Ικανοποιητική είναι η κίνηση και σήμερα, των καταναλωτών στην κεντρική ιχθυαγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο.
Οι ιχθυοπώλες περιμένουν τους τελευταίους πολίτες που δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν τις προηγούμενες ημέρες να αγοράσουν τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της ιχθυαγοράς, η οποία έχει μπει για τα καλά σε εορταστικό κλίμα, η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη ενώ σήμερα Καθαρά Δευτέρα θα κορυφωθεί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιχθυοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Σπύρο Κοράκη, η κίνηση τις προηγούμενες μέρες ήταν ικανοποιητική. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι οι συντάξεις και οι μισθοί είχαν μπει στην σωστή χρονική στιγμή προκειμένου να προλάβουν οι καταναλωτές να ψωνίσουν τα απαραίτητά για το Σαρακοστιανό τραπέζι.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι τιμές των προϊόντων βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών, υπάρχει υπερεπάρκεια αγαθών και έτσι ο κόσμος έρχεται και βρίσκει τις καλύτερες δυνατές τιμές. Επίσης οι έλεγχοι είναι συνεχείς και εξονυχιστικοί και βοηθούν πάντα τον καταναλωτή.
Κλείσιμο
Ενδεικτικά τόνισε πως το χταπόδι, ξεκινάει από τα 10 ευρώ το κιλό, το καλαμάρι, η σουπιά και η γαρίδα Σαρωνικού πωλούνται 3 με 4 ευρώ το κιλό. Τα οστρακοειδή οι καταναλωτές μπορούν να τα βρουν σε καλές τιμές όπως μύδια στα 4 ευρώ το κιλό και τα κυδώνια με 10 ευρώ το κιλό.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.