Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι– Τι περιμένουν οι εισαγγελείς

mati1

Συνολικά 40 άτομα πέρασαν το κατώφλι των ανακριτικών αρχών για να καταθέσουν για την καταστροφική φωτιά – Καταλυτικό ρόλο θα παίξει το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής

Στην τελική ευθεία έχει μπει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα που διεξάγουν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας κ. Βαρβάρα Γνεσούλη για την φωτιά στην Ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους.

Με στόχο να εντοπίσουν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς αλλά και τις ευθύνες εκείνων που δεν σταμάτησαν την πύρινη λαίλαπα με αποτέλεσμα την εκατόμβη θυμάτων, οι δυο εισαγγελείς έλαβαν καταθέσεις από 40 συνολικά μάρτυρες.


Πρόκειται για στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας αλλά και εκπροσώπους των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας, οι οποίοι «παρήλασαν» όλο το προηγούμενο διάστημα από το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να καταθέσουν για όλα όσα έγιναν ή (δεν) έγιναν το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Περιμένουν το πόρισμα του πραγματογνώμονα


Πλέον, έχοντας ολοκληρώσει το κύκλο της εξέτασης μαρτύρων, οι δυο εισαγγελείς αναμένουν το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής, το «δια ταύτα» του οποίου αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην έρευνα.


Ο πραγματογνώμονας έχει στα χέρια του έναν τεράστιο όγκο εγγράφων, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για το πως αυτοί κινήθηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς. Επίσης, φέρεται να διερευνά και το πως κινήθηκαν και άλλοι δημόσιοι φορείς όπως για παράδειγμα το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία η τροχαία, κ.ά, οι οποίοι ενεπλάκησαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη φονική πυρκαγιά.

Σημαντικό και το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Επίσης, καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει για τον επιμερισμό των ποινικών ευθυνών και το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία και έρευνα για την φονική πυρκαγιά.


Αφού οι δυο εισαγγελείς λάβουν τα πορίσματα αναμένεται να καλέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα πρόσωπα για εξηγήσεις όχι όμως ως μάρτυρες αλλά ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Θα ακολουθήσει κατά τις ίδιες πηγές η άσκηση ποινικών διώξεων, οι οποίες θα έχουν όνομα και επώνυμο, όπως όλα δείχνουν....

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syntagma0

Με το «Μακεδονία ξακουστή» φτάνουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα - Για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο μιλούν οι διοργανωτές - Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες το βασικό αίτημα - Μήνυμα θα στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης

404