Λέσβος: Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Πέτρας διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών
Κινητοποιήσεις των μαθητών για έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής, ενώ το μάθημα είναι εξεταζόμενο πανελλαδικά – Ζητούν να ενταχθούν τα σχολεία τους στα δυσπρόσιτα, για να τα προτιμούν οι αναπληρωτές
Τις κινητοποιήσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς συνεχίζουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Πέτρας, στη Λέσβο.
Έντονη είναι η διαμαρτυρία των μαθητών για έλλειψη του καθηγητή Πληροφορικής, την ώρα μάλιστα που το μάθημα είναι πανελλαδικά εξεταζόμενο. Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, που δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες, ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα των μαθητών της Γ' Λυκείου, που θα εξεταστούν πανελλαδικά και καλούνται να συναγωνιστούν μαθητές σε μια ύλη που ουδέποτε έχουν διδαχθεί.
Κύριο είναι το αίτημα των μαθητών να ενταχθούν τα σχολεία τους στα δυσπρόσιτα, για να τα προτιμούν οι αναπληρωτές καθηγητές.
Ωστόσο, παρότι το πρόβλημα για την έλλειψη καθηγητών συνεχίζεται πάνω από 10 χρόνια στα σχολεία τους, κανένας από τους αρμόδιους δεν έχει κάνει κάτι γι' αυτό.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών