Μειώθηκαν οι ποινές Σμπώκου-Κάντα-Λεονταρίτη για την προμήθεια του συστήματος «Ερμής»

sbokos_ermis

Οι εφέτες επέβαλλαν στον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών επί υπουργίας ’Ακη Τσοχατζόπουλου ποινή κάθειρξης 14 ετών (πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί ισόβια) αναγνωρίζοντας του τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την τέλεση της πράξης

Μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο, αλλά μείωσε και τις ποινές των συγκατηγορουμένων του, τόσο του Αντώνη Κάντα όσο και του Νίκο Λεονταρίτη, για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».
Οι εφέτες επέβαλλαν στον πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών επί υπουργίας ’Ακη Τσοχατζόπουλου ποινή κάθειρξης 14 ετών (πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί ισόβια) αναγνωρίζοντας του τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την τέλεση της πράξης.

Παράλληλα, στους συγκατηγορούμενους του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών και Νίκο Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, το Εφετείο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώτο και 14 ετών στον δεύτερο.
Πρωτοδίκως ο Αντώνης Κάντας είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Νίκος Λεονταρίδης σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Και οι τρεις καταδικάστηκαν για άμεση συνέργια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ οδηγήθηκα στις φυλακές.
Στον Αντώνη Κάντα, το δικαστήριο του αναγνώρισε όπως και το Πρωτοδικείο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ενώ βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στον Νίκο Λεονταρίτη αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.
Τέλος, το δικαστήριο επέβαλε χρηματικές ποινές και τους τρεις κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα επιδίκασε αλληλεγγύως και εις ολόκληρον αποζημίωση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ, καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΑΣ

Οι ΠΑΣΟΚοι όταν κλέβανε... κλέβανε δεν κοροϊδεύανε. χε χε χε

ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΤΕΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΒΙΟΣ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

~

Φερτε πισω τα κλεμενα ρε

Polixeros

Άντε, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, κλπ θα φάνε καλά...!!! Καταδίκες πολλές , τα κλεμμένα εξαφανισμένα , .....!!! Σέ ένα-δυο χρόνια θά είναι έξω λόγω .....προβλημάτων υγείας ..!! Τα 25 εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται άραγε..!!!

@

Σε λίγο στην Ελβετία όλοι τους μαζί με τον Κλεφτάκη. ......

Low

Αντε και με το καλό εξω να φάει τα κρυμμένα λεφτά που του ζήταγε ο Ακης.... καιπου τα πληρώνουμε εμείς. Συγχαρητήρια για τον πρότερο έντιμο βίο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αρχειο_ληψης__2_

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου - Πέριξ του Συνεδριακού Κέντρου υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

1