Δύο συλλήψεις για εμπρησμό στην Κρήτη

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό στην Κρήτη

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

4235695
Σε δύο συλλήψεις, ενός 46χρονου και μιας 43χρονης προχώρησε η Πυροσβεστική υπηρεσία για τη φωτιά που προκλήθηκε στις 20 Αυγούστου στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου Κρήτης, ο ημεδαπός Κ.Ε. 46 ετών και η ημεδαπή Μ.Ε 43 ετών, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε καλάμια και γεωργική έκταση, στην Τ.Κ. Πυραθίου, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου, που έλαβε χώρα στις 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 09:31. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες:

Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα στην ύπαιθροΑποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρταΔεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης