Μητροπολίτης Άνθιμος: Επιστήμονας μου είπε ότι δεν υπάρχει άλλος πλανήτης από τη Γη

Μητροπολίτης Άνθιμος: Επιστήμονας μου είπε ότι δεν υπάρχει άλλος πλανήτης από τη Γη

Έκπληξη προκάλεσε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Άνθιμου στους πιστούς, όταν επικαλούμενος επιστήμονα, τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος πλανήτης σε όλον τον κόσμο σαν τη γη – Ο Μητροπολίτης δεν θυμάται το όνομα του «διαπρεπούς επιστήμονα» αλλά τον κάλεσε να συνομιλήσουν εκ νέου

anthimos
Υπάρχει ζωή έξω από τον πλανήτη Γη; Όχι, είναι η απάντηση σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, που επικαλούμενος «διαπρεπή επιστήμονα» τόνισε στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ότι δεν υπάρχει «σε όλο το σύμπαν, σε όλο τον κόσμο, σε ό,τι υπάρχει, τίποτε άλλο δεν υπάρχει σαν τον πλανήτη της γης».

Δυστυχώς, ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν πρόλαβε να κρατήσει το όνομα του «διαπρεπούς» - όπως τον χαρακτήρισε- επιστήμονα, όμως τον παρακάλεσε από άμβωνος να τον συναντήσει εκ νέου για να μιλήσουν κάπως πιο ανοιχτά για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Όπως είπε, πρόκειται για έναν «Χριστιανό, άνδρα, που ακούει τα κηρύγματα των Ιεραρχών» και πήρε τηλέφωνο τον Μητροπολίτη, ζητώντας του να μεταφέρει το περιεχόμενο στους εκκλησιαζόμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο ο επιστήμονας «εδικαίωσε τον εαυτό του απ' όσα ανέγνωσε προ ημερών στις μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης».

«Δεν υπάρχει άλλος πλανήτης μέσα σε ολόκληρον τον κόσμον, τον ουράνιον, από αυτόν τον πλανήτη, που κατοικούμε εμείς και είναι αυτή η γη» αποκάλυψε με κοφτό τρόπο ο επιστήμων.

Όταν ο Μητροπολίτης Θεσαλονίκης τον ρώτησε πώς το λέει αυτό, ο επιστήμονας είπε: «Οι καινούριοι επιστήμονες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εκθέσει λεπτομέρειες επ' αυτού, δεν αποδέχονται τίποτα από αυτά που ελέχθησαν», τα οποία είναι «ανυπόστατα και ανύπαρκτα».

Πάντως η μαρτυρία του επιβεβαιώνεται και από τον Μητροπολίτη, καθώς όσες φορές έχει επιχειρήσει να δει στους ουρανούς εκπληκτικά πράγματα «δεν βλέπαμε σχεδόν τίποτα».

Κλείσιμο
Μάλιστα, η επιστημονική αυτή προσέγγιση θα πρέπει, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Άνθιμο να γεμίζει με υπερηφάνεια τους Χριστιανούς. «Μιλάμε για τους ουρανούς και την ελπίδα να βρεθούμε κοντά στον Θεόν, που δεσπόζει και εις την γην και εις τους ουρανούς και που τα πάντα είναι ένας χώρος γι' αυτούς που σέβονται και πιστεύουν», εξήγησε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης