Μειώθηκαν οι ποινές Σμπώκου-Κάντα-Λεονταρίτη για την προμήθεια του συστήματος «Ερμής»

Μειώθηκαν οι ποινές Σμπώκου-Κάντα-Λεονταρίτη για την προμήθεια του συστήματος «Ερμής»

Οι εφέτες επέβαλλαν στον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών επί υπουργίας ’Ακη Τσοχατζόπουλου ποινή κάθειρξης 14 ετών (πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί ισόβια) αναγνωρίζοντας του τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την τέλεση της πράξης

sbokos_ermis
Μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο, αλλά μείωσε και τις ποινές των συγκατηγορουμένων του, τόσο του Αντώνη Κάντα όσο και του Νίκο Λεονταρίτη, για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».
Οι εφέτες επέβαλλαν στον πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών επί υπουργίας ’Ακη Τσοχατζόπουλου ποινή κάθειρξης 14 ετών (πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί ισόβια) αναγνωρίζοντας του τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την τέλεση της πράξης.

Παράλληλα, στους συγκατηγορούμενους του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών και Νίκο Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, το Εφετείο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώτο και 14 ετών στον δεύτερο.
Πρωτοδίκως ο Αντώνης Κάντας είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Νίκος Λεονταρίδης σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Και οι τρεις καταδικάστηκαν για άμεση συνέργια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ οδηγήθηκα στις φυλακές.
Κλείσιμο
Στον Αντώνη Κάντα, το δικαστήριο του αναγνώρισε όπως και το Πρωτοδικείο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ενώ βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στον Νίκο Λεονταρίτη αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.
Τέλος, το δικαστήριο επέβαλε χρηματικές ποινές και τους τρεις κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα επιδίκασε αλληλεγγύως και εις ολόκληρον αποζημίωση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ, καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης