Οργή από φίλη της οικογένειας Φύτρου που ξεκληρίστηκε στο Μάτι: «Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου...»

fitrou-oikogeneia

«Από σήμερα προσωπικός μου εχθρός ο πρωθυπουργός της χώρας μου», αναφέρει στο συγκλονιστικό κείμενό της η γυναίκα που είχε στενή σχέση με την οικογένεια που έχασε τρία μέλη

«Γροθιά στο στομάχι» είναι το κείμενο που έγραψε μία φίλη της οικογένειας Φύτρου, η οποία ξεκληρίστηκε στη φωτιά στο Μάτι, και κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η ανοιχτή επιστολή της γυναίκας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα The President και έχει τίτλο: «Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου». Με λόγο που «καρφώνει» τον πρωθυπουργό, η γυναίκα που υπογράφει ως Αννίτα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί από σήμερα «προσωπικό της εχθρό» τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του Γρηγόρη Φύτρου και των παιδιών του, Εβίτας 13 ετών και Ανδρέα 11 ετών έγινε την Κυριακή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο:

Το παίζεις ψευτόμαγκας γιατί υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ – πολίτες – πολιτικοί που περιμένουν, ως είθισται από αρχαιοτάτων χρόνων, να ταφούν οι νεκροί τους για να σου απαντήσουν. Υπάρχουν δημοκράτες που περιμένουν να καταλαγιάσει ακόμα κ ο θυμός τους πριν σου απαντήσουν.

Οι δικοί μου νεκροί, ότι απέμεινε από το κορμάκι τους, βρίσκονται πια στο χώμα… για πάντα.

Άκου λοιπόν Αλέξη,
Από σήμερα εσυ κ οι όμοιοί σου είστε εχθροί μου.
Προσωπικοί εχθροί μου, όχι της χώρας. Δικοί μου εχθροί.
ΟΧΙ γιατί είπες τερατώδη ψέμματα σ έναν βασανισμένο λαό για να αρπάξεις την εξουσία
ΟΧΙ γιατί έριξες τη χώρα στο γκρεμό την ώρα που απέφευγε το χείλος του
Όχι γιατί μου πρότεινες το βράδυ των εκλογών από το μπαλκόνι σου, ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω
ΟΧΙ γιατί έκανες στροφή στον «κυβερνητισμό» !!! 360ο μοιρών στροφή, μόνο αυτή έμαθες στο Πολυτεχνείο
ΟΧΙ γιατί μισείς τη μεσαία τάξη που σε γέννησε και σε εξέθρεψε κηφήνα – αμπελοφιλόσοφο
ΟΧΙ γιατί συνθλίβεις κάθε παραγωγική δύναμη που σπρώχνει τη χώρα προς τα πάνω
ΟΧΙ γιατί ελέγχεις όλες τις διακριτές εξουσίες ως άλλος δικτατορίσκος
ΟΧΙ γιατί μισείς την ελεύθερη γνώμη και προσπαθείς συνειδητά για την εξόντωση όσων διαφωνούν
ΟΧΙ γιατί έδωσες σύνθημα στα φιλαράκια σου για πλιάτσικο στη δημόσια ζωή της χώρας
ΟΧΙ γιατί πουλάς Τιμαλφή – Ιερά κ Όσια και γίνεσαι ο ικανότερος σφουγγοκωλαριος όλων των εποχών
ΟΧΙ γιατί χαϊδεύεις τη βία κ τους νταβαντζηδες της για να γαλουχήσεις με δηλητήριο τη νέα γενιά
ΟΧΙ γιατί με αναγκάζεις να φυγαδεύσω τα παιδιά μου από τη χώρα
ΟΧΙ γιατί άφησες ανθρώπους να καούν στο βωμό της ασχετοσύνης σου

Αλλά γιατί ….

μ έκανες να ντρέπομαι για τον τρόπο που μεγάλωσα στο σπίτι ενός αριστερού ΕΑΜίτη που, αμούστακος ακόμη, έτρεξε πίσω από τον Άρη. Πίστεψε σ έναν καλύτερο – δίκαιο κόσμο… πολέμησε … έχασε … διδάχτηκε.
Ντρέπομαι να πω αυτό που άλλοτε καυχιόμουν και ηλπιζα να το διδάξω στα παιδιά μου, τώρα που μεγαλώνουν σ έναν στρεβλό κόσμο.
Ντρέπομαι να πω πως έχω ήθος, ηθική, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ταπεινότητα, αξίες της αριστεράς με τις οποίες πορεύτηκα κ έγινα 50 χρόνων.
Για να έρθεις εσύ και να ντραπώ. Πολύ. Και να μην ξέρω τι να πω στα παιδιά μου.
Ξέρεις Αλέξη;
Υπήρξαν μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί που μαζί, με τον πατέρα μου κ όσους έζησαν εμφύλιο, έκατσαν και έφτιαξαν μια δημοκρατία. Με κόπο κ πόνο είναι η αλήθεια … Μια δημοκρατία που σου επέτρεψε να εκλεγείς, εσυ και οι όμοιοί σου.
Και ήρθες για να ανασύρεις από την ψυχή του Έλληνα τα πιο ταπεινά του ένστικτα, αυτά που μπορείς να αναγνωρίσεις καλά και να τα ελέγξεις.
Εμφύλιος λοιπόν;
Τελείωσες την κοινή λογική, θα τελειώσεις και τη δημοκρατία;
Σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλαγιάζω το θυμό μου και να φανώ αντάξια του δημοκράτη πατέρα μου, σου ζητώ εκλογές. Τώρα, όχι όποτε σε βολέψει.
Να κριθείς δημοκρατικά από το λαό. Για τις προθέσεις, τις πράξεις, τα λάθη κ τις παραλείψεις σου. Για την κυβέρνηση σου. Για τους συνεργάτες σου.
Δημοκρατικά από το λαό.
Αλλιώς, δεν μου αφήνεις άλλο περιθώριο από την προτροπή σου: ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω.
Από σήμερα εχθρός μου λοιπόν, ο ΠΘ της χώρας μου. Προσωπικός εχθρός μου.
Το οφείλω. Στα δυο ξανθά αγγελούδια που έθαψα σήμερα.
Το οφείλω. Στο τελευταίο άδειο βλέμμα της ΜΑΝΑΣ τους, πριν αποσυρθεί από τα εγκόσμια για πάντα.

Αννίτα Π.
Ντροπιασμένη
Αηδιασμένη
Άοπλη στρατιώτης της δημοκρατικής λογικής

ΣΧΟΛΙΑ (287)

Petra

Σύζυγος του δημοσιογράφου και συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου είναι η υπογράφουσα ως Αννίτα Π. την επιθετική προς τον Αλέξη Τσιπρα ανάρτηση, με αφορμή την γνωριμία της με την οικογένεια Φύτρου, τρία μέλη της οποίας, ο 53χρονος μπαμπάς σύζυγος Γρηγόρης, ο 11χρονος γιος Ανδρέας και 13χρονη κόρη Εβίτα, έχασαν την ζωή τους στις φλόγες. Μάλιστα η εν λόγω επιστολή διακίνηθηκε από τον ίδιο τον Παπαπαναγιώτου. Μετά την αναπαραγωγή της επίμαχης επιστολής της συζύγου Παπαπαναγιώτου από πολλά ΜΜΕ, η τραγική μητέρα, Βαρβάρα Βουκάκη, προχώρησε σε μια γραπτή δήλωση, με την οποία, ουσιαστικά απαντά: «Όλες αυτές τις μέρες μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα. Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν. Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου. Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου. Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους. Βαρβάρα Βουκάκη».

Giorgos

Μα πόσο μαιντανό έχει η Ελλάδα δεν το πιστεύω και πόσους βλάκες που βγήκαν να πούνε τις εξυπνάδες τους τις πολιτικές και τωρα που βγήκε ότι το κείμενο τελικά δεν το έγραψε η μάνα αλλά η Σύζυγος και υπεύθυνη επικοινωνιολόγος του Μητσοτάκη η γυναίκα του Φερέγγυου Δημοσιογράφου Παπαπαναγιώτου τώρα όλοι εσείς βρέ άχρηστοι θα αισθανθείτε λιγάκι ηλίθιοι η θα σφυρίζετε αδιάφοροι λόγω βλακείας

Γιάννης Γ

Δεν διεκδικώ δάφνες προφητείας ότι το κείμενο της ανάρτησης είναι κατασκευασμένο. ..... Εγραψα σε σχόλιο προχθές εδώ σε αυτή την ανάρτηση τα παρακάτω. .... Copy & paste. ........Η παράνοια δυστυχώς καλά κρατεί σε κάποιους /κάποιες...... Ο τρόπος έκφρασης στην παραπάνω ανάρτηση όπως παρουσιάζεται μόνο για τετεθλιμένο πρόσωπο οτι την έγραψε δεν φαίνεται να είναι. ........ Καθαρά και ξεκάθαρα αυτό το πρόσωπο ενδεδυμένο με τον μανδύα του προσώπου που έχασε συγγενικά του πρόσωπα βρήκε την ευκαιρία να βγάλει εάν δεν είναι κάποιο κέντρο παραπληροφόρησης, το απύθμενο πολιτικό του ή και προσωπικό του μίσος σε αυτούς που κυβερνούν τώρα και προσωπικά προς τον Τσίπρα...... Το κακό όμως ειναι ότι υπάρχουν ένα σωρό ευκολόπιστοι που "αγονται και φέρονται" από αυτούς τους μαέστρους της παραπληροφόρησης σε μια περίοδο συναισθηματικής φόρτισής τους. Και επιπλέον που τους θαυμάζουν . Αυτά λοιπόν ειχα γράψει.

Eugenia Berdali

Και αμα γινεις καλος απο μονος σου ολα θα αλλαξουν! Γιαιτι εγω ας πουμε ουτε παρανομα κανω και τους φορους μου πληρωνω και ειμαι ενταξει με τους αλλους. Οποτε τι εγινε; ποια αλλαγη ειδα. Γιατι; Γιατι φιλε μου προφανως Συριζιτη ή απλα ανοητε η αλλαγη δεν ειναι μονοπλευρη. Οπου αλλαζει ο λαος γινονται αλλαγες και στην κυβερνηση. Και καθως αλλαζει η συμπεριφορα της κυβερνησης αλλαζει και ο λαος. Ειναι αλληλοσυνδετες πραξεις. Με μια μικρη διαφορα. Οι κυβερνησεις εχουν την ικανοτητα (νομους, εκπαιδευση, επιμορφωση, επιμονη να τηρουνται οι νομοι, απομακρυνση σφουγγοκωλαριων κλπ.) να επιφερουν αλλαγες πολυ πιο αμεσα απο την αργη "διαχρονικη" αλλαγη του λαου. Οι αθρωποι που απαντουν οπως εσυ ή νοιαζονται να υπερπροστατεψουν τα χερια που τους τρεφουν (κομματοσκυλα) ή δεν εχουν σκεφτει ποτε στη ζωη τους σοβαρα.

Eugenia Berdali

Το κειμενο δεν λεει πουθενα πως το εγραψε η μανα. Λει πως ειναι γραμμενο απο φιλη της μανας. Αν ειναι φτιαχτο τοτε θα υπαρχουν αποδειξεις και η γραφουσα θα πρεπει να τιμωρηθει απο την δικαιωσυνη. Αιντε ΣΥΡΙΖΑ κυνηγησε την! Αλλα σιγα μην εστω ακι αυτο ειανι δυνατο στην συριζουπολη.

Στελλα

Ε! μα.....συμφωνω να βρίζετε την αδεξιότητα στην πολιτική του Τσιπρα στα λαθη που σαν κυβερνηση εκανε και κανει,οπως αλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ...ομως σε τέτοιες στιγμες πένθους να ρίχνουμε το φταίξιμο και τοση χολη ειναι αμαρτια.....τι φταιει ο προθυπουργος αν ενας χαζός συμπολίτης μας Έλληνας άναψε φωτιά και δεν πηρε κανενα μέτρο ασφάλειας....ολοι πρεπει να δουλέψουμε για το καλο της Ελλάδας μας, και οι δεξιοί οι και οι αριστεροί και ολοι...μαζυ ενωμενοι ποτε νικιμενοι......ο Θεος ας αναπαύσει τις ψυχές αυτών των αδικοχαμένων ανθρώπων και ας γίνουν παράδειγμα για οποίους στο μελλον σκεφτούν να ανάψουν φωτιές

Βουλωσε το

Τερμα. Βουλωσε το. Που απορεις κι ολας.

Eugenia Berdali

Βουλιαξε στην κομματοσκυλιαση και ασε μας και μας. Δεν ξερω αν εχεις ακουσει πως υπαρχουν και ΜΕΤΡΑ που καθε κυβερνηση εχει την δυνατοτητα να λαβει προκειμενου ο ενας ΧΑΖΟΣ συμπολιτης να μην ειναι σε θεση να καταστρεψει τις ζωες τοσων πολλων αλλων. Επισης, δεν ξερω αν εχεις ακουσει πως αυτη ειναι η εννοια του σωστου κρατους. ΠΡΟΛΗΨΗ. Αλλα βεβαια θα μου πεις οπως κλαψουριζουν ολοι οι ανοητοι πως "αυτα τα εκαναν οι προηγουμενοι". Αρα απαντω, το ηλιθιο ΣΥΡΙΖΑ που μας το επαιζε παντογνωστης ΗΞΕΡΕ τα κακως κειμενα. Γιατι δεν εκανε τιποτα τρια χρονια τωρα; Και αυτο το λεω και το φωναζω για ολους τους ταμπουρτζιδες που θα φαμε στη μαπα απο δω και μπρος ως "κυβερηση". Και που εισαι Συριζουλα, Πρωθυπουργος γραφεται με Ω.

ΝΙΚΟΣ

ανακοίνωση της χαροκαμένης μάνας λέει ότι ΔΕΝ την εκφράζουν και δεν την αντιπροσωπεύουν όσα γράφονται από τρίτους. Επίσης, έχω μια απορία.. Ψάξτε λίγο να δούμε ποια είναι η Αννίτα Π....

Τς

Εγώ ως αριστερός κατάλαβα το λάθος μου. Θα ψηφίσουμε όλοι Κούλη στην οικογένεια. Πότε πια αριστερό κόμμα. Θα συμβαδισουμε οικογενειακώς με την κυρία Αννίτα Παπαπαναγιωτου:, συγγραφέα της ανοιχτής επιστολής. Βούρτσα στα λεφτά. Ακόμα κ ή σκυλευση νεκρών φέρνει χτημα. Όχι πια σοσιαλισμοι κ μπαρουφες...

Αυτό θέλουν

Πότε θα καταλάβετε ανίκανοι πολιτικοί δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί είμαστε όλοι Έλληνες, είμαστε συμπολίτες και είσαστε επάνω για να μας υπηρετείτε να δουλεύετε για εμάς. Φύγετε όσο προλαβαίνετε.. ο εμφύλιος που αναζητάτε δεν θα έρθει ποτέ γιατί έχει αρχίσει ο Έλληνας να ξυπνά και θα σας πετάξει στο γκρεμό γίδια..

Γιάννης Γ

Και για πες μου , αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς διαχρονικά ποιος τους έστελνε και τους στέλνει στην βουλή? . ... Δεν νομίζω να πήγαν απο μόνοι τους. Κάποιους τους μεστελνε και τους στέλνει. ..... Αυτός δηλαδή ο κυρίαρχος λαός . Και αυτούς που στέλνει είναι η εκόνα και η ομοίωσή του. ..... Ασε λοιπόν καλύτερα κατά μέρος τις επάρσεις σου και κοίταξε και εσυ να γίνεις καλύτερος μαζί με ολους τους άλλους Ελληνες και ο τόπος θα στρώσει.

Eugenia Berdali

Ετσι ακριβως!

D.

Ευθύνες/ Μετά τις πλημμύρες και τους πνιγμούς/ Κάηκαν άνθρωποι ζωντανοί (πάλι)/ Κανείς δεν φταίει (πάλι) Εγώ φυσικά και δεν φταίω (πάλι)/ Ας μου πει κάποιος ποιος φταίει, επιτέλους./ Είναι βαριά αυτή η σιωπή/ D.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Αριστερά και Τσίπρα δε θέλατε? Και όχι εκλογές εδώ και τώρα, αλλά έρχονται και χειρότερα. Σε συμπονώ κοπέλα μου για τους νεκρούς σου, αλλά τις επιστολές και παρόμοιες ενέργειες (π.χ. συγκέντρωση Σύνταγμα) τα θεωρώ π@π@ριλίκι@... Όταν πας στη κάλπη, σκέψου και αναλογίσου τα όλα. Τότε έχει αξία. Τώρα, βράστα... το κακό έγινε, δε γυρνάει πίσω...

Takis Xouris

Όλες αυτές τις μέρες μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα. Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν. Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου. Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου. Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους, Βαρβάρα Βουκάκη

Σκάι ο τζίτζικας

Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι βλέπω ότι λύσσαξε να παραιτηθεί η κυβέρνηση που έκαψε τη χώρα, αλλά κάνει τουμπέκα για τις ευθύνες του Ψιψινάκη στο θέμα της έγκαιρης ενημέρωσης για εκκένωση. Έτσι είναι... Η νύφη της Ντόρας έχει άλλες ασχολίες. Ετοιμάζει τις εκλογικές λίστες για τις δημοτικές γι αυτό και τα δείπνα σε ακριβά εστιατόρια με τη Θεά 10 μέρες πριν την τραγωδία. Λουκούμι τους ήρθε το ολοκαύτωμα. Προπαγάνδα στους τάφους των νεκρών για να βγει ο Κούλης. Καλό παράδεισο να έχουν τα θύματα της φωτιάς και κουράγιο σε συγγενείς και φίλους!

Βρε κηφηνα.

Απο οτι καταλαβα, γιατι εισαι θρασυτατος , εισαι ενα [...] που ζει στις πλατες του κοσμου. Τραβα να παρεις το εξηνταλεπτο και πανε στην τρυπα σου. [...].

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης