Φωτογραφίες: Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι στο Σύνταγμα ενάντια την ποινικοποίηση των διασώσεων προσφύγων

19980860

Στο πλαίσιο του διεθνούς κινήματος ‘'SEEBRÜCKE'' (Θαλάσσια Γέφυρα), που υποστηρίζεται από πολλές κοινωνικές συμμαχίες, συλλογικότητες και άτομα, οι συγκεντρωμένοι φόρεσαν πορτοκαλί μπλούζες, αναδεικνύοντάς το σε επίσημο χρώμα αυτής της πανευρωπαϊκής καμπάνιας, συμβολίζοντας παράλληλα το χρώμα των σωσιβίων

Με κεντρικά συνθήματα «Η Ευρώπη φρούριο δολοφονεί, θα μας σώσετε;» και «η διάσωση δεν είναι έγκλημα», πρόσφυγες, αλληλέγγυοι/ες , συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται γύρω από τα προσφυγικά ζητήματα, καθώς και αντιεξουσιαστικές και αριστερές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος διαμαρτυρόμενοι για την ποινικοποίηση των διασώσεων προσφύγων στη Μεσόγειο από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε κοινό κάλεσμά τους: «Ο Σαλβίνι δοκιμάζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: η Ιταλία αγνοεί τις επείγουσες κλήσεις των πλοιαρίων που βρίσκονται σε κίνδυνο στην θάλασσα, αρνείται πρόσβαση στα λιμάνια της και απειλεί να στείλει διασωθέντες πίσω στη Λιβύη. Ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο Seehofer, o Salvini και ο Kurz συστηματικά εμποδίζουν τις οργανώσεις διάσωσης στην θάλασσα και συνειδητά συνδέονται με τους θανάτους πολλών περισσότερων ανθρώπων».

19980852


Στο πλαίσιο του διεθνούς κινήματος ‘'SEEBRÜCKE'' (Θαλάσσια Γέφυρα), που υποστηρίζεται από πολλές κοινωνικές συμμαχίες, συλλογικότητες και άτομα, οι συγκεντρωμένοι φόρεσαν πορτοκαλί μπλούζες, αναδεικνύοντάς το σε επίσημο χρώμα αυτής της πανευρωπαϊκής καμπάνιας, συμβολίζοντας παράλληλα το χρώμα των σωσιβίων. Μάλιστα προχωρώντας και σε άλλες συμβολικές κινήσεις, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, «ξάπλωσαν» στην Πλατεία Συντάγματος, αναπαριστώντας τα πτώματα, τους πνιγμένους μετανάστες στη Μεσόγειο.

19980854


Τυλιγμένοι γύρω από ένα μεγάλο πανό βροντοφώναξαν, «να χτίσουμε γέφυρες, όχι τοίχους» εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτι τους και απαιτώντας «τη δημιουργία ασφαλών οδών για τους πρόσφυγες, τη άρση της ποινικοποίησης της θαλάσσιας διάσωσης και την αποδοχή των προσφύγων με την αποδοχή των ανθρώπινων και κοινωνικών τους δικαιωμάτων».


19980856
19982496
19982497



ΣΧΟΛΙΑ (125)

Βυζαντινό μουσείο, η ενσωμάτωση άρχισε ώρες Γκιαούρηδες

Πριν ένα μήνα δυο γυναίκες ράντισαν με υγρό όλο το βυζαντινό και χριστιανικό μουσείο. Η θρησκεία και καταγωγή τους τελικά μαθεύτηκε , παρά τις προσπάθειες της Αριστεράς . Η θρησκεία μας και το γένος μας είναι ξανά έρμαιο στα χέρια του κατακτητή . Δεύτερη Τουρκοκρατία, Αριστερή ! Κι οι Γαληνοι αυτού του τόπου κοιτάνε . Βούτα πάλι να σώσεις τα «προσφυγάκια» από το Μαροκο και σώπαινε τώρα. 1.500.000.000 ανθρώπους έχει η Αφρική ακόμα.

ΑΛΕΚΑ

«Την 28η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε κακόβουλη ενέργεια στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (ΒΧΜΑ), η οποία έγινε αντιληπτή και γνωστοποιήθηκε στην προϊσταμένη κ. Αικατερίνη Δελλαπόρτα την επομένη. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Σήμανση και η Κρατική Ασφάλεια προς εξέταση των επιτόπιων στοιχείων, ενώ από την εξέταση των ταινιών από τις κάμερες του κέντρου ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το “ράντισμα” των αντικειμένων, προθηκών και χώρων του Μουσείου με ελαιώδες υγρό, επιχείρησαν δύο άτομα τα οποία διήλθαν μέσα από τις αίθουσες των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων χωρίς η ενέργειά τους να γίνει αντιληπτή. Η κακόβουλη αυτή πράξη δεν επέφερε καμία ανήκεστο βλάβη σε αρχαία αντικείμενα, τα οποία έχουν καθαριστεί σχεδόν στο σύνολό τους. Η Διεύθυνση του Μουσείου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησαν σε όλες τις δέουσες ενέργειες, έχει δε δρομολογηθεί η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα, να ανευρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες». Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΒΧΜΑ, Αικ. Δελαπόρτα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε αποκαταστήσει σ’ έναν μεγάλο βαθμό τις ζημιές και πως «οι συντηρητές αμέσως έκαναν όλες τις αναλύσεις και πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα». Ωστόσο σημείωσε ότι «οι φθορές που έχουν γίνει στο ίδιο το κτίριο χρειάζονται αποκατάσταση γιατί τοίχοι και πατώματα στο εσωτερικό του μουσείου είναι ραντισμένοι με λάδι, ενώ ο κοπτικός σταυρός του 6ου αι. μ. Χ. από την Αίγυπτο «δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποκατασταθεί γιατί το υλικό είναι ξύλο. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες προς το ΥΠΠΟΑ και την Αστυνομία, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση», είπε η κ. Δελαπόρτα.... 

Καραηττας

Στο ματι κοβουν το συσιτιο στους πυροπληκτους. Τι κανουν οι φασιστερες ΜΚΟ που κοπτονται για τα δικαιώματα των λαθραιων γι` αυτό; Θα φροντίζουν αυτους που μεχρι χθες πληρωναν τους φορους τους ωστε να τους χρηματοδοτει η κυβερνητική συμμορία; Μονο ο Στρατος και το παπαδαριο τους φροντίζουν.

Να τα λέμε αυτά

Η πλάκα είναι ότι τα πρώτα κεφάλια απίστων που θα κόψουν τα τζιχάντια είναι αυτών που τώρα τους στηρίζουν και τους περιθάλπουν. Και μετά, όλοι αυτοί οι προοδευτικοί αντιρατσιστές του τόξου φιλελέδες θα εκλιπαρούν τους χρυσαυγίτες να τους σώσουν!

πρωτο θεμα πειτε και για

την ολοκληρωση δυστυχως του τζαμιου στον βοτανικο. στην θεση εκεινη υπηρχε μια εκκλησια που την γκρεμισαν.

Εγώ

Γκρεμίστηκε μια παράνομη παλιοημερολογίτικη εκκλησία και χτίζεται το μοναδικό νόμιμο τζαμί στη χώρα. Αυτό είναι όλο. Οι τάσεις επιβολής σας είναι ανεξήγητες και αναποτελεσματικές. Τζαμιά υπήρχαν και θα υπάρχουν στην Αθήνα. Μια πίστη δε μπορεί να την καταπνίξει η πολεοδομία. Εσύ απλώς διαφωνείς με τα νόμιμα τζαμιά, αφού η καθολική απουσία τους είναι αδύνατη και σαφώς παράλογη.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΔΩΣ ΤΟΥ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ .ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ .Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΛΕΝΕ ...ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΕΣ ΤΗΣ .ΑΝ ΗΤΑΝ ...ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΝΤΑΗΛΙΚΙ .ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΗΤΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ . ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ...ΑΠΛΑ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ .

Γιωργος

Δέκα αναρχοαπλυτοι κ εκατό μουσουλμανια ήταν όλοι . Έξω από την Ευρώπη οι μουσουλμάνοι , τσακίστε τους αναρχοαπλυτους όπου τους βρίσκεται !!!

de

η πιο κακοπαιγμένη παράσταση των ΜΚΟ μέχρι την επόμενη.

R

Το αστείο είναι ότι έτσι όπως κάνουν οι Έλληνες για τους πρόσφυγες ήταν Συρίας κάνανε και για τους Μικρασιάτες και τους Πόντιους αποκαλώντας τους Τουρκόσπορους, αφήνοντας τους να ζουν σε σκηνές και σε πλήρη εξαθλίωση και τους εκμεταλλευόντουσαν... Μετά σου λέει φιλόξενος λαός όταν κάνανε τα ίδια και στους συντρόφους και συμπατριώτες τους

ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ;

να πάνε πίσω στην Μικρά Ασία μαζί με όλη την ''κουλτούρα'' του κεμπάπ, του μπουζοκομπαγλαμά, του χασισιού και τους κουμμουνιστή λούμπεν κλαψιάρη προλετάριου.

οτι πεις νεοταξιτη διεθνιστη ελληνοφωνε

βαζεις στο ιδιο καζανι μουσουλμανους,αφρικανους,ασιατες με εμας τους ελληνες και λες και ψεμματα. γιατι ετσι νομιζει το αρρωστημενο σου μυαλο. κανεις ομως απο εσας δεν κανει παρεα και δεν εχει φιλους αλλοδαπους υποκριταροι ολοι σας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ .Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ.... ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΝΕΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ -- ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΝ...ΚΟΝΤΟΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ -- ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΔΥΟ ΗΣΑΝ ΑΝΗΛΙΚΟΙ .Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΡΙΣΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑΣ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΚΟΥΚΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ... ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ .

Ναι στην Ευρώπη φρούριο

Μόλις εισέρχονται λαθραίοι να συλλαμβάνονται, να τίθενται υπό αυστηρό περιορισμό σε στρατόπεδα και να επαναπροωθούνται αμέσως στις χώρες τους. Η Ευρώπη δεν θέλει ούτε έχει ανάγκη λαθραίους. Όσο για τους "αλληλέγγυους", μόλις προσθές αποκαλύφθηκε ΜΚΟ που τα έπιανε κανονικά για να φέρνει λαθραίους στην χώρα. Τους μάθαμε πια.

Εφαρμογή του νόμου

Αυτό ακριβώς ήταν η πολιτική επί υπουργίας Δένδια. Δυστυχώς ήρθε μετά το μπάχαλο ανομίας των Σύριζα-Ανέλ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katg0

Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι νωρίτερα στη Φθιώτιδα - Στην Κορινθία η Πυροσβεστική δέχθηκε είκοσι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων - 14.000 κεραυνοί έπεσαν την Τρίτη στο Ιόνιο - Πότε βελτιώνεται ο καιρός - Δείτε χάρτες

2