Ιερώνυμος σε Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

Πήρε θέση ο Αρχιεπίσκοπος: «Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλο»

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ο οποίος τοποθετήθηκε λέγοντας πως οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο. O Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του είπε: «Ζούμε τραγικές ώρες και ομολογουμένως αυτό που κάπου διάβασα ότι πενθεί όλη η Ελλάδα, είναι πραγματικότητα. Ήρθαμε σήμερα στον ναό να προσευχηθούμε για τις ψυχές αυτών των ανθρώπων και να παρηγορήσουμε και εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Αυτές τις τραγικές ώρες είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι, όλοι να προσπαθούμε χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Πρέπει να συστρατευτούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανάγκη τις ώρες αυτές».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Αμβρόσιου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλο. Συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές, αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας είναι ότι ο Θεός είναι αγάπη δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής, αλλά αγαπάει όλους μας».

Δείτε βίντεο: Ιερώνυμος σε Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (111)

ΤΗΕΟ

ποτε θα τον μαζέψετε τον μ.............@ επιτέλους μόνο κακό κάνει στην εκκλησία αυτός και κάποιοι που τον ακολουθούν,και μετά αναρωτιέστε γιατί φεύγει ο κόσμος από την εκκλησία ? την αγάπη κήρυξε ο Ιησούς Μ............@ όχι το μίσος σαν τους ταλιμπάν έγινες καραγκιόζη.Στείλτε τον στον αγύριστο επιτέλους.

Βασίλειος

Μόνο οι φιλάργυρες μητροπόλεις που έχουν προδώσει την αποστολή τους νοιάζονται για την ποσότητα των πιστών...πελατών.. Πρέπει να καταλάβεις, ότι ο Χριστός ο Θεός, ο Κριτής ΟΛΩΝ μας, δεν ενδιαφέρεται για την ποσότητα σε βάρος της ποιότητας και της ΠΛΗΡΟΥΣ Αλήθειας. Πρωτογνωρίζει άλλωστε ότι είναι στενός ο δρόμος, ΛΙΓΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ από το πλήθος..Εκείνος βάζει τους κανόνες και εκείνος ζυγίζει τον καθένα μας σύμφωνα με την Τέλεια Δικαιοσύνη Του με σεβασμό στο πρόσωπο και την περίπτωση του καθενός μας. Ισχύει όμως το δίκαιο του Ισχυρού και απαιτείται τουλάχιστον προσπάθεια προσαρμογής και συνεχή έκκληση για έλεος, ώστε να καλύψει Εκείνος αυτό που δεν είμαστε εμείς άξιοι να φτάσουμε... Το να πας ας πούμε σε μια οποιαδήποτε εκκλησία, επειδή στα λένε βολικά με το πνεύμα αυτού του κόσμου και να μην θεραπευτείς στην ψυχή , με βάση την Α-Ω Αλήθεια Του, λίγο θα ωφεληθείς. Μην παρασυρθείς από αιρετικούς, ΜΗ καθαιρεμένους επισκόπους και κληρικούς και πλανερούς ενορίτες , δεν αναγνωρίζεται ελαφρυντικό αφού υπάρχουν προειδοποιήσεις για αναζήτηση Αληθείας από μέρος μας.. Το πνεύμα του μητροπολίτη Αμβροσίου είναι το αληθές σε αυτή την περίπτωση, επί μέρους μπορεί ίσως να έχει σφαλματάκια, να δόθηκε πρόωρα, όταν ο πόνος είναι ακόμη πολύ νωπός, να μην περιέχει πολύ παρηγοριά και ελπίδα, αλλά είναι σύμφωνο με την Αγία Γραφή. Κάποιος πρέπει να παιξει τον ρόλο του κακού, αλλά σοφού που προειδοποιεί για χειρότερα, μέσα σε τόσους αγαπολόγους..Μετανοείτε, γιατί αυτές οι εικόνες της φωτιάς και του πόνου είναι μόνιμες στην αιώνια ΚΟΛΑΣΗ. Των άλλων 2 Μητροπολιτών δεν είναι αληθές και σύμφωνο με τις γραφές...

Ελευθέριος Ελληνίδης

Προς όλους τους αμετανόητους ληστές που λοιδορούν την αγάπη του Θεού επειδή την βλέπουν ταπεινωμένη πάνω στον ΣΤΑΥΡΟ του μαρτυρίου της από τις τόσες ύβρεις και τις τόσες ειρωνείες γι'αυτήν και για όσους πιστεύουν σ'αυτή, θα ήθελα να τους υπενθύμισω ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...Απο Αυτή ζητάει η ΑΓΑΠΗ το ...αφες αυτοις, Ου γαρ οιδασι τι ποιούσι...Ο αμετανόητος ληστής που υπάρχει μέσα σε όλους μας πρέπει να γνωρίζει οτι η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ για ολους τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ...

Ιωάννα

Βασίλειε, τα μνμτα σου είναι παρηγοριά μου. Δεν έχω λόγια!! Να είσαι καλά!! Καλή φώτιση σε όλους!! Όποια άποψη κι αν έχετε να μην εμπιστεύεστε τον εαυτό σας τόσο πολύ. Προσευχηθείτε στον Θεό και ζητήστε Του να σας φωτίζει... Οι ψυχές ζουν αιώνια, διαλέξτε εγκαίρως που θέλετε να βρεθείτε... Ο Θεός σύμφωνα με την λογική κάποιων ήταν σαφέστατα κακός και απών στον ίδιο τον Υιό Του.... Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Θέλετε το στεφάνι του Θεού χωρίς σταυρό.... Είστε πολύ μακριά από τον Χριστό γι' αυτό δεν καταλαβαίνετε. Έχετε σύγχυση από την ημιμάθεια. Με πόνο ψυχής σας το λέω όχι από κακία.

Δρ Ελένη

Έχει άδικο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τα 6 βιβλία του Αγίου Παϊσίου, τα Πατερικά κείμενα, το βιβλίο του Αγίου Πορφυρίου, και το βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας για τον φωτισμένο Ιωσήφ τον Ησυχαστή και Σπηλαιώτη. Διαβάστε τα και δείτε μόνοι σας. Οι Συμπαντικοί Πνευματικοί Νόμοι επιφέρουν τιμωρία σε όλο το Έθνος που εξέλεξε άθεες, αμαρτωλές, ασεβείς Συνιστώσες για να το κυβερνούν. Κατά το αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Δεν κατακρίνω, απλά παραθέτω τα σχετικά συγγράμματα διορατικών Αγίων.

Βασίλειος

Αρχιεπίσκοπε, αλσχάιμερ λόγω ηλικίας να υποθέσω ή κάτι άλλο; ΡΩΜ 12:19 Αγαπητοί, μη εκδικείτε τον εαυτό σας· αλλά, δώστε τόπο στην οργή· επειδή, είναι γραμμένο: «Σε μένα ανήκει η εκδίκηση· εγώ θα κάνω ανταπόδοση, λέει ο Κύριος» ΛΟΥΚ 21:22 Επειδή, αυτές είναι ημέρες εκδίκησης, για να εκπληρωθούν όλα τα γραμμένα. Ιεζ 25:14 Και θα ενεργήσω την εκδίκησή μου επάνω στον Εδώμ με το χέρι τού λαού μου, του Ισραήλ· και θα κάνουν στον Εδώμ σύμφωνα με τον θυμό μου, και σύμφωνα με την οργή μου· και θα γνωρίσουν την εκδίκησή μου, λέει ο Κύριος ο Θεός. 2 Θεσ. 1: 7-10 ..όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθεί από τον ουρανό μαζί με τους αγγέλους τής δύναμής του, μέσα σε φλόγα φωτιάς, κάνοντας εκδίκηση σ' αυτούς που δεν γνωρίζουν τον Θεό, και σ' αυτούς που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού· οι οποίοι θα τιμωρηθούν με αιώνιο όλεθρο από το πρόσωπο του Κυρίου, και από τη δόξα τής δύναμής του, 10 όταν έρθει να ενδοξαστεί ανάμεσα στους αγίους του, και να θαυμαστεί ανάμεσα σε όλους που τον πιστεύουν..

Ch

Ο λόγος του Θεού δεν είναι σφυρί που το ρίχνεις στο κεφάλι του κάθε ανθρώπου.Δεν έχεις σεβασμό στον συνάνθρωπο σου.Τουλαχιστον να έχεις σεβασμό σε ηλικιωμένους.Να κοιτάξεις να αναγεννηθεί,να διδαχθείς τον λόγο του Θεου, να γίνεις μαθητής του Ιησου Χριστού,να σου γίνει αποκάλυψη του λόγου Του, διότι έτσι θα μάθεις να γράφεις με σεβασμό. το

Βασίλειος

Ο Σεβασμός κερδίζεται αγαπητέ, και έχει μέτρο ανάλογο της πράξεως του άλλου. Όταν Δημοσίως από τέτοιο αξιωματούχο προδίδεται η Αλήθεια του Θεού, το αλσχάιμερ δεν είναι ειρωνεία αλλά η καλύτερη των περιπτώσεων..Οι ζωντανές εικόνες κόλασης που ζήσαμε είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στην αιώνια κόλαση. Οι άνθρωποι που έφυγαν έζησαν πόνο για μερικά λεπτά, οι κολασμένοι παρόμοιο για ΠΑΝΤΑ. Οι στυγνές απολογίες και η διαφθορά του Θείου Λόγου ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΓΑΠΟΛΟΓΟΥΣ για να γίνουν αρεστοί σε εξουσίες, μασόνους , διαβόλους, και αδαείς προσωπικότητες ημιμάθειας των αιωνίων συνεπειών. Το να φύγουν λιγότεροι από 100 για τον άλλο κόσμο μέσα σε φωτιές και να έχουμε την δυνατότητα να τους εξαγνίσουμε από την τυχών αιώνια ΦΩΤΙΑ, προσευχόμενοι σαν ΑΛΗΘΙΝΗ Εκκλησία, είναι απείρως προτιμότερο από το να συνεχίζουμε έτσι , στην οδό της πλάνης και απωλείας και να βρεθούμε με εκατομμύρια σε ΜΟΝΙΜΗ , ΑΙΩΝΙΑ , ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ.. Όσο για την επί του προσωπικού σε μένα επίθεση , δεν απαντώ, σε αφήνω στην κρίση αναγνωστών και κυρίως του Θεού..που δεν Μυκτηρίζεται..

Ταγμένος μουρλογραφιάς

Ο λαός θέλει Σώρρα και Αμβρόσιο στο τιμόνι της χώρας. Ο Σώρρας τώρα που άφησε και μούσι είναι έτοιμος.

ΝΙΚΟΣ

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αθεος

Μαζέφτε τον ρεεεεεε... Πλεον είναι ζημιογόνος για την μπίζνα σας!!!

Μπράβο!

Ρε κουμουνιστοαρχιεπίσκοπε, άσε τον Δέσποτα Αμβρόσιο να μιλήσει! Τι σου έταξε πάλι ο Τσίμπλας;; Μόκο και για το Μακεδονικό ε;; Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άξιοι ιεράρχες και τα λένε έξω από τα δόντια!

Δεξιος Αδωνικος

Ιερωνυμος, ανθιμος αλεξ/πολης=new age χριστιανισμος, ολα ειναι αγαπη, δεν υπαρχει τιμωρια και αμαρτια, φουλ αριστεριλα...Αμβροσιος=παραδοσιακος, αυθεντικος χριστιανισμος, Θεος και αγαπη και δικαιοσυνη, και ανταμοιβη-παραδεισος και τιμωρια-κολαση, συντηρητικος, "δεξιος" χριστιανισμος

για μας του κέντρου ;

έχει τίποτα;Ξεροσφυρι θα τη βγάλουμε;

Θανάσης

Θεούλης ο κεντρώος !!! Να σαι καλά!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w25-211751anastasiades

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Κύπριος μπρόεδρος είπε πως οι κινεζικές επενδύσεις βοήθησαν τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, που είχε σχεδόν καταρρεύσει, να εξέλθει από την οικονομική κρίση του 2012-2013