Θεσσαλονίκη: Αναστολή στην έφεση σε 12ετή κάθειρξη για πώληση ναρκωτικών

Θεσσαλονίκη: Αναστολή στην έφεση σε 12ετή κάθειρξη για πώληση ναρκωτικών

Η αποδιδόμενη στους πέντε κατηγορούμενους κατηγορία αφορούσε τη σύσταση συμμορίας τον Ιούλιο του 2017

thes_megaro
Αναστολή στην έφεση σε 12ετή κάθειρξη χορήγησε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για υπόθεση ναρκωτικών που αφορούσε κατασχεθείσα ποσότητα ηρωίνης 5,5 κιλών (και μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης) αλλά και πώληση τριών τουλάχιστον ακόμη κιλών ηρωίνης.

Η αποδιδόμενη στους πέντε κατηγορούμενους κατηγορία αφορούσε τη σύσταση συμμορίας τον Ιούλιο του 2017, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα της αγοράς,κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και πώλησής τους σε ουσιοεξαρτημένα άτομα στην περιοχή του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης.

Τις εν λόγω ποσότητες αποθήκευαν επιμελώς στις οικίες τους οι κατηγορούμενοι και τις διακινούσαν σε ουσιοεξαρτημένα άτομα στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2017.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλλε σε έναν εκ των κατηγορουμένων ποινή φυλάκισης 5 ετών, μετατρέψιμη για τα αδικήματα της συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της τοξικομανίας, και σε άλλον συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις πράξεις της συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χορηγώντας του ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Γλύκας Ιωάννης και Καπλανίδου Ευαγγελία, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα και τόνισαν ότι οι εντολείς τους τιμωρήθηκαν στο μέτρο που έπρεπε και φυσικά ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής τους. Η Δικαιοσύνη επιτέλεσε σωστά το έργο της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης