Κρήτη: Όπλα και πολύ χρήμα είχαν οι διακινητές κοκαΐνης στα Χανιά

Κρήτη: Όπλα και πολύ χρήμα είχαν οι διακινητές κοκαΐνης στα Χανιά

Η εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης έγινε μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολουθήσεις προσώπων - «Εγκέφαλος» φέρεται ένας 66χρονος 

peripoliko_9
Ένας 66χρονος φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που κατάφερε να εξαρθρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών στα Χανιά, μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολουθήσεις προσώπων και επικοινωνιών που οδήγησε στην σύλληψη 13 ατόμων. Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και 28.690 ευρώ!

Στην επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α.Ε., συνελήφθησαν ο 66χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, άλλοι ένδεκα Έλληνες ηλικίας 47, 36, 65, 61, 62, 50, 32, 41, 23 και 44 χρόνων, μία 62χρονη και ένας 21χρονος αλλοδαπός. Στο σπίτι του 66χρονου κατασχέθηκαν 115 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και μετρητά ύψους 1.550 ευρώ, ενώ στον υπαίθριο χώρο του πατρικού του 66χρονου, βρέθηκαν άλλα 255 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 19.000 ευρώ!

Ως άμεσοι συνεργοί του στην διακίνηση των ναρκωτικών φέρονται ο 47χρονος και ο 41χρονος. Στα σπίτια τους και σε αυτά του 65χρονου, του 61χρονου, του 62χρονου και του 44χρονου, κατασχέθηκαν συνολικά 150 γραμμάρια χασισέλαιο, 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 9.690 ευρώ, περίστροφο, πιστόλι, φυσίγγια και δυο κυνηγετικά όπλα, καθώς και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα. Τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποιες περιπτώσεις.

Σε βάρος των 13 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή.


narkwtika_xania
narkwtika_xania1







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης