«Υπήρχε χρόνος για εκκένωση στο Μάτι», λέει Αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος

«Υπήρχε χρόνος για εκκένωση στο Μάτι», λέει Αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος

«Όλοι οι φορείς υποτίμησαν τον βαθμό επικινδυνότητας (4) πρόκλησης πυρκαγιάς και δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός», υπογράμμισε ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Πιερράκος

deathfield0
Ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Πιερράκος, μίλησε για την πολύνεκρη τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αναφερόμενος σε μια «ασύντακτη μάχη» που προκάλεσε πολλά προβλήματα στη διαχείριση της ζοφερής κατάστασης. 

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πιερράκος είπε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Χρήστο Μπόκα, ότι υπήρχε χρόνος εκκένωσης, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς υποτίμησαν τον βαθμό επικινδυνότητας (4) πρόκλησης πυρκαγιάς. «Οι ευθύνες δεν είναι μόνο των ενστόλων. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε μεγάλη θλίψη και δεν υπάρχει ούτε ένας ψυχολόγος να τους στηρίξει. Οι ευθύνες μπαίνουν σε πυραμίδα. Δεν μπορείς να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ζητάς βοήθεια, επειδή γνωρίζεις έναν υπουργό. Οφείλεται πάντα και πρώτιστα να ενημερώνεται και να δρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν έγινε ούτε μια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για σχεδιασμό.  Σε αυτά τα σχέδια υπάρχει πρωτόκολλο και γίνονται και ασκήσεις, αλλά στην πράξη βγαίνουν τα προβλήματα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης