Ιερώνυμος σε Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

Ιερώνυμος σε Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

Πήρε θέση ο Αρχιεπίσκοπος: «Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλο»

Ieronymos_-_Ambrosios
Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ο οποίος τοποθετήθηκε λέγοντας πως οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο. O Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του είπε: «Ζούμε τραγικές ώρες και ομολογουμένως αυτό που κάπου διάβασα ότι πενθεί όλη η Ελλάδα, είναι πραγματικότητα. Ήρθαμε σήμερα στον ναό να προσευχηθούμε για τις ψυχές αυτών των ανθρώπων και να παρηγορήσουμε και εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Αυτές τις τραγικές ώρες είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι, όλοι να προσπαθούμε χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Πρέπει να συστρατευτούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανάγκη τις ώρες αυτές».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Αμβρόσιου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλο. Συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές, αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας είναι ότι ο Θεός είναι αγάπη δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής, αλλά αγαπάει όλους μας».



ieronymos ert


Δείτε βίντεο: Ιερώνυμος σε Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο
Ιερώνυμος σε Αμβρόσιο: Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης