταν η πρώτη εκκλησία που ιδρύθηκε στην Ευρώπη. «Η ομορφιά της πόλης και η πολιτισμική ιστορία της μαζί με την εξαιρετική κουζίνα είναι δεδομένα προσόντα. Κι έτσι είναι φυσικό να προσελκύουμε τουρισμό, όχι μόνο θρησκευτικό, όλο το χρόνο». 

Μεταξύ άλλων, η Αναστασία Ιωσηφίδου  επικοινώνησε το γεγονός ότι  πρόσφατα, πριν από ένα μήνα, η  Καβάλα  αδελφοποιήθηκε με την Κόρινθο με σκοπό τον θρησκευτικό τουρισμό.  

«Εχουμε κάνει πολλές δράσεις ανάπτυξης του  τουρισμού. Τουλάχιστον 30.000 τουρίστες επισκέπτηκαν την πόλη το Πάσχα το 2018 (330.000 τουρίστες επέλεξαν την Καβάλα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς) και  λόγω της αύξησης αυτής στην περιοχή  έχουμε προσελκύσει ενδιαφέρον επενδυτών, ειδικότερα για ανέγερση δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων, υψηλών προδιαγραφών, τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων», κατέληξε.

Ακούστε την συνέντευξη



*Η «Δημωφέλεια» είναι δημοτική κοινωφελής επιχείρηση που αποτελεί ένα από τα καθοριστικά βήματα για την υλοποίηση των στόχων της δημοτικής αρχής, την ανάπτυξη της Καβάλας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης