Κώστας Μπαρμπέρης στο ΘΕΜΑ 104, 6: Τι πρέπει να προσέχουμε στο σαρακοστιανό τραπέζι

Κώστας Μπαρμπέρης στο ΘΕΜΑ 104, 6: Τι πρέπει να προσέχουμε στο σαρακοστιανό τραπέζι

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

sara12
Συμβουλές στους καταναλωτές για τη σωστή επιλογή των τροφίμων για τη Σαρακοστή και την Καθαρά Δευτέρα, έδωσε ο διευθυντής καταναλωτή του ΕΦΕΤ, Κώστας Μπαρμπέρης, στο μαγκαζίνο και στη Ματίνα Ηρειώτου.

«Σουπιές, καλαμάρια, θράψαλα έχουν την τιμητική τους», ανέφερε ο κ. Μπαρμπέρης, επισημαίνοντας ότι «τα φρέσκα - νωπά θαλασσινά θα πρεπει να έχουν οσμή θάλασσας, στα χταπόδια θα πρέπει οι βεντούζες τους να μην αποκολλούνται, όπως επίσης και τα πλοκάμια τους».

«Όσο για τα αποψυγμένα εκεί θα πρέπει να υπάρχει η ταμπέλα ότι αυτά είναι αποψυγμένα καθώς και η σήμανση απο ποια εγκτατάσταση έχουν καταψυχθεί», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρμπέρης.

«Τα κατεψυγμένα θα πρέπει να φέρουν ετικέτα που να γράφει την ημερονηνία που καταψύχθηκαν καθώς και από ποια εταιρεία είναι».

Όσο για τα οστρακοειδή, ο διευθυντής καταναλωτή του ΕΦΕΤ, τονίζει: 

 
«Τα οστρακοειδή γενικότερα πρεπει να είναι ζωντανά, στα μύδια πρέπει το κέλυφος να είναι κλειστό ή ελάχιστα ανοιχτό, όταν να ακουμπάμε θα πρέπει να κλείνει και αν ενοχλήσουμε το σαρκώδες μέρος του, με ένα λεμόνι ή με μία οδοντογλυφίδα θα πρεπει να αντιδράσει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης