Κύπρος: Κινδύνεψαν σπίτια από φωτιά σε κατασκήνωση

Κύπρος: Κινδύνεψαν σπίτια από φωτιά σε κατασκήνωση

Η φωτιά στην περιοχή Πόλς Χρυσοχούς έσβησε μετά από «μάχη» 3,5 ωρών

fotia-new-sim
Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλις Χρυσοχούς, στη Κύπρο,με αποτέλεσμα η Αστυνομία να εκκενώσει προληπτικά τον χώρο. Εκκενώθηκαν επίσης αριθμός σπιτιών, τα οποία κινδύνευσαν άμεσα από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 00:30, στην άκρη ποταμού και επεκτάθηκε εντός της κοίτης και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πόλις και Επαρχίας Πάφου, 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 καδενοφόρα όχημα από Τμήμα Δασών,1 από το Ταμείο Θήρας και 1 καδενοφόρο όχημα από Επαρχιακή Διοίκηση. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα.

Οι ένοικοι του κατασκηνωτικού χώρου και των σπιτιών μεταφέρθηκαν στο παραλιακό μέτωπο για ασφάλεια όπου ακολούθως τους ανέλαβε η Πολιτική Άμυνα μέχρι την εξάλειψη του κινδύνου.

Η πυρκαγιά έκαψε συνολική έκταση περίπου 1.5 εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η φωτιά να ξεκίνησε από εμπρησμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης