Ένα ιστορικό F-84F Thunderstreak το χριστουγεννιάτικο δώρο της Πολεμικής Αεροπορίας προς το Πολεμικό Μουσείο

Ένα ιστορικό F-84F Thunderstreak το χριστουγεννιάτικο δώρο της Πολεμικής Αεροπορίας προς το Πολεμικό Μουσείο

Έπειτα από δύο μήνες εντατικής εργασίας από τούς ειδήμονες της ΠΑ, το ιστορικό F-84F Thunderstreak περιμένει με τη «νέα φορεσιά του» τους επισκέπτες του.

thunder-1
Το "χριστουγεννιάτικο δώρο" της Πολεμικής Αεροπορίας προς το Πολεμικό Μουσείο είναι γεγονός!

Έπειτα από δύο μήνες εντατικής εργασίας από τούς ειδήμονες της ΠΑ, το ιστορικό F-84F Thunderstreak περιμένει με τη "νέα φορεσιά του" τους επισκέπτες του.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε περίπου 200 F-84G Thunderjet την περίοδο 1952-1953 και ήταν το πρώτο αεριωθούμενο μαχητικό-βομβαρδιστικό σε ελληνική υπηρεσία.




Τα πρώτα F-84F Thunderstreak παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1957 και αντικατέστησαν τα F-84G. Για πολλά χρόνια αποτέλεσαν τον κορμό της δύναμης κρούσης της Αεροπορίας μας. Τα τελευταία αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση το 1983.

Κλείσιμο
Τέσσερα αεροσκάφη εξόπλισαν το πρώτο ελληνικό ακροβατικό Σμήνος, τo "Καρέ των 'Ασσων", το οποίο συγκροτήθηκε το 1952 στην 337 μοίρα Διώξεως-Βομβαρδισμού και πραγματοποίησε πολλές επιδείξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέχρι τη διάλυσή του το 1957, οπότε και έδωσε την θέση του στο δεύτερο ακροβατικό Σμήνος, την "Ελληνική Φλόγα", με αεροσκάφη F-86.

Η Πολεμική Αεροπορία εφαρμόζει με μαθηματική ακρίβεια το πρόγραμμα συντηρήσεως των αεροσκαφών τού Πολεμικού Μουσείου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

thunder-1
thunder-2
thunder-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης