Χάος στους δρόμους της Αττικής από την ισχυρή καταιγίδα

Χάος στους δρόμους της Αττικής από την ισχυρή καταιγίδα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι - Βούλιαξαν αυτοκίνητα στον Περισσό - Περισσότερες από 300 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική - Χωρίς ρεύμα έμεινα αρκετές περιοχές - Εκκενώθηκαν οι σταθμοί μετρό Νομισματοκοπείο και Πανόρμου

vroxi_arthrooo
Τεράστια ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για ακόμη μία φορά στους δρόμους της Αττικής από τη σφοδρή κακοκαιρία ππου έπληξε το λεκανοπέδιο το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν, ενώ τραγική ήταν η εικόνα στο προαύλιο του νοσοκομείου Σωτηρία, όπου άνθρωποι... κολύμπησαν για να μπουν στο κτήριο.

Λεωφόρος Αλίμου Κατεχάκη


Κλείσιμο
Μαρούσι

Χαλάνδρι - πλημμύρα σε σπίτι



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 300 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και απαντλήσεις υδάτων, ενώ σε όλα τα περιστατικά επιχείρησαν 51 συνεργεία με 131 πυροσβέστες.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους.

vroxi_arthrooo
4517612__11_
kairiko_maket1
athens_vroxi
rain1
rain6
rain4
rain3
rain2
rain7


Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οδηγοί στην περιοχή του Περισσού όπου τα αυτοκίνητά τους κυριολεκτικά βούλιαξαν στα νερά.

Παράλληλα, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές σε Γαλάτσι, Αμπελόκηπους, Μελίσσια, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Παπάγου, ενώ η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα, για αρκετές ώρες έμειναν κλειστές η υπόγεια γέφυρα στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη, αλλά και η οδός Καζαντζόγλου, η Αχαρνών, η Δημητρίου Ράλλη και η λεωφόρος Βουλιαγμένης από την Ανθέων προς την Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσει αποκαταστάθηκε ώρες αργότερα.

meso_3
meso_4
meso_5
mesog_1
vroxi2
flood2
flood1
kakokairia_maket



Τραγική η εικόνα από το «Σωτηρία»

Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Σωτηρία» δείχνει την τραγική κατάσταση μετά την σφοδρή νεροποντή στην Αττική.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε -συν τοις άλλοις- και στη σελίδα του Meteo, δείχνει τον πλημμυρισμένο δρόμο στον προαύλιο χώρο στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και δύο πολίτες ουσιαστικά να κολυμπούν στο πλημμυρισμένο δρόμο, αφού τα νερά έχουν φτάσει μέχρι το κεφάλι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλημμύρισε ο υπόγειος χώρος του κτιρίου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές. Πρόκειται για αποθήκες με υλικά, ενώ δεν κινδύνευσαν ασθενείς ή προσωπικό.

Η εν λόγω φωτογραφία:

sotirisa



Εκκενώθηκαν οι σταθμοί μετρό Νομισματοκοπείο και Πανόρμου

Σοβαρά προβλήματα ακόμη και στη λειτουργία του μετρό προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε την Αττική

Στην εκκένωση δύο σταθμών του μετρό προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το μεσημέρι την Αττική.

Στο Νομισματοκοπείο, ο σταθμός έκλεισε λόγω των διακοπών ρεύματος, ενώ στην Πανόρμου υπήρξε συσσώρευση υδάτων και στις δύο αποβάθρες.

Κι ενώ στο Νομισματοκοπείο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον σταθμό Πανόρμου το πρόβλημα εξακολουθούσε να υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατεχακη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης