Δύο τουρκικά F-16 έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελόριζο

f-16_arthro

Στις 08:43 το πρωί ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, μόλις το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πάνο Καμμένο με τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ είχε απογειωθεί από τη Μεγίστη όπου διανυκτέρευσε - Καμμένος: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες - Αερομαχίες οκτώ τουρκικών F-16 με έξι ελληνικά μαχητικά στο Καστελόριζο

Με μία επιθετική κίνηση απάντησε η Άγκυρα στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί».

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα της αμφισβήτησης. Τα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 ώρα 8:42 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και ώρα 8:43 έκαναν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο. Τα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από τη νήσο Μεγίστη και ένα λεπτό αργότερα βγήκαν από το FIR Αθηνών.

Η κρίσιμη λεπτομέρεια που δείχνει την ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής πρόκλησης είναι ότι λίγο πριν την πτήση των δύο τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο είχε απογειωθεί από το νησί ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ο Πάνος Καμμένος με τον αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή (αρχηγός ΓΕΣ) και τον αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη (αρχηγός ΓΕΝ) διανυκτέρευσαν στη Μεγίστη. Το πρωί της Πέμπτης ελικόπτερο Σινούκ παρέλαβε τον κ. Καμμένο με τους δύο αρχηγούς για να τους μεταφέρει στη Ρόδο όπου προσγειώθηκαν περίπου στις 10.

Αερομαχίες οκτώ τουρκικών F-16 με έξι ελληνικά μαχητικά στο Καστελόριζο

Τουρκικά μαχητικά φαίνεται ότι είχαν στήσει «καρτέρι» στο ελικόπτερο του Πάνου Καμμένου. Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι στην περιοχή του Καστελορίζου πετούσαν τέσσερα ζεύγη τουρκικών F-16 τα οποία επιχείρησαν να φτάσουν στο νησί. Παρά την κινητοποίηση τριών ζευγαριών ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής, δύο τουρκικά F-16 κατάφεραν να περάσουν πάνω από τη Μεγίστη.

Καμμένος: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες

«Σήμερα  όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά  τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο τουίτερ αναρτώντας βίντεο με πλάνα από το Καστελόριζο μέσα από το ελικόπτερο που τον μετέφερε από τη Μεγίστη στη Ρόδο.


Η συγκέντρωση τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή θεωρείται αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στις δηλώσεις που έκανε χθες από το Καστελόριζο ο Πάνος Καμμένος. «Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Καστελόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος και προειδοποίησε: «Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

Αποστολάκης: Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

Την «κόκκινη γραμμή» για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις περιέγραψε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης, αφού εξήγησε ότι η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πώς αυτή είναι και η επιδίωξη των Ηνωμένων Πολιτειών, η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση» -σ.σ. προφανώς, ο Α/ΓΕΕΘΑ εννοεί ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

«Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν έως εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρώην αξιωματούχος του Ερντογάν: 18 ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία

Τα τουρκικά κανάλια σήμερα θυμήθηκαν τον πρώην γραμματέα του ΥΠΕΘΑ στην κυβέρνηση Ερντογάν το 2009 και το 2010 Ουμίτ Γιαλίμ για να επαναλάβει τις εξωπραγματικές θεωρίες του περί 18 νησιών «που θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία». 

«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης», ισχυρίζεται ο πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ.

Ο Γιαλίμ έχει ισχυριστεί ότι η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το… 1/4 και πως τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία! 

Σύμφωνα με την απίθανη αυτή θεωρία, η Ελλάδα δικαιούται το 1/4 του νησιού, η Βουλγαρία το άλλο και το Μαυροβούνιο με τη Σερβία τα υπόλοιπα κομμάτια(!)

Ενδεικτικές όμως είναι και οι αντιδράσεις του τουρκικού Τύπου για τη δήλωση Αποστολάκη. «Θρασύτατη δήλωση – Δήλωση σκάνδαλο – Ανακοίνωση που ξεπερνά τα όρια – Δοκιμάζουν την υπομονή μας», αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (48)

El

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΖΙ το ίδιο ΜΑΓΑΖΊ

Αγύριγο κεφάλι

Έλληνες!____________Εάν (...υποτίθεται τώρα) είχαμε ποτέ ΠΟΛΕΜΟ, να είστε ΒΕΒΑΙΟΙ ότι θα ψάχναμε τους εδώ μέσα Νεοναζί-Χιτλερικούς-ΦΑΣΙΣΤΕΣ, που παριστάνουν τον ...καραγκιοζο-"πολεμιστή" και ΨΕΥΤΟ-"πατριώτη", που θα ήσαν ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ή με τι ψευτο-χαρτί Ιατρού, ... παλαιοτέρων ημερομηνιών θα ήσαν εφοδιασμένοι (και θα το ΤΟΝΙΖΑΝ μάλιστα ότι είναι ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ημερομηνίας το δικαιολογητικό και άρα έχουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στην "απαλλαγή"), να δηλώσουν "ΑΣΘΕΝΕΙΑ"!.._____________Ρε μέγιστα ΝΟΥΜΕΡΑ σας λέω!..____ Τρέσαντες, ΛΕ-ΜΕ! (Αυτοί που το βάζουν στα πόδια!..)_____ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

Αγύριγο κεφάλι

Ναι, αλλά την Τουρκία έστω και με μεγαλύτερη στρατιωτική (υποτίθεται) ισχύ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να κάνει πόλεμο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΝ γιά ...βραχονησίδα, δότι θα ΧΑΣΕΙ τις ξένες ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ και άλλα αβαντάζ που ΕΧΕΙ, Τώρα!..____________Βλέπω ...περισσότερο ...ΔΑΣΟΣ!..

Αγύριγο κεφάλι

Αυτά που θες ...(ΝΕΑ όπλα, F35 και ...καινούργιους... "ΓΚΡΑΔΕΣ") θέλουν ΛΕΦΤΑ!____________Και τα ΛΕΦΤΑ τα έδωσε η ΔΕΞΙΑ στην ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ (και με μνημόνια, ΤΟΥΣ τα πλήρωσε ο λαός. Μέχρι και την ΔΕΗ τους πληρώνει! Αρκεί να προσλάβουν 2-3 κομματικούς φίλους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, που τους ζητούσε ο... ΔΕΞΙΟΣ πολιτικάντης) και ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ!..___________ Κατά Νομπελίστα Οικονομολόγον του Κλίντον, ονόματι Τζόζεφ Στίγκλιτς!..___________Τι έχεις να πεις τώρα; _________Εμ΄ Βλέπεις; _______Όλα είναι ... ΚΥΚΛΟΣ!..

ΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Να κόβατε το λαιμό σας να βρίσκατε . Διορίζετε κομματόσκυλα , για να χάσετε αξιοπρεπώς, μοιράζεται ψίχουλα και την ίδια ώρα διορίζετε γιαγιάδες στην επιτροπή ανταγωνισμού Να κόψετε από το Δημόσιο , να καταργήσετε τους μετακλητούς και να βρείτε λεφτά . Επίσης που βρήκατε τα λεφτά για την αναβάθμιση των F 16 Mε τα ίδια μπορούσατε να πάρετε τους S 400 αγύριγο

Αμερικανός πρέσβης

Να μην ανησυχούν οι ΦΙΛΟΙ μας Έλληνες αριστεροι. Τα συγκεκριμένα F16 είναι αμυντικά και όχι επιθετικά. Έχουν "κόφτη", δεν φτάνουν Αθήνα.

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ -ΠΑΚΗΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ

Σε λίγους μήνες ο Τσιπρας και ο Καμμενος (μετά από σχεδόν ΠΕΝΤΕ έτη διακυβέρνησης) θα ξεράσουν σε ειδικά ή λαικά δικαστήρια τις τραγικές διαθεσιμότητες των παλιων αεροσκαφών και των παμπάλαιων πλοίων μας. Πέντε χρόνια είναι πολλά!!! Τα άφησαν να γερασουν κι άλλο, αλλά τα αφησαν και χωρις ανταλλακτικά σε ρανταρ, μηχανές, εκτοξευτές, κομπιουτερς!!! Δεν αγόρασαν νεα. Αλλα ουτε αγορασαν νεους μοντέρνους πυραυλους, βλημματα, βομβες, τορπιλλες.

...

Πέντε χρόνια είναι πολλά, ενώ 40 δεν είναι; Είπαμε να είσαι κομματόσκυλο, αλλά εσύ το παράκανες.

ΕΛΛΑΣ

Δεν προλαβες πανουλη να πεις την κοτσανα σου και σε κανανε ρομπα οι απεναντι.....Το σημερινο τι ηταν πανουλη????Αντε κατσε στην καρεκλα σου και μουγκα γιατι οποτε ανοιγεις το στομα σου ειναι η για να καταβροχθισεις η να πεις βλακεια.......

Ακάλεστος

Δια ποιον λόγο δεν έγινε κατάρριψη του εχθρού. Υπουργέ παχύ πολλά σε πληρώνω βουλώστο παραιτήσου και δήμευση της περιουσία σου και φυλάκιση.

Αγύριγο κεφάλι

Είναι καταφανές!___________Έχουν ΤΣΑΝΤΙΣΤΕΙ οι Τούρκοι, διότι η Εxxon Mobil κάνει έρευνες στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αιγαίο κατ΄ ΕΝΤΟΛΗΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ και ΔΕΝ μπορούν να την ..."ΑΓΓΙΞΟΥΝ"!.._______Είναι γεμάτο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ Αεροπλανοφόρα το Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος γιά λογαριασμό της Ελλάδος!__________Tι εστί Εxxon Mobil;-_Απάντηση:_ExxonMobil is the world's largest publicly traded international oil and gas company!..= ...oι ΗΠΑ περίπου!..

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Σύντροφε, εξήγησε στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ότι τα συγκεκριμένα F16 είναι αμυντικά και όχι επιθετικά. Το δήλωσε και ο φίλος μας ο πρέσβης....

Ουστ από εδώ βλ@μένε !

Ρε άρρωστο λαμόγιο, τί δουλειά έχεις εσύ εδώ μέσα? Εδώ γράφουν μόνο νορμάλ άτομα και όχι απόφοιτοι ...Δαφνίου !

Αγύριγο κεφάλι

Είναι καταφανές!___________Έχουν ΤΣΑΝΤΙΣΤΕΙ οι Τούρκοι, διότι η Εxxon Mobil κάνει έρευνες στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αιγαίο κατ΄ ΕΝΤΟΛΗΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ και ΔΕΝ μπορούν να την ..."ΑΓΓΙΞΟΥΝ"!.._______Είναι γεμάτο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ Αεροπλανοφόρα το Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος γιά λογαριασμό της Ελλάδος!__________Tι εστί Εxxon Mobil;-_Απάντηση:_ExxonMobil is the world's largest publicly traded international oil and gas company!..= ...oι ΗΠΑ περίπου!..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης