Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής η Σαλαμίνα για το φόβο πυρκαγιών

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής η Σαλαμίνα για το φόβο πυρκαγιών

Σε κινητοποίηση ολόκληρος ο μηχανισμός για τα μέτρα πρόληψης ενόψει των δυνατών ανέμων που προβλέπονται στην περιοχή τις επόμενες ημέρες

salamina
Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής με στόχο να μην προκύψουν προβλήματα πυρκαγιάς λόγω των δυνατών ανέμων που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, αποφάσισε να κηρύξει το νησί της Σαλαμίνας η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου.

Θέλοντας να μην προκύψουν ξανά δραματικά φαινόμενα όπως αυτά των θανάτων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και σε αντίθεση με τους εκεί Δημάρχους που αγνόησαν τους κινδύνους, η δημοτική Αρχή του νησιού προλαμβάνει τις εξελίξεις σε ένα ευρύ πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες κοπής κλαδιών, μαζέματος απορριμμάτων από τις χωματερές, γενικής κινητοποίησης κατοίκων και Μέσων, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν.

Ήδη η Δήμαρχος κα. Νάννου ζήτησε βοήθεια για τις μεταφορές κλαδιών κι απορριμμάτων, ενημέρωσε τους πολίτες και κινητοποίησε τους μηχανισμούς του Δήμου Σαλαμίνας σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως εδώ και καιρό μάλιστα ένα από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού αφορά στη χωματερή του, καθώς το μπλοκάρισμα του ΧΥΤΑ Φυλής από την περιφέρεια Αττικής και παρά το εναλλακτικό ασχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που εκπονήθηκε από τη δημοτική Αρχή Σαλαμίνας δεν βοηθά στην αποσυμφόρηση από επικίνδυνα σε περιπτώσεις πυρκαγιών σκουπίδια.

Όπως δηλώνει η Δήμαρχος του νησιού κυρία Νάννου «κάνουμε πράξη όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε η Σαλαμίνα να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών. Μέριμνα μας είναι η πρόληψη κι όχι η μετέπειτα παρέμβαση επάνω στα καμμένα, με τη συμμετοχή όλου του δημοτικού μηχανισμού και την αρωγή των πολιτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης